Brystpumper

Hvis du indimellem har brug for at malke ud og kunne give dit barn mælk i flaske – fx hvis amningen er lidt svær, eller dit barn skal have mælken senere, kan du med en brystpumpe amme ud og gemme din mælk. 

Hvornår skal jeg bruge en brystpumpe? | Hvilken brystpumpe skal jeg vælge? | Manuel eller elektrisk brystpumpe? | Enkelt eller dobbelt brystpumpe?

40 Produkt(er)

Hvornår skal jeg bruge en brystpumpe?

Rundt billede - Mor sidder med sin baby i armene og ved siden af står to brystpumper

Normalt er en naturlig amning at foretrække og det som de fleste ønsker, men der kan opstå situationer, hvor du over en kortere eller længere periode har brug for en brystpumpe.

En brystpumpe kan være en fordel, hvis du skal være væk fra din baby i længere tid. På den måde kan du malke ud og gemme din modermælk, så en anden person kan give sutteflaske. Det er en fordel at give sutteflaske med din egen modermælk fremfor for modermælkserstatning, da det indeholder vigtige vitaminer og næring fra naturens side.

At bruge en brystpumpe kan desuden være et aktivt valg, så din partner for mulighed for at dele glæden ved at made jeres barn. I kan på den måde også deles om nattevagten, og du kan få mere søvn. Er du nødt til at vende tilbage til arbejdet eller studierne kan din partner samtidig træde til med madning her.

Brystpumpen kan desuden bruges i situationer, hvor du oplever problemer med din amning eller overproduktion af mælk. Er brysterne meget store og spændte, kan din baby ikke kan få fat om brystvorten. Har du revnede og ømme brystvorter eller måske brystbetændelse, så kan en brystpumpe hjælpe. Producerer du derimod ikke nok mælk, kan en brystpumpe fremme mælkeproduktionen i forbindelse med din amning.

Der er mange gode grunde til at bruge en manuel eller elektrisk brystpumpe i dit ammeforløb. Det kan være en hjælp hvis du oplever udfordringer med din amning, men det kan også være et aktivt valg at amme via flaske.Hvilken brystpumpe skal jeg vælge?

Der findes utrolig mange varianter af brystpumper, enkelt brystpumper, dobbelt brystpumper, elektriske brystpumper og udlejnings brystpumper, så det kan være svært at vælge netop den rigtig til dig.

Med en manual brystpumpe vil antal pump pr. minut variere alt efter hvor erfaren du er med brystpumpen, mens de elektroniske brystpumper automatisk vil have flere pump per minut. Dermed sagt, at hvis du har behov for at pumpe ud dagligt, vil vi anbefale en elektrisk brystpumpe.

Skal jeg vælge en manuel eller elektrisk brystpumpe?

Om du skal vælge en manuel eller elektrisk brystpumpe, afhænger i høj grad af dit behov.
Ønsker du at amme på fuldtid eller vil du gerne supplere med en flaske i ny og næ. Eller er det planlagt, at du skal starte arbejde eller studie, hvor du er nødsaget til at være væk fra din baby i længere tid ad gangen. Vil du helst selv gøre arbejdet med at pumpe manuelt eller vil du lade en elektriske pumpe gøre arbejdet for dig?

Stil dig selv spørgsmålene og kom et skridt nærmere din beslutning om en manuel eller elektrisk brystpumpe.

Elektrisk brystpumpe

Er det din plan at malke ud dagligt, eller kommer du i problemer med din amning, anbefaler vi en elektrisk brystpumpe. Vores anbefaling er en Medela Swing elektrisk brystpumpe som desuden er bedst i test, og mærket er kendt fra brystpumperne på sygehusene og udlejnings brystpumper. Medela Swing elektrisk brystpumpe er Medelas populære og effektive elektriske pumpe, som er god til lejlighedsvis udpumpning og god til at have med på farten.

Denne brystpumpe er også lavet som dobbeltpumpe og hedder Medela Swing Maxi. Med Medela Swing Maxi kan du halvere udpumpningstiden i forhold til enkelt pumpning. Derudover pumper Medela Swing Maxi ca. 18% mere brystmælk end Medela Swing enkelt pumpe og andre modeller.

Hvis du er på udkig efter en elektrisk brystpumpe, der er kompakt, let, bærbar og nem at have med overalt, er Medela Freestyle Flex et oplagt valg. Med Freestyle Flex har du mulighed for at pumpe når som helst og hvor som helst – selv når du er langt væk hjemmefra.

Manuel brystpumpe

En manuel brystpumpe er at foretrække, hvis du primært ammer dit barn og derfor kun malker ud sjældent. Det kan være, at du overproducerer mælk og har brug for at få brystet tømt, eller at du har brug for at malke ud til en sutteflaske ved særlige lejligheder. En manuel brystpumpe er en billigere løsning, hvis dit behov for udpumpning ikke er så stort.

Vores anbefaling er Philips Avent manuel brystpumpe, som både er billig og meget populær. Når du vælger en manuel brystpumpe, har du fuld kontrol over sugestyrken og pumperytmen. Du nemt pumpe din modermælk direkte ned i den medfølgende AVENT-sutteflaske.

Med24.dk har desuden et stort udvalg i manuelle brystpumper fra alle de kendte mærker som jævnligt er på tilbud.
Se f.eks. manuelle og elektriske brystpumper fra mærkerne MAM, Phillips Avent, Mininor og Medela.Skal jeg vælge en enkelt eller dobbelt brystpumpe?

Rundt billede - 2 brystpumper med mælk i

Når du skal vælge en enkelt eller dobbelt brystpumpe, starter det med beslutningen om, hvor ofte du planlægger at made dit barn med brystmælk fra en flaske. Hvis du på forhånd ved, at du kommer til at dele ansvaret for madningen med en anden mere end to gange om ugen, anbefaler vi en dobbelt brystpumpe, som udpumper begge bryster på en gang. Det har den fordel, at udpumpning på begge bryster samtidig bidrager til bedre vedligeholdelse af din mælkeproduktion.

Hos Med24.dk tilbyder vi et stort udvalg af både manuelle og elektriske brystpumper. Læs her om et par af vores særligt udvalgte brystpumper eller gå selv på opdagelse i vores store sortiment af brystpumper ovenfor.

Medela Harmony er en manuel brystpumpe fra Medela, der som den eneste manuelle brystpumpe med 2-phase expression teknologi. Denne 2-fasepumpning efterligner barnets sutteadfærd, så der pumpes mest naturligt og effektivt. Medela Harmony er næsten helt lydløs, og den er så let, diskret og praktisk, at den nemt kan tages med på farten, hvis du skal udenfor hjemmet. Brug derfor Medela Harmony, som en hjælp i situationer, hvor det er mest praktisk at udpumpe mælken, fx hvis ikke du har mulighed for at være hos dit barn døgnet rundt, eller hvis dit barn skal passes.

Phillips Avent manuel brystpumpe er vores mest populære brystpumpe, og den er især at anbefale, hvis du gerne vil have en god men billig brystpumpe og primært ammer dit barn.  

Den billige manuelle brystpumpe har et 5 bladformet massagepude med en blød, fløjlsagtig struktur, der føles varm mod huden. Skjoldet på Avent brystpumpen stimulerer blidt mælkeproduktionen og er skånsom mod brystet. Med en Philips Avent manuel brystpumpe kan du meget nemt imitere barnets sug og selv styre hvor kraftigt der skal suges. Med Avent brystpumpen kan du pumpe modermælk direkte ned i den medfølgende flaske eller andre Phillips Avent sutteflasker.

Medela Freestyle Flex er en elektrisk 2-fase brystpumpe til dobbeltpumpning. Denne pumpe er let, praktisk og bærbar, men den er samtidig ligeså effektiv som brystpumperne, der bruges på de danske sygehuse. Medela Freestyle Flex leveres med brysttragter i forskellige størrelser, så du kan finde den tragt, der passer til dig. Det er nemlig yderst vigtigt, at brysttragten ikke føles ubehagelig eller klemmer. Derudover medfølger 4 brystmælksflasker, der kan indeholde 150 ml hver samt en køletaske, som sikrer, at din brystmælk holder sig frisk, selvom du befinder dig langt væk hjemmefra.  Tilbehør til brystpumpe

Til din brystpumpe medfølger som regel en brysttragt, men hvis ikke denne tragt passer dig i størrelsen, kan du her på siden købe brysttragter i mange forskellige størrelser, så du kan finde en brysttragt, der giver dig en optimal og behagelig pumpning. Du skal være opmærksom på, at brysttragten skal passe til din brystpumpe, og at du ikke vælger en brysttragt fra et andet mærke end din brystpumpe.

Til din Phillips Avent brystpumpe medfølger en brysttragt på 20 mm, men hvis du har brug for en større brysttragt, kan du også finde den på 25 mm.

Medela tilbyder brysttragte til deres brystpumper i hele 5 forskellige størrelser:

  • S – 21 mm
  • M – 24 mm
  • L – 27 mm
  • XL – 30 mm
  • XXL – 36 mm

Derudover har de udviklet en særlig ny PersonalFit Flex brysttragt i 4 forskellige størrelser, som har en oval form og blød, fleksibel kant. Denne brysttragt kan bruges sammen med Medela Swing Flex og Medela Swing Maxi Flex. 

SNS-Ammesystem

Som en hjælp til amningen kan SNS-Ammesystemet sikre dit barn den nødvendige næring og samtidig støtte den tilknytning mellem mor og barn, som kommer gennem amning. Ammesystemet har en beholder til ernæringstilskud samt en slange, som barnet indtager næringen fra. Slangen fastgøres til brystet og brystvorten, så dit barn dier ved både dit bryst og slangen på samme tid. På den måde kan den vigtige hud-mod-hud-kontakt bevares, og dit barn får den nødvendige næring. Da dit barn stadig sutter på brystvorten, vil det naturligt stimulere din mælkeproduktion, så amningen kan blive hjulpet godt på vej. Leje af brystpumpe

Medelas symphony brystpumpe er en udlejningspumpe, som også bruges på hospitalerne. Udlejningsbrystpumpen er udviklet specielt til at støtte mødre i ammeforløbet med igangsætning, opbygning og vedligeholdelse af en tilstrækkelig mælkeproduktion. Symphony brystpumpen er perfekt til langsigtet og hyppig udpumpning.

Flere firmaer tilbyder udlejning af brystpumper fra Medela, som du kender fra fødeafdelingen. Hos Med24.dk tilbyder vi desværre ikke udlejning af brystpumper, men i stedet har vi et stort sortiment af tilbehør fra Medela. Tilkøb Symphony pumpesæt enkelt eller dobbelt til din lejede brystpumpe, så du kan komme i gang med at pumpe. Med Symphony pumpesættene fra Medela kan du udpumpe din brystmælk i fred og ro derhjemme ved hjælp af din lejede Medela Symphony-brystpumpe. Pumpesættene tilkøbes, så du har dit eget pumpesæt af hygiejnemæssige årsager. 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.