7 simple råd: Sådan går du 10.000 skridt om dagen

Skrevet af
kvinde snørrer sine løbesko og smiler med24

Du har formentlig hørt masser om, at det er sundt for dig at gå 10.000 skridt om dagen. Måske oplever du også selv et boost af energi og generelt velvære, når du har gået langt en dag. Det kan dog virke som en uoverskuelig opgave at opnå de mange skridt, hvis du sidder ned i minimum 8 timer om dagen på job. Det er heldigvis langt fra umuligt og de rette vaner, kan du nemt øge din aktivitet - nærmest uden at du ligger mærke til det! Bliv klogere på hvorfor du bør gå 10.000 skridt dagligt og hvordan du nemt gør det! 


En gåtur er sund - både for kroppen og psyken

Virker en lang gåtur kedeligt og som tidsspild? Faktisk er der mange fordele ved at gå ofte eller endda dagligt. En daglig gåtur er nemlig ikke kun sund for din krop men faktisk også godt for dit mentale helbred. Forskning viser, at en rask gåtur har en positiv indvirkning på dit humør og at daglige gåture kan have en effekt på mild til moderat depression. 

Gang kan desuden være med til at 

  • Forebygge og mindske stress
  • Regulere appetitten
  • Øge blodtilførslen til hjernen og produktionen af nye celler
  • Give dig smukkere hud på grund af et aktivt blodomløb
  • Mindske risikoen for hjertekarsygdomme med 25% ved regelmæssig gang

Hvor mange skridt skal jeg gå om dagen?

Skal du følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, skal du være fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen ved moderat til høj intensitet. Det kan eksempelvis være rask gang, svømning, cykling, spinning eller cirkeltræning. Vil du bruge motion til at fremme et vægttab, skal du derimod op på 60 minutters fysisk aktivitet dagligt. 

Når det kommer til en gåtur, er 10.000 et fornuftigt mål for daglig bevægelse. Du kommer nemt over de 30 minutters anbefalede fysiske aktivitet dagligt, får frisk luft og kommer væk fra skærme og andre stillesiddende fristelser. Går du 10.000 skridt, svarer det til cirka 8 km eller 1 time og 40 minutters bevægelse alt efter dit tempo. 

Strækning eller tempo?

Hvor meget din krop får ud af 10.000 skridt dagligt, kommer an på dit tempo og terrænet for din gåtur. Går du 4000 skridt i et højt tempo og et bakket terræn, udfordrer du i højere grad din krop og får pulsen op. 

Går du derimod 10.000 skridt i et langsomt tempo og i et fladt område, får du ikke på samme måde udfordret din krop. Det er altså ikke antallet af skridt, som er afgørende for din form og dit hjerte – det er tempoet. Selvom du ikke forbedrer dit kredsløb ved en lang, rolig gåtur, er det stadig rigtig sundt for din krop at bevæge sig – uanset tempo! 

Det er nemlig vigtigt at huske, at den bedste motion er den, du får. Alt tæller med i regnskabet om et sundt liv! Mangler du motivationen til at bevæge dig mere eller ændre din livsstil? Du kan læse meget om, hvordan du booster din motivation og kommer i gang med at bevæge dig i denne artikel


Hvorfor 10.000 skridt?

Rådet om de 10.000 skridt stammer oprindeligt fra Japan, hvor man efter OL i 1964 lancerede den første skridttæller under navnet “manpo-kei” - eller 10.000 skridt. Dengang var målet og markedsføringen om de 10.000 skridt blot et fængende slogan og et gæt, der siden har vist sig at være særdeles kvalificeret. 

Selvom forskere ikke har fundet et magisk antal skridt, hvor de sundhedsmæssige fordele indtræder, er 10.000 daglige skridt et rigtig godt sted at starte. I dag er manpo-kei kendt af alle japanere og de 10.000 skridt er desuden blevet målet for mange japanske gåklubber. 


Sådan går du 10.0000 skridt om dagen

kvinde går tur på stranden i solnedgang

Vil du gerne gå 10.000 skridt dagligt eller vil du generelt bare gerne gå mere? Så får du her nogle nemme tips til, hvordan du kan gå lidt hele dagen og dermed hurtigt nå 10.000 skridt. 

1. Køb en skridttæller

Undersøgelser viser, at du går mere, hvis du bruger en skridttæller. Den lille tæller sætter gang i dit konkurrencegen og er både en nem og sjov måde at holde styr på dine daglige skridt. Mange bruger også et digitalt ur eller deres smartphone, der ofte har en app til formålet.  

2. Start dagen ud med en gåtur

Stå op 10-15 minutter før og snup en hurtig tur i nabolaget, inden du møder på arbejde. På den måde har du sat de første skridt ind på kontoen allerede inden, at du møder på arbejde.  

3. Tag trappen

Bor du i en etageejendom eller arbejder du på 3. sal, kan du nemt gå længere end du plejer, hvis du konsekvent dropper elevatoren. Her har du både mulighed for at få pulsen op eller måske endda styrketræne lidt, hvis du har rygsæk eller indkøbsposer med. 

4. Skift cyklen ud med gåben

Lader du cyklen eller måske endda bilen stå, får du hurtigt gået mange skridt dagligt. Gå over for at handle, gå hen for at hente børn og gå på arbejde. 

5. Skab mulighed for at gå

Øv dig i at skabe muligheder for at gå. Du kan parkere bilen længst ved på arbejde eller når du handler, ligesom du kan arrangere møder, hvor I går.  

6. Bevægelse på arbejde

Har du et stillesiddende job på et kontor, gælder det om at komme op og stå. Det super sundt for din krop og kan desuden give nogle skridt på kontoen. Selv hvis du alligevel sidder ned, kan du øve dig på at rejse dig en gang i timen. Hent vand, kaffe, gå over til din kollega i stedet for at skrive en mail eller tag printeren længst væk. Få flere tips til motion på arbejdspladsen her!

7. Gang som samvær

Når vi har fri, har vi tendens til at bruge meget tid foran en skærm. En daglig gåtur kan give dig og din familie mulighed for at komme væk fra skærmene, op ad sofaen og ud i naturen. Her kan der vendes både stort og småt, ligesom du også kan invitere en veninde med på tur i stedet for et cafébesøg. 


Inspiration til en sund hverdag

Vil du have flere gode råd, guides og inspirerende artikler? I det store artikelunivers finder du masser af spændende artikler om BMI beregner, Bæredygtig Livsstil og Diæt & Vægttab. Du kan desuden finde masser af træningsudstyr og slankeprodukter i Slank & Fitness

pil til toppen med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.