20 gode grunde til at bruge kokosolie

Skrevet af
kokosolie

Kokosolie har flere egenskaber der er med til at booste din krop, hud og immunsystem. Kokosolie kategoriseres som et superfood, men olien kan med fordel bruges til meget mere end madlavning. Kokosolien er mest kendt for dens antibakterielle virkning, men faktisk er den også svampedræbende, anti inflammatorisk, antimikrobiel og antiretroviral. Det betyder, at koksolien er med til at modarbejde infektioner, vira i kroppen samt understøtter immunforsvaret generelt.

En planteolie som kokosolie indeholder en masse fugt og plejende ingredienser, som er gode og nærende for blandt andet huden og håret. Ved madlavning er kokosolie selvfølgelig også meget nyttig. Olien tåler høje temperaturer, så den ikke bliver ødelagt under f.eks. stegning og bagning.


Se vores store udvalg af kokosolie her


Kokosolie som hud- og hårpleje

Da kokosolie indeholder mange vitaminer, mineraler og antioxidanter, er det ideelt til hud- og hårpleje. Kokosolie har en antibakteriel effekt, der gør den egnet til flere forskellige formål i forbindelse med pleje af kroppen.

Tør hud

Kokosolie er naturligt fugtgivende og er effektiv i forbindelse med tør hud. Olien vil, hvis ikke du bruger for meget, trænge hurtigt ind i huden og efterlade den gennemfugtet. Da kokosolie indeholder vitaminer og mineraler, vil din hud efter brug af olien få mere glød og fremstå mere velsoigneret.

Makeupfjerner og ansigtsrens

Kokosolie er yderst effektiv som makeupfjerner. Olien fungerer fint til både almindelig og vandfast makeup. Hold kokosolien mod dine øjenvipper i ca. 10 sekunder, derefter vil du nemt kunne fjerne din øjenmakeup.

Som ansigtsrens fordeler du kokosolien i ansigtet og masserer det ind. Derefter vasker du det af med vand. Afslut gerne med en fugtende dag- eller natcreme.

Barberskum

I stedet for almindeligt barberskum, kan du med fordel bruge kokosolie. Kokosolie har en antibakteriel virkning som gør, at du mindsker risikoen for røde knopper og andet ubehag i forbindelse med din barbering. Smør kokosolie på huden og barber dig som normalt.

Natcreme

En meget fugtfattig hud kan have godt af nærende olier, f.eks. kokosolie. På grund af oliens nærende indhold af vitaminer og mineraler, plejer og fugter olien huden i dybden. Kokosoliens fedtsyrer forstærker hudens balance og fugtniveau.

Aftersun

Kokosolie er kendt for både at have en helende og kølende effekt på huden. Derfor er den egnet som aftersun, der plejer huden, efter den er blevet udsat for sol. Kokosolien stopper samtidig den proces i huden, som kan forårsage solskader.

Svampeinfektioner

Lider du af f.eks. fodsvamp eller neglesvamp kan kokosolie have en gavnlig effekt på dette. Kokosolie er svampedræbende og kan virke både forebyggende og behandlende.

Uren hud

Koksolie har vist sig at have imponerende resultater i forbindelse med uren hud eller akne. Kokosolien har en antibakteriel effekt og virker også hæmmende på betændelsestilstande i huden ved f.eks. akne.

Ansigtsmaske

Kokosolie kan med fordel bruges som ansigtsmaske. Olien fugter huden i dybden og kan blandes med andre virksomme ingredienser.

hjemmelavet ansigtsmaske med kokosolie

Tandpasta

Kokosolie kan bruge som tandpasta, da den har en antibakteriel effekt og plejende virkning på tandkødet. Kokosolie indeholder dog ikke fluor, så den vil ikke have en forebyggende effekt på caries.

Bodyscrub

Kokosolie sammen med f.eks. groft salt eller sukker, kan udgøre en lækker skrub til kroppen. For at du bedre kan blande ingredienserne sammen, kan du med fordel smelte kokosolien ved svag varme. Skrubben vil fjerne døde hudceller og ensarte din hud.

Neglebånd

Kokosolie har en svampedræbende effekt og binder fugten i huden. Derfor er olien yderst velegnet som neglebåndsolie. Med kokosolie til neglebåndene forebygger du neglesvamp og dine neglebånd vil fremstå pæne og velplejede.

Læber

Du kan bruge kokosolie på dine læber som en læbepomade. Kokosolien vil virke fugtbindende, så dine læber har det korrekte fugtniveau og du vil derfor undgå tørre eller sprukne læber.

Hårspidser

Hvis dit hår spalter eller virker elektrisk, kan du med fordel bruge kokosolie til spidserne af dit hår. Håret vil få mere glans og samle sig. Du bør ikke bruge for meget olie, da dit hår kan virke fedtet, hvis mængden af olie er for stor.

Hårmaske

Kokosolie er velegnet til et meget tørt hår, der trænger til fugt. Kokosolie er den eneste olie der er dokumenteret til at reducere proteintabet i håret. Fordel kokosolien i tørt hår og sov med det natten over. Om morgenen når du skal skylle olien ud af håret, sørg her for at tage shampoo i håret inden du bruger vand. På den måde sikrer du, at olien kan skylles ud af håret.

Pleje af øjenvipper

Du kan, efter du har rengjort dine vipper, bruge kokosolie som en nærende olie til vipperne. Olien vil forlænge vippernes cyklus, så de vil blive længere og få mere fylde. Olien bør bruges om natten og vaskes af med lunt vand dagen efter.


Kokosolie til madlavning

kokosolie mad

Kokosolie er et af de fedtstoffer, kroppen yder bedst nytte af. Kokosolie hjælper med at kontrollere blodsukker og insulinniveau og indeholder sunde fedtsyrer. Netop de fedtsyrer, der findes i kokosolie, er mere termogene end mange andre fedtsyrer. Det betyder at dit energiniveau øges, når du indtager kokosolien. Når dit energiniveau øges, forbrænder du flere kalorier og netop derfor kan det være en god idé at udskifte dit fedtstof med kokosolie, hvis du f.eks. er på slankekur.

Stegning og bagning

Kokosolie er velegnet til stegning og bagning da olien kan holde til den høje temperatur, uden den bliver ødelagt. Andre olier f.eks. olivenolie er ikke brugbar ved for høje temperaturer.

Pander og fade

Smør gerne fade og forme med kokosolie inden bagning, så sikrer du dig de slipper nemmere.

Chokolade

Smelt lidt kokosolie sammen med chokolade. Det gør chokoladen mere flydende og nemmere at arbejde med. Men den stivner stadig når den bliver kold.

Smoothie

Tilsæt en spsk. smagsneutral kokosolie til din smoothie for at få de gode fedtsyrer, samtidig med den giver dig en god mæthedsfornemmelse

Kokosolie øger mætheden

Du kan med fordel spise 1-2 teskeer med kokosolie inden du spiser dit hovedmåltid. Kokosolien vil have en mættende effekt og du vil undgå at overspise. Du kan også blande kokosolie i din te eller kaffe for at få en mere mættende fornemmelse. Dette kan være gavnligt til dig, der gerne vil tabe dig.


Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?