Chai te Frugt te Grøn te Hvid te Ingefær te Jule te Kombucha te Matcha te Koffeinfri te Pukka te Rød te (Rooibos) Slanke- og kur-te Sort te Urte-te Øvrig te Tilbehør til te

Te - grøn te, hvid te, urte te mm.

Te i en online butik! Ja, vi kan desværre ikke byde på duften af te, men til gengæld får du et kæmpe udvalg af spændende tesorter og teblandinger, og vi sælger din yndlingste billigt i forhold til butikkerne. 

Hvad er te? | Hvordan laver man te? | Frugtte, urtete & andre typer te | Populære mærker

312 Produkt(er)

Hvad er te?

6 forskellige slags te i små krukker og glas - hvid te, grøn te, rooibos te, sort te og urtete

I klassisk forstand er te en væske eller et udkog af blade fra tebusken Camellia Sinensis, men i dag bruger vi også ordet te om andre væsker, hvor der trækkes smag og kræft fra planter og urter – fx i frugtte og urtete. Hvid te, grøn te, matcha te og sort te er dog alle baseret på teblade fra tebusken, og forskellen på te-typerne ligger i den måde, som tebladene forarbejdes på efter høsten. 


Hvordan dyrkes og produceres te?

Te dyrkes i dag over hele verden, men tebusken menes oprindeligt at stamme fra områder i Myanmar, Indien og Kina. Tebusken gror bedst i let sur jord i tropiske og subtropiske klimaområder, og det omkringliggende miljø samt faktorer som højde, temperatur og nedbør påvirker smag og karakter af den færdige te. I dag er Kina og Indien også blandt de lande, der står for den største andel af teproduktionen, men også i Kenya, Sri Lanka, Vietnam og Tyrkiet dyrkes og produceres der store mængder te.  

Efter plantningen af en tebusk tager det mellem 3 og 5 år for busken at vokse sig stor nok til at blive plukket fra. Ved jævnligt at beskære og passe buskene, kan de tilpasses til at producere nye topskud ofte, som kan høstes med korte mellemrum.  

Efter plukningen lægges tebladene til tørre, og det er ved den efterfølgende proces, at forskellen på hvid te, grøn te og sort te kommer til udtryk. 

Hvid te forarbejdes minimalt efter høsten, for der sker kun en let dampning og tørring for at sikre teen mod oxidation.  

Grøn te skal efter høsten dampes, rulles og tørres, men skal ikke fermenteres på samme måde som sort te. Derfor har grøn te et højere indhold af antioxidanter, mens sort te som resultat af fermenteringen har en kraftig og fyldig smag, som holder længe. 


Lær at brygge den bedste kop te

Kop med sort te

Når du skal brygge en kop te, bør du for at få det bedste resultat overveje både teens type, vandets temperatur samt trækketid for teen. Der er nemlig stor forskel på, hvordan du får den bedste smag frem og undgår en bitter te.  

Hvid te er den sarteste type te, og her skal du bruge vand ved max 70-80 grader. Du kan oftest læse dig frem til den anbefalede trækketid på teens emballage, men hvid te bør oftest trække i ca. 2-4 minutter.  

Grøn te har nær ved samme metode til tilberedning som hvid te, men her lyder anbefalingen blot på vand, der max er 80 grader varmt. Sørg altid for, at tebladene har rigeligt med plads til at udfolde og fordele sig i vandet og ikke er klemt hårdt sammen i en tesi eller et teæg. 

Sort te og urtete bør brygges med varmt vand – gerne lige under kogepunktet omkring 95 grader. Den sorte te har typisk en trækketid på 4 – 6 minutter, mens du kan lade din urtete trække i helt op til 10 minutter. Urtete bliver nemlig ikke så nemt bittert som te fra teblade. 


Forskellige typer af te

Der findes som sagt mange forskellige slags te, og ikke aller typer af te er baseret op “ægte” teblade. 

Urtete

Urtete er baseret på tørrede urter, blomster og andre plantedele som rødder, frugter, bark og krydderier. Urtete er som udgangspunkt koffeinfri, og derfor kan du nyde teen på alle tidspunkter af døgnet uden at bekymre dig om, hvorvidt din nattesøvn bliver forstyrret.  

Frugt te

Frugt te er også en populær drik i Danmark, der med sin søde smag og mange forskellige smagsvarianter appellerer både til børn og voksne. Du kan vælge en frugtte med lige præcis din yndlingsfrugt, eller du kan prøve en af de mange lækre og spændende blandinger, hvor flere forskellige frugter og bær giver smag til teen. 

Matcha te

Teposer med sort te, grøn te og hvid te

Matcha te er en særlig type grøn te, som er på pulverform, fordi tebladene er blevet pulveriserede til helt fint matcha pulver. Matcha te skal derfor også brygges på en særlig måde, hvor teen piskes sammen med det varme vand, og hvor du faktisk drikker hele tebladet og ikke blot et udtræk. Som resultat af, at du drikker hele tebladet, får du også en god dosis næringsstoffer og antioxidanter gennem din matcha te. 

Chai te

Den traditionsrige chai te har rødder i Indien, og det er en særlig krydret drik der er fyldt med aromatiske krydderier som kanel, kardemomme, nelliker og peberkorn. Chai te brygges typisk med sort te og mælk, men du kan søde teen med sukker, sirup, honning eller andre sødemidler, hvis du foretrækker en mere sød drik. 


Populære mærker

Her på siden kan du finde te fra et væld af forskellige populære mærker, som hver især tilbyder lækre teer og te-blandinger med te, urter og frugt. Nedenfor kan du læse mere om et par udvalgte mærker, som er blandt vores kunders favoritter, når det kommer til lækre og velsmagende teer og firmaer med særlige værdier.

Pukka te

Pukka er et kendt mærke, som har specialiseret sig i lækre økologiske urteteer, der er sammensat med henblik på at skabe god stemning, have fantastisk smag og fremme et godt helbred. Under hele dyrkningsprocessen og fremstillingen af Pukka te er der fokus på bæredygtighed og økologi, og den særlige produktion sikrer, at alle urter og ingredienser er af fineste kvalitet og er fulde af smag og kraft. 

Clipper

Grøn te, sort te og rooibos te i små glas til opbevaring

For folkene bag Clipper er der særligt tre områder, hvor der lægges særligt stor fokus: naturlighed, fairtrade og fantastisk smag. Teen er altid økologisk og pakket i GMO-frie og ublegede teposer, der er plantebaserede og biologisk nedbrydelige. Så vidt det er muligt, anvendes der ingredienser, der kommer fra Fairtrade-bønder og –landbrug, hvor der betales en Fairtrade-pris og tilskud til investering i sociale projekter, der kan forbedre forhold i lokalområderne i forhold til uddannelse, sundhed og generel levestandard. Sidst, men ikke mindst, er der lagt en stor mængde energi og fokus i at finde og sammensætte de bedste smagskombinationer, så hver eneste kop te bliver en særlig oplevelse.  

Natur Drogeriet

Natur Drogeriet er Danmarks ældste naturlige fødevarevirksomhed, og blandt deres brede sortiment har de et væld af lækre tørrede urter til at brygge kraftfuld urtete på. Her på siden finder du over 100 forskellige urter og urteblandinger fra Natur Drogeriet, som du kan overhælde med kogende vand og nyde som dampende varm te.  

Yogi Tea

Yogi Tea har baseret deres urte- og krydderteer på unikke ayurvediske opskrifter, der har rødder helt tilbage i indisk filosofi for 3000 år siden. Den originale teopskrift i Yogi Tea Classic blev første gang solgt i Europa i 70’erne, og den indeholder nelliker, kardemomme, perberkorn, ingefærrod, kanel, sort te og en form for mælk. Alle teer fra Yogi Tea har til formål at opfordre til ro og eftertænksomhed samt give mulighed for refleksion og balance, og hos Yogi Tea er målet fortsat at give alle tedrikkere de bedste oplevelser med deres te. 

Teministeriet

Teministeriet er en virksomhed, som har formået at kombinere de gamle østlige tetraditioner med skarp, skandinavisk designæstestik. Deres sortiment indbefatter både hvid te, grøn te og sort te foruden særlige teblandinger med særligt udvalgte, nærende og antioxidantrige urter, frugter, bær og krydderier på ingredienslisten.  


Køb din yndlings te billigt hos Med24.dk

Uanset om du foretrækker hvid te, grøn te, sort te, urte te, frugt te, chai te eller måske en bestemt teblanding, kan du finde en lækker te hos Med24.dk. Hvis du er på udkig efter en økologisk te, eller måske gerne vil vide, hvilken grøn te er bedst, kan du under de enkelte kategorier læse meget mere om de enkelte teer og finde frem til de bedste teer til din smag.  

Gå til top

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.