Grøn te

Den grønne te er populær og rost for sin lækre smag og mange gode egenskaber. Grøn te indeholder nemlig en masse antioxidanter, og det kan fås i smagfulde kombinationer med lækre og effektive urter, rødder og frugt.

Hvad er grøn te? | Hvad er grøn te godt for? | Matcha te | Grøn te & koffein 

49 Produkt(er)

Hvad er grøn te?

Lækker grøn te passer til en hygge-aften med varme og hygge. Se vores store udvalg af grøn te her

Grøn te adskiller sig fra sort og hvid te ved den anderledes behandling af de høstede teblade. Både tebladene fra grøn te, sort te og hvid te kommer nemlig fra den samme tebusk, hvis blade høstes som helt unge bladknopper eller så høstes kun de to øverste blade og topskuddet. 
Når de grønne teblade er blevet plukkede, dampes de og rulles og tørres, så man bevarer bladenes høje indhold af antioxidanter bedst muligt. Dette er i modsætning til sort te, hvor bladene gæres før de puttes i tebreve og dermed får en mørkere farve og anderledes smag.

Her på siden finder du grøn te i kombination med blandt andet pebermynte, ingefær, gurkemeje, appelsin, citron, kokos og nordiske bær, som giver en anden smagsoplevelse en klassisk grøn te. Grøn te har en mere sart smag end sort te, men den kan både være bitter og sød i smagen alt efter mærke, forarbejdning og andre ingredienser. 
Når du tilbereder din te, bør det varme vand ikke være mere end 80 grader varmt, når du hælder det over teposen eller tebladene, for på den måde bevarer og udnytter du bedst muligt teens indhold af antioxidanter og flavonoider. Den optimale trækketid for grøn te er som regel mellem 2 og 4 minutter, men du bør altid følge anvisningen på pakken for det bedste resultat. 
Du kan også vælge at lade teen trække lidt kortere, hvis ikke du ønsker, at teen bliver alt for bitter i smagen. 


Hvad er grøn te godt for?

Mange nyder at drikke grøn te på grund af den lækre, sarte smag og som varm og hyggelig drik - både om morgenen, til frokost og om aftenen. Grøn te er en kalorielet måde at opleve lidt hygge på, og du kan bruge en kop grøn te til at stille den umiddelbare sult, lyst til snacks eller sukkertrang.

Grøn te bruges også af mange i forbindelse med slankekure og vægttab, hvor man ønsker at øge sin forbrænding og tabe sig. Såfremt man nyder smagen af grøn te, er det også en god måde at forkæle sig selv på - fremfor med en kop varm kakao eller chokolade, som har et højt indhold af sukker og fedt.

Af de forskellige te-typer er grøn te den, der indeholder flest antioxidanter. Grøn te kan også sagtens indgå i en sund og afbalanceret livsstil med sunde og varierede kostvaner og en aktiv livsstil.  


Grøn te som kosttilskud

Grøn te produceres af blade fra tebuske i kina. Nyd en kop grøn te og de mange helbredsmæssige virkninger fra teen

Hvis du gerne vil nyde godt af de gode egenskaber ved grøn te, kan du bruge teen som et ekstra tilskud af antioxidanter og vitaminer i en travl hverdag, hvor det kan være svært at sikre sig, at man spiser nok grøntsager. Hvis ikke du er fan af varme drikke som te eller ikke har mulighed for at få kogt vand til at brygge teen, kan du i stedet vælge at få grøn te på tabletform. Vælg fx ActiGreen Grøn Te Komplex, som indeholder 400 mg ekstrakt af grøn te pr. Tablet. Indholdsmæssigt får du altså hvad der svarer til 1 kop ActiGreen te i 1 tablet eller kapsel. 


Økologisk grøn te

Her på siden kan du finde et stort udvalg af grøn te, der er certificeret økologisk enten med EU økologimærke, Ø-mærket eller med certificeringen fra Soil Assosiation – og ofte flere af dem. Disse certificeringer sikrer, at den grønne te er dyrket, høstet og behandlet i overensstemmelse med de strenge krav for økologisk dyrkning, så du får de bedste og mindst miljøbelastende produkter.

Du kan både finde økologisk grøn te som almindelige tebreve, som løs te, med ekstra ingredienser som mynte, ingefær, gurkemeje, appelsin og citron eller den pulveriserede matcha te fra Japan.  


Grøn matcha te

Matcha te er egentlig teblade fra Japan, som bliver dyrket i skygge og dampet, tørret og pulveriseret efter høsten. Resultatet er helt fint lysegrønt pulver, som piskes sammen med varmt vand for at tilberede en kop te. Du kan se hele vores udvalg af matcha te her, eller du kan læse denne artikel om matcha te og det særlige ved det lysegrønne pulver. Matcha te kan nemlig bruges til mere end blot tebrygning – det er også velegnet som ingrediens og smagsgiver i smoothie, matcha latte, is, kage, hjemmelavet slik, desserter eller som drys på morgenmaden.  

Særlige grønne teer

Grøn te gunpowder er en type af grøn te, som har et lidt specielt udseende. Tebladene, der udgør teen, er efter tørringsprocessen varmet op i store metalpander, hvilket får dem til at krølle sig sammen til små kugler. Disse kuglers udseende leder tankerne hen på haglkugler, og derfor har teen fået navnet Gunpowder. Udover det sjove og anderledes udseende er tebladene en rig kilde til antioxidanter, og den kan derfor bruges som tilskud til en sund og varieret kost, hvor der altid er plads til flere næringsstoffer og grøntsager.


Grøn te indeholder koffein

Grøn te har en mild og lækker smag, og så indeholder det mange gode vitaminer og mineraler.

Både kaffe, te, kakao, energidrikke og nogle læskedrikke indeholder koffein, som er et stof med centralstimulerende og opkvikkende virkning på de fleste. Der er mest koffein i kaffe, men hvis du brygger en stærk kop te, vil du også opleve et forholdsvist højt koffeinindhold. 
I gennemsnit indeholder en kop te på 2 dl 50 mg koffein, og hvis du holder dit daglige koffeinindtag på maksimalt 400 mg, vil du primært opleve de positive virkninger fra koffeinen.

Koffein har en effektivt opkvikkende effekt, og så øger det din årvågenhed og opmærksomhed. Hvis du er gravid, bør du holde dit daglige indtag af koffein under 300 mg, men det giver stadig plads til flere kopper grøn te dagligt som gravid.

Hvis du ikke er gravid, kan et alt for højt indtag af koffein på flere gram dagligt have en giftig virkning, men så skal du helt op og drikke nær ved 100 kopper grøn te. Du behøver altså ikke være bange for at få for meget koffein fra din grønne te, såfremt du har et normalt indtag på 1-3 kopper dagligt. 
For at sikre den bedste nattesøvn, kan det dog være en god idé at undlade at drikke grøn te for sent på dagen, da koffeinindholdet kan give en smule uro i kroppen, når man ellers skal til at falde til ro. Det er dog ikke sikkert at du vil opleve disse gener, og rigtig mange nyder at afslutte dagen med en kop grøn te uden problemer med nattesøvnen. 


Er der bivirkninger ved grøn te?

Et overdrevent indtag af grøn te kan, som nærmest alle andre fødevarer, have en uhensigtsmæssig effekt på kroppen. Der er ikke påvist nogen skadelige effekter af fx intaget af koffein, og det eneste, der kan være godt at være opmærksom på er, at kaffe og te - også grøn te i mindre grad – kan give misfarvede tænder. 
Grøn te misfarver dog slet ikke tænderne i samme grad som sort te, så du kan nyde effekten af alle de gode indholdsstoffer i grøn te, mens du samtidig er langt mere skånsom overfor dine tænder, end hvis du havde valgt en sort te.  

Til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.