Urte-te

En lækker te, der er brygget på smagfulde og kraftige urter. Se her vores store udvalg af forskellige urte teer fra producenter som Natur-Drogeriet, Pukka, Teministeriet og mange flere. 

Hvad er urte te? | Urtete fra Natur-Drogeriet | Kamillete | Hvordan skal jeg brygge urte te? 

148 Produkt(er)

Hvad er urtete?

Skøn urtete med kamille, lavendel, brændenælde og meget mere - se det store udvalg af urtete her!

Normalvis brygges klassisk hvid te, grøn te og sort te på teblade, men urtete er derimod baseret på forskellige urter, blade, rødder, frugter, blomster, bark, krydderier og planter, og urtete er derfor som udgangspunkt koffeinfri. Du kan dog godt finde enkelte teer i sortimentet her på siden, som indeholder koffein, og som derfor kan give samme opkvikkende virkning som almindelig sort te – eller endda kaffe, hvis teen er stærk nok! 

Urtete kan altså bedre beskrives som et udtræk af urter, men fordi urtete brygges på samme måde som almindelig te, bliver det for nemheds skyld kaldt for te.  


Urtete fra Natur-Drogeriet

Hos Natur-Drogeriet er de specialister i urter, frø og blomster til te, og de har et stort udvalg af urteteer, der er af fineste kvalitet. Faktisk producerer Natur Drogeriet mere end 2600 forskellige produkter, og her på siden finder du over 90 forskellige tørrede urter og blomster, der kan brygges skøn urtete på. 

Mange af urterne fra Natur Drogeriet er både veganske og økologiske, og du kan være sikker på, at produkterne er fyldte med gavnlige indholdsstoffer og er baserede på helt naturlige råvarer. 


Kamillete

Kamillete fra Pukka - urtete med 3 forskellige kamilleblomster - perfekt som afslappende aftente

Den nok mest kendte form for urtete i Danmark er kamillete, som du her på siden kan finde i flere forskellige varianter – enten alene eller i kombination med andre lækre urter, frugter og krydderier. Du kan faktisk finde en kamillete fra Pukka, der indeholder hele tre forskellige kamilleblomster – egyptisk kamilleblomst, kroatisk kamilleblomst og ungarsk kamilleblomst.  

Kamilleblomst og kamillete har i mange år været brugt som et middel til afslapning, og til aften kan en kop kamillete have god virkning. Der er som udgangspunkt ikke koffein i kamillete, og derfor er kamillete en urtete, som du kan drikke på alle tider af døgnet uden at bekymre dig om en forstyrret søvn.  

Fra Natur-Drogeriet kan du også finde en kamillete, hvor du får økologiske kamilleblomster, der nænsomt er tørret for at bevare den høje kvalitet. Kamilleblomst er en af de mest populære teer fra Natur-Drogeriet, og det hænger sammen med kamilleblomstens aromatiske duft og gode virkning. 


Maté - urtete med koffein

Hvis du er vild med krydrede drikke, der har en bitter undertone, men foretrækker te fremfor kaffe, er Natur-Drogeriet Maté det perfekte valg til dig. Maté - eller yerba maté, som det også kaldes – er en populær drik i Sydamerika, der brygges på blade fra planten paraguaykristtorn. Maté har et højt indhold af koffein, og faktisk indeholder det hele 100 mg koffein pr 10 g maté. Alt efter hvor længe du lader din maté trække, kan koffeinindholdet dog være lavere eller højere.ch 


Sådan brygger du urtete

Urtete bør brygges med kogende vand på samme måde som sort te. Du kan derfor roligt hælde det 100 grader varme vand fra din elkedel over teen, uden at du behøver at vente på, at vandet køler ned. Brug omkring 4 – 5 teskefulde urtete til 1 liter vand – brug fx en stempelkande, tesi eller tefilter.  

For at få god smag fra urterne, bør teen have lov til at trække mellem 7 – 10 minutter, men du kan lade den trække i kortere eller længere tid, hvis du vil have en mildere eller kraftigere smag.  

Prøv også at blande forskellige urter og sammensæt din egen hjemmelavede urtete – fx til en dejligt afslappende aftente med kamilleblomst, lavendel, baldrian, havreblomst og hjertensfryd. Disse urter smager for det første fantastisk, og så virker de beroligende på sanserne. 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.