Chai te

Nyd en kop krydret chai te og mærk varmen fra krydderier som kanel, ingefær, kardemomme og sort peber. Den aromatiske drik har rødder i Indien, og den er gennem tiden blevet hyldet for sin lækre smag. Læs mere om chai te her!

9 Produkt(er)

Hvad er chai te?

Chai latte er en form for sød te, der stammer fra Indien. Teen er typisk en lækker blanding af sort te, mælk og forskellige krydderier, som kan variere alt efter smag, kultur og traditioner. Krydderier som kanel, kardemomme, nelliker og peberkorn er oftest at finde i chai te, men ved særlige lejligheder blev der tilføjet ekstra ingredienser som fx revet ingefær, anis, stjerneanis, vanilje, muskatnød og fennikel. I dag kan du også opleve færdige chai te-blandinger med krydderier som koriander, spidskommen, safran og kakao.  

Lækker chai te med smag af kanel, kardemomme, nelliker og peberkorn - bryg den på sort te og mælk og få en chai latte

Bryg den perfekte kop chai te

Når du skal brygge din kop chai te, kan du gøre som med almindelig te, hvor du lader teen trække i en kop varmt vand. Du kan også vælge at blande din te med mælk, som er en vigtig ingrediens i traditionel chai te. Det er en god idé at varrme mælken langsomt op og lade den trække med krydderierne, så du får en chai te fuld af smag. Mælken må dog ikke komme op at koge, så du skal holde temperaturen ved max 80 – 90 grader. 
Som regel tilføjes også et sødemiddel som honning, rørsukker, hvidt sukker, brunt sukker eller andre sukkerarter. Det er dog helt op til dig, hvor sød du ønsker din chai te, og måske er det slet ikke nødvendigt at tilføje sødme. 


Pukka Chai te

Fra Pukka kan du finde to varianter af chai te: Pukka Original Chai te og Pukka Vanilla Chai. Den originale variant har smag og kraft af de klassiske krydderier kanel, ingefær, kardemomme, lakridsrod og sort te. Pukka Vanilla Chai er afrundet med den søde smag af vanilje og indeholder desuden kanel, indefær, kardemomme, fennikel og et strejf af lakrids. Alle krydderierne og urterne i Pukkas teer er 100% økologisk dyrket, og de er af højeste kvalitet.  


Yogi te

Yogi Tea tilbyder også et udvalg af chai te, der er certificeret økologisk og vegansk. Her på siden kan du finde disse tre varianter: 

 • Yogi Tea Sweet Chai
 • Yogi Tea Black Chai
 • Yogi Tea Green Chai

Den søde variant er baseret på anis, fennikel, lakrids og nellike, og den har desuden noter af de klassiske chai-krydderier kanel, kardemomme, ingefær og sort peber.  

Varianten med sort te er den mest klasisske chai te, som dog er tilføjet rooibos, som er en særlig type te fra Sydafrika med mild, frugtagtig og let sød smag.  

Green Chai er som den eneste te her på siden lavet med udgangspunkt i grøn te fremfor sort te, hvilket giver den en særlig smag. Sammen med aromatisk mynte, kardemomme og sød kanel giver den grønne te en unik og god oplevelse, når du drikker teen – enten varm eller kold.  


Koffeinfri chai te

Del en chai te eller chai latte med kanel, sort te, mælk, kardemomme, nelliker og peberkorn - fra Indien

Chai te indeholder som udgangspunkt koffein, på samme måde som både hvid te, grøn te og sort te indeholder koffein. Du kan dog finde mange varianter af chai te, som er naturligt fri for koffein. Dette er fx: 

 • Pukka Vanilla Chai te
 • Higher Living Sweet Chai tea
 • Higher Living Chai Vanilla tea
 • Heath & Heather Organic Oriental Chai & Liquorice Ø

Du har altså rig mulighed for at nyde en kop varm chai te om aftenen, selvom du undgår koffein senere på dagen. De koffeinfrie chai teer har alle fantastisk smag, og du kan brygge dem på samme måde, som du ville brygge en almindelig chai te med koffein. 


Chai latte fra Easis

Hvis du er fan af både chai te og varm kakao, er de to chai latte varianter fra Easis et godt valg til dig. Pulveret blandes blot op med kogende vand, og du har straks en lækker chai latte med det bedste fra både chai te og varm kakao. Easis Chai Latte er helt uden tilsat sukker, og når du har blandet pulveret med varmt vand, indeholder din kop 50% færre kalorier end en traditionel chai latte med mælk og sødestof. 


Hjemmelavet chai te

Her får du en chai te opskrift, som du kan bruge til at sammensætte din helt egen chai te, hvis du ønsker at bruge dine yndlingskrydderier.  

For at lave en lækker chai te, skal du blot finde nogle forskellige krydderier som fx de klassiske kanel, kardemomme og peber, som du synes smager godt. En smule revet ingefær kan også smage godt, hvis den skal have et ekstra spark.

 1. Kog vand op i en gryde
 2. Knus dine valgte krydderier i en morter eller kom dem direkte i det kogende vand
 3. Kog det sammen i nogle minutter
 4. Tilføj sort te løst eller hele blade og kog det op igen
 5. Herefter kan du tage det af varmen og lade det trække i 30-60 minutter
 6. Varm mælken op og hæld det sammen med blandingen

Inden du blander te- og krydderiblandingen med varm mælk, bør du si dine krydderier fra, hvis du har brugt fx kanelstænger, kardemommekapsler eller hele peberkorn, så du ikke får resterne med i din færdige kop chai te.  

Du kan finde et stort udvalg af lækre og økologiske krydderier til din chai te her, som alle er af fineste kvalitet. 

Husk, at du hos Med24.dk får hurtig levering lige til døren, så du snart kan nyde en kop dampende varm chai te lavet på lækre krydderier! 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.