Vitaminer til håret - få svar på hvilke du har brug for!

Skrevet af
Stort billede, vitaminer til hår, Med24.dk

Ønsker du at opretholde et smukt, stærkt og velfungerende hår? Så skal du læse med her! Flere vitaminer og mineraler bidrager til et normalt hår, og vi giver dig svar på, hvilke vitaminer og mineraler, der bidrager hertil. Du finder derudover også en guide til, hvilke fødevarer og kosttilskud, du skal gå efter, samt 5 tips til, at få håret til at gro hurtigere.


Vitaminer til dit hår

For mange mennesker er håret en vigtig del af, hvem de er, og derfor er det ikke sjovt, at gå rundt med knækket og spaltet hår. Desværre er det bare ikke alle, der fra naturens side har det fyldige og sunde hår, som de går og drømmer om. Der findes heldigvis måder til at booste hårets sundhed. Håret har brug for vitaminer og mineraler, da disse medvirker til at opretholde et normalt hår. Du kan spise dig til de fleste vitaminer, som bidrager til et normalt hår og hovedbund. Det er specielt gennem grøntsager og frugt, at du får disse vitaminer. En varieret og sund kost kan derfor have god virkning på dit hårs styrke og sundhed. 

Men hvilke vitaminer er gode for håret? Faktisk er der rigtig mange forskellige vitaminer, der kan hjælpe dig og dit hår. Vitamin A, -B, -C, -D og -E har alle en positiv virkning på vedligeholdelse af dit hår og hårvæksten, og du kan her læse mere om de vitaminer, der primært bidrager til dit hår, samt i hvilke fødevarer du finder dem:

Mælk bliver hældt fra en flaske og over i et glas

A-vitamin

A-vitamin spiller en rolle i cellespecialiseringsprocessen og dermed også hårets vækst. Du finder vitaminet i flere orange og mørkegrønne frugter, samt i flere animalske produkter.

B-vitamin

B-vitaminer består af 8 forskellige vitaminer og især vitamin B7, også kaldet biotin, kendes som "hårets vitamin", da det bidrager til at vedligeholde et normalt hår. Du finder B-vitaminer i mange fødevarer, men B7-vitamin findes særligt i æggeblommer og indmad.

E-vitamin

Vitamin E er en antioxidant, der bidrager til beskytte af cellerne mod oxidativ stress. Skal du have et naturligt indtag af E-vitamin er de vigtigste kilder fedtstoffer, æg og fuldkornsprodukter.


Mineraler til håret

Mineraler til dit hår er lige så vigtigt som vitaminerne, og ligeledes kan du finde mineralerne i den kost, du spiser – herunder bl.a. kød, mejeriprodukter og grøntsager. Hvis du er nysgerrige på, hvilke mineraler der bl.a. er gode for dig hår, så læs med her: 

Kobber

Et af de mineraler, som medvirker til et normalt hår, er kobber. Mineralet bidrager nemlig bl.a. til en normal hårpigmentering, og du finder det især i fødevarer som nødder, fuldkornsprodukter, indmad (specielt lever) og skaldyr.  

Zink

Zink er ligeledes et mineral, der bidrager til et normalt hår og som du derfor bør være opmærksom på at få gennem din kost. Rødt kød og skaldyr indeholder især zink. 


Kosttilskud til dit hår

kvinder svinger med håret i solen

Udvalget er stort, når det handler om kosttilskud til håret. Du kan, som nævnt ovenover, spise dig til de nødvendige vitaminer og mineraler, men det er ikke altid, at vi har tid i en travl hverdag til at spise så varieret, som vi gerne vil. Derfor er kosttilskud med vitaminer og mineraler til håret et godt alternativ til dette.  

Det er vigtigt at nævne, at et hårvitamin som kosttilskud aldrig må erstatte en sund og varieret kost, men udelukkende kan supplere. 

Hair Volume fra New Nordic

New Nordics anerkendte produkt til håret, Hair Volume, indeholder biotin og zink, der begge dele bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår - det klinisk afprøvede produkt kan hjælpe til et synligt tykkere, smukkere og mere glansfuldt hår.

Hair & Nails fra danske VitaYummy

De søde små gummies fra VitaYummy er en velsmagende og hyggelig måde at få sin daglige vitaminer på. Hair og Nails er et vegansk kosttilskud, der er formuleret med bl.a. biotin, der bidrager til vedligeholdelse af normalt hår. Bamserne smager dejligt af hindbær og indeholder hverken kunstige smags- eller farvestoffer.  

Priorin fra Bayer

Priorin er også et meget brugt kosttilskud til håret. Priorin indeholder en kombination af hirseekstrakt, vitamin B5 (pantothensyre) og aminosyren L-cystein. Få et mærkbart fyldigere, stærkere og mere glansfuldt på bare 12 uger. 

Nani Hår multivitamin

Nani Hår Multivitamin indeholder en kombination af 13 vitaminer og 9 mineraler på food state form fra bl.a. boghvedespirer, bambusskud ekstrakt (silica) og acerola kirsebær. Foruden biotin indeholder Nani Hår Multivitamin også selen og zink som bidrager til at vedligeholde et normalt hår.5 tips – Sådan får du dit hår til at gro hurtigt!

Vi har samlet nogle gode råd til et sundere og mere stærkt hår, samt en velfungerende hovedbund uden irritation eller kløe.

Red dit hår – hver dag

Jo mere du reder dit hår, desto mere blodcirkulation kommer der i hovedbunden. Du masserer hovedbunden med hårbørsten, og massagen tilfører mere ilt til hårsækkene, der så øges produktionen af nye hår. Brug evt. en hårbørste med træknopper, da de er lidt hårdere end normale hårbørstehoveder.

Vask ikke dit hår hver dag

Det kan ikke anbefales at vaske dit hår hver dag. Specielt ikke hvis du lider af en fedtet hovedbund eller døjer med skæl. Når du vasker dit hår, vasker du samtidig det naturlige fedtlag væk fra hovedbunden, hvilket resulterer i, at talgkirtlerne i hovedbunden producerer ekstra talg, der gør dit hår og hovedbund fedtet.

hårtørrer med lyserød baggrund

Mindsk dit forbrug af stylings- produkter og jern

Mange bruger stylingsprodukter hver dag i form af voks, gel, mousse, spray eller lignende. Desværre kan flere af disse produkter have en skadelig virkning på håret - i hårspray findes der f.eks. alkohol, der udtørrer håret. Derfor er det vigtigt, at du går efter stylings produkter, der indeholder plejende og fugtgivende ingredienser. 

Stylingjern, som glattejern, hårtørrer og krøllejern, tilfører høj varme til håret, der har en udtørrende og skadelig virkning på håret. Derfor er brug af stylingjern hver dag ikke det sundeste for dig hår. Hvis du alligevel ikke kan forlade huset uden at håret er glattet, så vil vi varmt anbefale brug af heat protection – det beskytter håret med stylingjernets høje temperaturer.

Klip dit hår regelmæssigt

Det er en skrøne, at dit hår vokser hurtigere af at blive klippet ofte. Men det får dog dit hår til at fremstå sundere. Endvidere skal hårsækkene heller ikke bruge energi på at sende næring ud til de meget ødelagte ender af håret. Hvis du bliver klippet regelmæssigt, vil dit blivende hår få den nødvendige næring.

Forkæl dit hår 1 gang om ugen

Det er vigtigt, at du husker at pleje og forkæle dit hår. Én dag om ugen bør du finde tid til at forkæle dit hår i form af olie eller en hårkur. Dette er specielt en god ide til dig med langt hår, da det har gavn af ekstra fugt og pleje. Hos Med24.dk finder du et stort udvalg af hårkurer, der indeholder unikke olier, samt plejende mineraler og vitaminer.

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.