Vitaminer til hår - læs med her og få svar på hvilke du har brug for

Skrevet af
vitaminer hår

Vitaminer til dit hår

For at opretholde et sundt og velfungerende hår, er det nødvendigt med det rette indtag af vitaminer. Mangel af hårvitaminer viser sig ofte i form af knækket og spaltet hår samt hårtab. Vitamin A, B, C, D og E har alle en positiv virkning på vedligeholdelse af dit hår og hårvæksten.

A vitamin:
A vitamin er et essentielt vitamin for håret. Vitaminet er nødvendig for en normal cellevækst og dermed hårets vækst. A vitamin bidrager til produktionen af kroppens egne olier, der fører næring til håret og hovedbunden. Ét af symptomerne på A vitaminmangel er spaltet og knækket hår.

B Vitamin:
B vitamin er kendt som ”hårets vitamin” og består af 8 forskellige B vitaminer. Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B12, Niacin og Biotin. Alle disse B vitaminer spiller en stor og vigtig rolle for hårets trivsel. Vitaminet fremmer en sund cellevækst, som er vigtig for håret og hårvæksten. En af bivirkningerne ved B vitaminmangel er hårtab. Vitaminet B12 er den vigtigste af vitaminerne i forbindelse med håret.

Biotin:
Specielt B vitaminet Biotin har en positiv effekt på håret. Biotin bidrager til et længere og sundere hår, der ikke spalter eller knækker.

Niacin:
Endnu et vigtigt B vitamin er Niacin. Niacin bidrager med næring til hovedbunden og fremmer sund hårvækst. Uden Niacin vil dit hår blive livløst, skørt og knække.

C Vitamin:
C vitamin bidrager til kroppens produktion af kollagen, der findes i huden og i særdeleshed i håret. C vitamin er et essentielt vitamin for sundt hår. C vitamin har også en antioxiderende virkning, der beskytter håret mod ydre påvirkning. C vitamin er specielt egnet til et hår, der spalter og knækker.

E Vitamin:
E vitamin er en antioxidant, der beskytter håret mod ydre påvirkninger som forurening, tobaksrøg, bilos og lignende. Denne påvirkning nedbryder celler, som dermed nedbryder håret. E vitamin har en opbyggende effekt på håret og vedligeholder hårets normale funktion. E vitamin bliver ofte brugt i hårprodukter som serum og olie, da det har en helende effekt på hårets slidte spidser. Samtidig øger E vitaminet blodcirkulationen og øger ilttilførslen til hårsækkene, som bidrager til et længere og sundere hår.


Mineraler til dit hår

Mineraler til dit hår er lige så vigtigt som vitaminer. Mineraler finder du blandt andet i kød, mejeriprodukter og grøntsager.

Se herunder hvilke mineraler der er godt for dit hår:

Jern:
Jern er kroppens go-to mineral. Jern er en af de mest essentielle mineraler kroppen og håret har brug for, for at fungere optimalt. Derfor har jern en positiv indvirkning på håret. Et symptom på at du mangler jern er, at dit hår virker livløst og spalter. Jern styrker håret og fremmer en sund hårvækst.

Magnesium:
Magnesium sikrer hovedbundens optimale funktion og modvirker hovedbundproblemer som skæl og kløende hovedbund. Magnesium bidrager til, at hårsækkene kan gro et langt og sund hår.


Spis dig til et sundere hår gennem naturlige madvarer

Du kan spise dig til de fleste hårvitaminer og mineraler som bidrager til et sundt og velfungerende hår og hovedbund. Det er specielt grøntsager og frugt du får disse vitaminer fra, så du vil komme langt med dit hår med en varierende og sund kost.

Nedenunder kan du se nogle af de fødevarer, der indeholder flest vitaminer og mineraler.

 • Æg
 • Nødder
 • Korn
 • Kød
 • Svampe
 • Avokado
 • Tun
 • Kylling
 • Kalkun
 • Champignon
 • Laks
 • Jordnødder
 • Citrusfrugter
 • Hirse
 • Padderokke

Kosttilskud til et sundere hår

Udvalget er stort, når det handler om kosttilskud til håret. Du kan, som nævnt ovenover, spise dig til de nødvendige hårvitaminer og mineraler. Men det er ikke altid, at vi har tid i en travl hverdag til at spise så varieret som vi gerne vil. Derfor er hår vitaminer som kosttilskud et godt alternativ til dette. Det er vigtigt at nævne, at et hårvitamin som kosttilskud aldrig må erstatte en sund og varieret kost, kun supplere.

Hair Volume fra New Nordic er et meget anerkendt produkt til håret. Hair Volume bidrager til en sund hårvækst og bevarer et sundt og kraftigt hår. Produktet er baseret på æbleekstrakt, som fungerer som en vækstfaktor på hårsækkens celler. Hair Volume indeholder udover æbleekstrakt en masse vitaminer og mineraler, der er gavnlige for håret og hovedbunden.

Silica er et simpelt, men effektivt produkt til håret. Silica bidrager til en normal funktion af håret og med det stærke indhold af blandt andet A og B vitaminer samt mineraler, beskytter det håret mod antidativt stress.

Priorin er også et meget brugt og velfungerende produkt til håret og hovedbunden. Priorin indeholder aminosyre, der bidrager til dannelsen af keratin. Håret består ca. 80-90% af keratin, så aminosyrer er en vigtig del af hårets struktur og dannelse.

Imedeen er hårpleje indefra. Imedeen giver næring til at bibeholde et smukt, lang og skinnende hår. Produktet er baseret på silica, biotion, b vitaminer og zink, alle virksomme vitaminer og mineraler til et sundt hår.


5 tips – Sådan får du dit hår til at gro hurtigt!

føntørrer

Vi har samlet nogle gode råd til et sundere og mere stærkt hår, samt en velfungerende hovedbund uden irritation eller kløe.

Red dit hår – hver dag
Jo mere du reder dit hår, desto mere blodcirkulation kommer der i hovedbunden. Du masserer hovedbunden med hårbørsten og massagen tilfører mere ilt til hårsækkene, der så øger produktionen af nye hår. Brug evt. en hårbørste med træknopper, da de er lidt hårdere end normale hårbørstehoveder.

Vask ikke dit hår hver dag
Det kan ikke anbefales at vaske dit hår hver dag. Specielt ikke hvis du lider af en fedtet hovedbund eller skæl. Når du vasker dit hår, vasker du samtidig det naturlige fedtlag væk fra hovedbunden. Det resulterer i, at talgkirtlerne i hovedbunden producerer ekstra talg, der gør dit hår og hovedbund fedtet.

Mindsk dit forbrug af styling produkter og el artikler
Det er ikke unormalt, at vi bruger styling produkter hver dag i form af voks, gel, mousse, spray eller lignende. En fællesnævner for disse produkter er, at de alle er skadelige for håret. Der findes nogle produkter, der ikke indeholder den skadelige kemi, men almindelige supermarkeds produkter til håret, kan ikke anbefales. I hårspray findes der f.eks. alkohol, der udtørrer håret.
El artikler i form af varme som fladjern, føntørrer, krøllejern og lignende skader også håret.

Klip dit hår regelmæssigt
Det er en skrøne, at dit hår vokser hurtigere af at blive klippet ofte. Men det får dog dit hår til at fremstå sundere. Endvidere skal hårsækkene heller ikke bruge energi på, at sende næring ud til de meget ødelagte ender håret. Hvis du bliver klippet regelmæssigt, vil dit blivende hår få den nødvendige næring.

Forkæl dit hår 1 gang om ugen
Dit hår fungerer som kroppens skjold, på samme måde som en fisk har skæl. Derfor er det vigtigt også at huske at pleje dit hår. Én dag om ugen bør du finde tid til at forkæle dit hår i form af olie eller en hårkur. Specielt langt hår har gavn af noget ekstra fugt og pleje.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice