Vitaminer til hår - Få svar på hvilke du har brug for!

Skrevet af
Stort billede, vitaminer til hår, Med24.dk

Ønsker du at opretholde et sundt, stærkt og velfungerende hår? Så skal du læse med her! Flere vitaminer og mineraler bidrager til et normalt hår, og vi giver dig svar på, hvilke vitaminer og mineraler, der er gode for dit hår. Du finder derudover også en guide til, hvilke fødevarer og kosttilskud, du skal gå efter, samt 5 tips til, at få håret til at gro hurtigere.


Vitaminer til dit hår

For mange mennesker er håret en vigtig del af, hvem de er, og derfor er det ikke sjovt, at gå rundt med knækket og spaltet hår. Desværre er det bare ikke alle, der fra naturens side har det fyldige og sunde hår, som de går og drømmer om. Der findes heldigvis måder til at booste hårets sundhed. Håret har brug for vitaminer og mineraler, da disse medvirker til at opretholde et normalt hår. Du kan spise dig til de fleste vitaminer, som bidrager til et normalt hår og hovedbund. Det er specielt gennem grøntsager og frugt, at du får disse vitaminer. En varierende og sund kost kan derfor have god virkning på dit hårs styrke og sundhed. 

Men hvilke vitaminer er gode for håret? Faktisk er der rigtig mange forskellige vitaminer, der kan hjælpe dig og dit hår. Vitamin A, -B, -C, -D og -E har alle en positiv virkning på vedligeholdelse af dit hår og hårvæksten, og du kan her læse mere om de vitaminer, der primært bidrager til dit hår, samt i hvilke fødevarer du finder dem:

Mælk bliver hældt fra en flaske og over i et glas

A vitamin

A vitamin bidrager til en normal cellevækst og dermed også hårets vækst. Du finder vitaminet i flere orange og mørkegrønne frugter, samt i flere animalske produkter. Ét af symptomerne på A vitaminmangel kan vise sig ved spaltet og knækket hår.

B vitamin

B vitamin er kendt som ”hårets vitamin” og består af 8 forskellige vitaminer. Vitaminet medvirker bl.a. til cellevæksten, som er vigtig for håret og hårvæksten. Især vitamin B12 er vigtig i forbindelse med håret, da vitaminet bidrager til en normal cellefordeling. B 12 finder du naturligt i kød og mælkeprodukter, så spiser du fx vegetarisk, kan det være nødvendigt med tilskud. En af bivirkningerne ved B vitaminmangel kan i flere tilfælde lede til hårtab.

Biotin

Udover B12 bidrager B vitaminet B7 (Biotin) også i høj grad til håret. Biotin medvirker til et længere og sundere hår, der ikke spalter eller knækker. Spiser du en masse æg og bælgfrugter, samt drikke mælk, så er du sikret et indtag af biotin. 

E vitamin

E vitamin er en antioxidant, der bidrager til beskytte af cellerne mod oxidativ stress, som forurening, tobaksrøg, bilos og lignende. Denne ydre påvirkning kan medvirke til nedbrydelse af cellerne, samt være hård for håret, og det kan derfor være en god ide, at få nok E vitamin, hvis du oplever spaltet og knækket hår. Skal du have et naturligt indtag af E vitamin er de vigtigste kilder fedtstoffer, mejeriprodukter, æg og kornprodukter.


Mineraler til dit hår

Mineraler til dit hår er lige så vigtigt som vitaminerne, og ligeledes kan du finde mineralerne i den kost, du spiser – herunder bl.a. kød, mejeriprodukter og grøntsager. Hvis du er nysgerrige på, hvilke mineraler der bl.a. er gode for dig hår, så læs med her: 

Kobber

Et af de mineraler, som medvirker til et normalt hår, er kobber. Mineralet bidrager nemlig bl.a. til en normal hårpigmentering, og du finder det især i fødevarer som, nødder, fuldkornsprodukter, indmad og skaldyr.  

Zink

Zink er ligeledes et mineral, der bidrager til et normalt hår, og kan derfor også være en fordel at få nok af, hvis du er træt af trist og slidt hår. Kød, flere mejeriprodukter og fuldkornsprodukter er især rige på mineralet, men du kan også finde det i bælgfrugter og nødder. 


Kosttilskud til et sundere hår

kvinder svinger med håret i solen

Udvalget er stort, når det handler om kosttilskud til håret. Du kan, som nævnt ovenover, spise dig til de nødvendige hårvitaminer og mineraler, men det er ikke altid, at vi har tid i en travl hverdag til at spise så varieret, som vi gerne vil. Derfor er kosttilskud med vitaminer og mineraler til håret et godt alternativ til dette.  

Det er vigtigt at nævne, at et hårvitamin som kosttilskud aldrig må erstatte en sund og varieret kost, men udelukkende supplere. 

Hair Volume fra New Nordic

New Nordics anerkendte produkt til håret, Hair Volume, bidrager til en sund hårvækst og bevarer et sundt og kraftigt hår. Produktet er baseret på æbleekstrakt, som fungerer som en vækstfaktor på hårsækkens celler. Hair Volume indeholder udover æbleekstrakt en masse vitaminer og mineraler, der er gavnlige for håret og hovedbunden. 

Hair & Nails fra VitaYummy

De søde små gummies fra VitaYummy er en velsmagende og hyggelig måde at få sin daglige vitaminer på. Hair og Nails er et vegansk kosttilskud, der er formuleret med bl.a. biotin og B12 vitamin, som vi fra tidligere ved, er gode vitaminer til hår. Bamserne smager af hindbær og indeholder hverken smags- eller farvestoffer.  

Silica

Silica er et simpelt, men effektivt kosttilskud. Med dets stærke indhold af bl.a. B vitamin, zink og silica, bidrager det til en normal funktion af håret. Derudover bidrager kosttilskuddet også til beskytter af håret mod oxidativ stress.

Priorin

Priorin er også et meget brugt og velfungerende produkt til håret og hovedbunden. Det er formuleret med aminosyre, der bidrager til dannelsen af keratin, som er vigtig for hårets struktur og dannelse. Samtidig indeholder Priorin også biotin, som også bidrager til vedligeholdelse af et normalt hår. 5 tips – Sådan får du dit hår til at gro hurtigt!

Vi har samlet nogle gode råd til et sundere og mere stærkt hår, samt en velfungerende hovedbund uden irritation eller kløe.

Red dit hår – hver dag

Jo mere du reder dit hår, desto mere blodcirkulation kommer der i hovedbunden. Du masserer hovedbunden med hårbørsten, og massagen tilfører mere ilt til hårsækkene, der så øger produktionen af nye hår. Brug evt. en hårbørste med træknopper, da de er lidt hårdere end normale hårbørstehoveder.

Vask ikke dit hår hver dag

Det kan ikke anbefales at vaske dit hår hver dag. Specielt ikke hvis du lider af en fedtet hovedbund eller døjer med skæl. Når du vasker dit hår, vasker du samtidig det naturlige fedtlag væk fra hovedbunden, hvilket resulterer i, at talgkirtlerne i hovedbunden producerer ekstra talg, der gør dit hår og hovedbund fedtet.

hårtørrer med lyserød baggrund

Mindsk dit forbrug af stylings- produkter og jern

Mange bruger stylingsprodukter hver dag i form af voks, gel, mousse, spray eller lignende. Desværre kan flere af disse produkter have en skadelig virkning på håret - I hårspray findes der f.eks. alkohol, der udtørrer håret. Derfor er det vigtigt, at du går efter stylingsprodukter, der indeholder plejende og fugtgivende ingredienser. 

Stylingjern, som glattejern, hårtørrer og krøllejern, tilfører høj varme til håret, der har en udtørrende og skadelig virkning på håret. Derfor er brug af stylingjern hver dag ikke det sundeste for dig hår. Hvis du alligevel ikke kan forlade huset uden at håret er glattet, så vil vi varmt anbefale brug af heat protection – det beskytter håret med stylingjernets høje temperaturer.

Klip dit hår regelmæssigt

Det er en skrøne, at dit hår vokser hurtigere af at blive klippet ofte. Men det får dog dit hår til at fremstå sundere. Endvidere skal hårsækkene heller ikke bruge energi på at sende næring ud til de meget ødelagte ender af håret. Hvis du bliver klippet regelmæssigt, vil dit blivende hår få den nødvendige næring.

Forkæl dit hår 1 gang om ugen

Det er vigtigt, at du husker at pleje og forkæle dit hår. Én dag om ugen bør du finde tid til at forkæle dit hår i form af olie eller en hårkur. Dette er specielt en god ide til dig med langt hår, da det har gavn af ekstra fugt og pleje. Hos Med24.dk finder du et stort udvalg af hårkurer, der indeholder unikke olier, samt plejende mineraler og vitaminer.

Pil til toppen

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?