Tea tree oil - Naturligt vidundermiddel til personlig pleje

Tea tree - melaleuca alternifolia - læs mere om tea tree oil her og bliv klog på oliens egenskaber!

Tea Tree Oil har i den senere tid fået meget opmærksomhed - og dette med god grund! Den særlige olie fra Australien har nemlig vist sig at have både helende, fugtgivende og plejende egenskaber, og så kan den være virkelig god, hvis du døjer med en problematisk hud. 


Hvad er Tea Tree Oil?

Tea Tree Oil eller te-træolie, som det kaldes på dansk, er en æterisk olie, der kommer fra træet Melaleuca Alternifolia, der vokser i lave, svampede og fugtige subtropiske miljøer i Australien.  

Te træet har altid været brugt i Australien for sine bakterie modvirkende egenskaber, og især i løbet af 70’erne blev der vakt en interesse for den særlige og naturlige olie. I løbet af de næste år blev der etableret flere plantager rundt omkring i Australien for at kunne tilbyde et stabilt produkt i takt med efterspørgslen, og i dag har hele verden fået øjnene op for oliens fantastiske egenskaber. 

Når der fremstilles te-træsolie, sker det ved dampdestillation af både blade og grene fra te træet, og når dampen fortættes til vand og olie, kan den fine olie adskilles fra vandet og kommes på flaske eller bruges i andre produkter.  


Hvad er Tea Tree Oil godt for?

Tea tree oil kommer fra træet melaleuca alternifolia - læs om tea tree oil og dens mange anvendelsesmuligheder i hudpleje og hårpleje

Oprindeligt blev blade fra te træet knust og inhaleret som behandling for forkølelse og hoste, eller så lavede man omslag af bladene til sår og skrammer, som efterfølgende helede effektivt. Faktisk går der historier om særlige søer i lavlandet i Australien, hvor blade og grene fra te træer, der voksede langs bredden, faldt i vandet og gav det særligt helende egenskaber.  

Det er først i løbet af de sidste 100 år, at man er begyndt at bruge Tea Tree Oil i sin form, som æterisk olie og ikke det rå plantemateriale og nu bliver det brugt i mange hudplejeprodukter.

Tea Tree Oil, som æterisk olie er meget stærk og koncentreret. Vær derfor altid forsigtig med den ufortyndede olie og læs indlægssedlen grundigt inden brug, så du har helt styr på at få fortyndet olien korrekt. 


Sådan bruger du tea tree oil

Tea Tree Oil kan bruges til virkelig mange forskellige problemer på grund af oliens modvirkende effekt på bakterier. Tea Tree Oil bruges især mod hudproblemer og irritationer. 

Hos Med24 kan du finde Tea Tree Oil i både koncentreret og fortyndet tilstand, og så er det tilsat som ingrediens i mange forskellige plejeprodukter. Den 100% rene Tea Tree Oil fra Nova og Australian Bodycare, er den reneste form for Tea Tree Oil, og produkterne indeholder intet andet end den fantastiske olie. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige anvendelsesområder, hvor Tea Tree Oil bruges.  


Tea Tree Oil mod irritationer i skeden

Irritationer i intimområdet kan komme af mange forskellige årsager. Det opstår ofte ved en ubalance og uvedkommende bakterier. For at undgå ubehag i intimzonen er det vigtigt at du anvender pH-tilpassede og skånsomme produkter, uden parfume, for at holde huden ren, frisk og sund. 

Døjer du med irritationer i skeden i form af kløe, tørhed eller uønsket lugt? Så kan Tea Tree Oil bidrage til at afhjælpe disse gener pga. dens modvirkende effekt på bakterier. Australian Bodycare har lavet en hel serie, til at afhjælpe på irritationer i intimområdet. 


Shampoo med Tea Tree Oil mod skæl

En hovedbund med tendens til skæl, irritation og kløe har altid godt af lidt ekstra pleje og kærlighed. Med en shampoo, der har Tea Tree Oil på ingredienslisten, har du et godt udgangspunkt. Både Urtekram, Australian Bodycare, Dr. Organic og Green People har hver deres bud på en lindrende og plejende shampoo, der er særligt egnet til dig, der har tendens til irritationer i hovedbunden.  

Tea tree olie virker nemlig dulmende og lindrende på irriteret og kløende hovedbund, og på grund at dens modvirkende effekt på bakterier, kan du få et afbalanceret miljø i hovedbunden ved brug af den.


Sådan kan du bruge Tea Tree Oil i din hudpleje

Spot stick med tea tree oil til at bekæmpe bumser - fra Australian Bodycare - Få lynhurtig hjælp til din bums, så den går hurtigt væk

En meget populær anvendelse for Tea Tree Oil er i forbindelse med den daglige hudplejerutine. Især hos folk, der døjer med hudproblemer. 

Uren hud med bumser og hudorme er en normal ting i teenagealderen, men derfor kan det stadig være frustrerende og begrænsende for personer, som har særlige udbrud eller problemer med urenheder. Derfor er det naturligt at undersøge de muligheder, du har for at slippe af med, eller i hvert fald mindske antallet af bumser og hudorme.  

De naturlige hudplejeprodukter fra Australian Bodycare indeholder alle Tea Tree Oil, og serien af produkter spænder over alt lige fra ansigtsvask og ansigtsmaske til ansigtscreme, skintonic og en særlig Tea Tree Oil spot stick til fokuseret behandling af bumser.  

Det kan være bakterier, der er skyld i, at der dannes bumser i ansigtet, og derfor kan det være en god idé at bruge hudplejeprodukter med Tea Tree Oil mod bumser, da Tea Tree Oil har en modvirkende effekt på bakterier.  

Hvis du vil lære mere om hudpleje og finde gode råd til din optimale hudplejerutine, kan du med fordel læse vores artikel om hudtyper.  Pleje til hele kroppen

Til resten af kroppen kan du også få lindring til øm, tør, revnet eller forbrændt hud med Tea Tree Oil. Den plejende Tea Tree Oil bodylotion fra Australian Bodycare beroliger nemlig huden, hvis den svier eller klør, og hvis du har været for længe ude i solen, kan Tea Tree Oil køle huden dejligt ned. 

Det er hårdt for huden at være udsat for solens skarpe stråler, og efterfølgende har den brug for at komme i balance igen - særligt i forhold til fugt. Produkter med Tea Tree Oil kan være netop den helende, kølende og lindrende løsning, som du har brug for til at genopbygge din skadede hud.   

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.