Tea tree oil - Naturligt vidundermiddel til personlig pleje

Skrevet af
Tea tree - melaleuca alternifolia - læs mere om tea tree oil her og bliv klog på oliens egenskaber!


Tea tree oil har i den senere tid fået meget opmærksomhed - og dette med god grund! Den særlige olie fra Australien har nemlig vist sig at have både helende, fugtende, antibakterielle og plejende egenskaber, og så kan den bruges i alt lige fra hud- og hårpleje til behandling af svamp, eksem og problematisk hud. 


Hvad er tea tree oil?

Tea tree oil eller tetræolie, som det kaldes på dansk, er en æterisk olie, der kommer fra træet Melaleuca Alternifolia, der vokser i lave, svampede og fugtige subtrobiske miljøer i Australien.  

Te træet har altid været brugt i Australien for sine antibakterielle egenskaber, og især i løbet af 70’erne blev der vakt en interesse for den særlige og naturlige olie. I løbet af de næste år blev der etableret flere plantager rundt omkring i Australien for at kunne tilbyde et stabilt produkt i takt med efterspørgslen, og i dag har hele verden fået øjnene op for oliens fantastiske egenskaber. 

Når der fremstilles tetræsolie, sker det ved damp destillation af både blade og grene fra te træet, og når dampen fortættes til vand og olie, kan den fine olie adskilles fra vandet og kommes på flaske eller bruges i andre produkter.  


Hvad er tea tree oil godt for?

Tea tree oil kommer fra træet melaleuca alternifolia - læs om tea tree oil og dens mange anvendelsesmuligheder i hudpleje og hårpleje

Oprindeligt blev blade fra te træet knust og inhaleret som behandling for forkølelse og hoste, eller så lavede man omslag af bladene til sår og skrammer, som efterfølgende helede effektivt. Faktisk går der historier om særlige søer i lavlandet i Australien, hvor blade og grene fra tetræer, der voksede langs bredden, faldt i vandet og gav det særligt helende egenskaber.  

Det er først i løbet af de sidste 100 år, at man er begyndt at bruge tea tree oil i sin form som æterisk olie og ikke det rå plantemateriale. Tea tree oil har i denne tid hovedrollen i mange undersøgelser, der ønsker at klargøre de præcise antibakterielle egenskaber, men mange undersøgelser støtter de gamle antagelser om, at tea tree oil har antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber.  

Tea tree oil som æterisk olie er meget stærk og koncentreret, og den kan irritere følsom og sart hud. Vær derfor altid forsigtig med den ufortyndede olie og læs indlægssedlen grundigt inden brug, så du har helt styr på at få fortyndet olien korrekt. 


Sådan bruger du tea tree oil

Tea tree oil kan bruges til virkelig mange forskellige problemer på grund af oliens antiseptiske virkning og antibakterielle effekt. Tea tree oil bruges især mod hudproblemer, betændelsestilstande og sygdomme, og så kan det være et naturligt alternativ til skrappe desinficeringsmidler.  

Hos Med24.dk kan du finde tea tree olie i både koncentreret og fortyndet tilstand, og så er det tilsat som ingrediens i mange forskellige plejeprodukter. Den 100% rene tea tree oil fra Nova TTO(Nova tea tree oil) og Australian Bodycare er den reneste form for tea tree oil, og produkterne indeholder intet andet end den antiseptiske olie. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige anvendelsesområder, hvor tea tree oil bruges.  


Tea tree oil mod svamp

Plej din hud med produkter med tea tree oil - fx bodylotion, creme, sæbe, skampoo, balsam og meget mere

Svamp i huden, neglesvamp og fodsvamp er generende lidelser, der giver kløe, irriteret hud og eventuelt afskallet hud, der kan gøre ondt. Svamp trives som regel godt i fugtige og varme miljøer, og de kan være meget smitsomme. Sæbe og creme med tea tree oil er gode at bruge i din hudplejerutine til at holde huden ren, frisk og sund, og i nogle lande er det endda anerkendt at bruge tea tree oil i behandling mod neglesvamp og andre typer svamp. Du kan derfor rengøre og pleje de angrebne hudområder med tea tree oil-produkter evt. i kombination med lægemidler mod svamp, for hurtigst muligt at komme svampen til livs.  

Hvis det er første gang du har svamp, bør du dog altid tage kontakt til lægen for at få bekræftet diagnosen samt råd til behandling. Du kan blive meget klogere på de forskellige typer af svamp i artiklen “Hvad er svamp, og hvordan kan man behandle det?” 


Bekæmp forkølelsessår med tea tree oil

En lidelse, som hele 70-90% af den voksne danske befolkning døjer med – nemlig forkølelsessår - kan muligvis begrænses ved hjælp af tea tree oil. Forkølelsessår skyldes et udbrud af herpes virus, som ofte kommer i forbindelse med svækket immunforsvar.  

Da tea tree oil bekæmper bakterier, kan det være en god hjælp til at holde området omkring forkølelsessåret rent, så du ikke risikerer, at der går yderligere betændelse i såret.  

For at behandle dit forkølelsessår med tea tree olie kan du tage en smule fortyndet olie på en vatpind og forsigtigt duppe på området. Det er vigtigt, at du ikke får olien i munden, for tea tree olie er ikke til indvortes brug.  

Der er flere undersøgelser i gang, der ser nærmere på tea tree olie og dets evne til at bekæmpe forkølelsessår. Faktisk tyder nogle resultater på, at olien har en antiviral virkning og kan nedbryde herpesvirus i de celler omkring munden, hvor udbruddet er begyndt at komme. Der er dog endnu ingen dokumentation for, at tea tree olie har disse virkninger mod forkølelsessår og herpesvirus. 


Shampoo med tea tree oil mod lus og skæl

En hovedbund med tendens til skæl, irritation og kløe har altid godt af lidt ekstra pleje og kærlighed, og med en shampoo, balsam og hårkur, der har te træ olie på ingredienslisten, har du et godt udgangspunkt. Både Urtekram, Australian Bodycare, Dr. Organic og Green People har hver deres bud på en lindrende og plejende shampoo, der er særligt godt egnet til dig, der har tendens til eksem og problemer med hovedbunden.  

Tea tree olie virker nemlig dulmende og lindrende på irriteret og kløende hovedbund, og på grund at de antiseptiske effekter fra tea tree olien, kan du få et sund og balanceret miljø i hovedbunden, hvor det er svært for Gærsvampen Pityrosporum ovale at vokse og være årsag til skældannelse.  

Både til behandling og forebyggelse af lus kan du også nyde de gode virkninger fra tea tree oil – fx Australian Bodycare Lice, der er en serie af behandlende shampoo, rensende og forebyggende shampoo samt en beskyttende hair spray til at holde lus og andre små dyr væk fra hovedbunden hos både børn og voksne. Udover at behandle og forebygge lus har hårprodukterne desuden gode egenskaber i forhold til at rense hår og hovedbund, give fugt samt blødgøre håret, så det er glansfuldt og let at rede ud. 


Sådan kan du bruge tea tree oil i din hudpleje

Spot stick med tea tree oil til at bekæmpe bumser - fra Australian Bodycare - Få lynhurtig hjælp til din bums, så den går hurtigt væk

En meget popular anvendelse for tea tree oil er i forbindelse med den daglige hudplejerutine - især hos folk, der døjer med acne og meget uren hud. 

Uren hud med bumser og hudorme er en normal ting i teenagealderen, men derfor kan det stadig være frustrerende og begrænsende for personer, som har særlige udbrud eller problemer med urenheder. Derfor er det naturligt at undersøge de muligheder, du har for at slippe af med eller i hvert fald mindske antallet af bumser og hudorme.  

De naturlige hudplejeprodukter fra Australian Bodycare indeholder alle tea tree oil, og serien af produkter spænder over alt fra ansigtsvask og ansigtsmaske til ansigtscreme, skintonic og en særlig tea tree oil spot stick til fokuseret behandling af bumser.  

Det kan være bakterier, der er skyld i, at der dannes bumser i ansigtet, og derfor kan det være en god idé at bruge hudplejeprodukter med tea tree oil mod bumser, da tea tree oil har en antiseptisk virkning og kan bekæmpe bakterier.  

Hvis du vil lære mere om hudpleje og finde gode råd til din optimale hudplejerutine, kan du med fordel læse vores ultimative guide til alle hudtyper!


Pleje til hele kroppen

Til resten af kroppen kan du også få lindring til øm, tør, revnet eller forbrændt hud med tea tree oil. Den plejende tea tree oil bodylotion fra Australian Bodycare beroliger nemlig huden, hvis den svier eller klør, og hvis du har været for længe ude i solen, kan tea tree oil køle huden dejligt ned.  

Det er hårdt for huden at være udsat for solens skarpe stråler, og efterfølgende har den brug for at komme i balance igen - særligt i forhold til fugt. Produkter med tea tree oil kan være netop den helende, kølende og lindrende løsning, som du har brug for til at genopbygge din skadede hud.  


Tea tree oil og allergi

Som ved alle andre æteriske olier, er der en lille risiko for, at du kan udvikle en allergisk reaktion overfor tea tree oil. Tea tree oil indeholder nemlig naturligt allergener som Limonene, Geraniol og Linalool, men det samlede indhold i den rene olie er meget lave, hvis du sammenligner med olier som citronolie og lavendeolie, og tea tree oil er generelt ikke allergifremkaldende.  

Du kan dog med fordel lave en lille hjemmetest selv ved at smøre en lille smule produkt ud på et sundt stykke hud, inden du tager dit produkt med tea tree oil i brug. Hvis du ikke oplever irritation, kløe eller andre tegn på overfølsomhed, er det et tegn på, at du heldigvis godt kan tåle tea tree oil og kan nyde den særlige olies mange gode virkninger.  

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?