Tand- og mundpleje til hele familien

Mund og tandpleje for hele familien hos Med24

Tand- og mundpleje til hele familien
Vores blivende tænder kan holde hele livet, hvis de vedligeholdes på den korrekte måde. Sunde tænder og en sund mundhule er ikke blot vigtig for smag og lugt, men også vigtig for vores helbred og livskvalitet. Derfor bør tand- og mundpleje have stor opmærksomhed hele livet.

Børn – de første mælketænder
Selvom vores børn meget hurtigt bliver dygtige til alt i de første leveår, er finmotorikken til tandbørstning først tilstrækkelig i 10 års alderen. Det er derfor vigtigt, at børn får hjælp fra en voksen indtil denne alder. Jo større fokus I sætter på tand- og mundhygiejne i de tidlige år, jo mindre risiko er der for huller og tandkødsproblemer, når barnet selv får ansvaret for vedligeholdelsen af sin mund og blivende tænder. 
Det er en god ide, at starte med introduktionen til tandbørstning, så tidligt som muligt, så barnet kan få fornemmelsen af tandbørsten og blive dus med den. Når de små gummer begynder a klø, kan en blød gummibørste brugs eller blot en blød babytandbørste. De første mælketænder viser sig oftest i 6 måneders alderen og det er vigtigt, at børste 2 gange daglig, når den første er brudt frem. 
Det kan være meget svært, at få lav at børste babys første tand, men fat mod. Jo oftere i børster og tidligere I starter, jo lettere bliver det fremadrettet. 

Fantastiske priser på tandpasta til børn hos Med24

KØB TANDPASTA HER!

Gode råd:
- Brug en blød tandbørste, som svarer til dit barns alder.
- Anvend kun en lille mængde fluortandpasta, som svarer til dit barns lillefingernegl. 
- Børst dit barns tænder 2 gange daglig
- Hvis barnet bruger sut, så anvend en der er ergonomisk, for at mindste risikoen for tandskader.
- Fyld aldrig sukkerholdige drikke i en sutteflaske
- Ved ømme gummer, kan Aftamed junior anvendes 
- Start med brugen af tandtråd allerede i 3 års alderen. 
- Lær dit større barn, de grundlæggende huskeregler ved tandbørstning. 

Grundlæggende regler for tandbørstning:
- En effektiv tandbørstning tager mindst 2 minutter
- Børst forsiderne på de øverste tænder (overkæben), forsæt derefter med forsiderne på de nederste tænder (underkæben).
- Børst derefter bagsiderne på de øverste tænder og gå videre med bagsiderne på de nederste tænder.
- Børst til slut kindtændernes tyggeflader.
- Eventuelt kan man også børste tungens overflade.

Voksne – generel mundpleje
Som voksen er en god og regelmæssig tand- og mundpleje også vigtig. De fleste af os, har lært de grundlæggende regler og teknikker ved tandbørstning. Der er dog mange andre faktorer, som også spiller ind i forhold til en god mundhygiejne. En god tandbørste kan være mange ting, det er dog vigtigt, at vælge en, som passer dig. For mange kan en elektrisk tandbørste være det bedste valg, da den mere effektivt fjerner plak. Ellers er en blød tandbørste bedst egnet til at fjerne plak og madrester fra tænderne. Anvend som max. din tandbørste i 3 måneder. Det er dog forskelligt, hvornår ens tandbørste viser tegn på slitage. Stritter børstehårene, skal den skiftes. Der findes mange bud på en god tandpasta. De er enten rettet mod misfarvninger, tandsten, tandkøbsbetændelse eller sensitive tænder. Vælg altid en tandpasta der indeholder fluor, da det hæmmer udviklingen af caries.  
For at give den optimale hygiejne af munden, bør tandtråd og mellemrumsbørster også anvendes. Dermed kan caries mellem tænderne forbygges samt dårlig ånde. 
Mange voksne har problemer med mundsår eller blister. Man kan med fordel prøve at udskifte sin tandpasta. Er dette ikke tilstrækkeligt, kan man anvende en gel eller spray, som fremmer helingsprocessen og lindrer smerten. 

Mund og tandpleje til ældre hos Med24

Ældre – sunde tænder og mund hele livet
Mange ældre har ikke haft samme mulighed, for at vedligeholde sine tænder, som vi har i dag. Dette ses tydeligt, med antallet af ældre med protese. Vedligeholdes mundhygiejnen ikke, kan det begrænse den ældre socialt samt det kan have stor betydning for helbredet. 
Når man bliver ældre, følger der ofte nogle forbigående eller kroniske sygdomme med. Sygdomme som diabetes, stofskiftesygdomme eller Parkinsons sygdom, kan give mundtørhed i sig selv og flere lægemidler giver mundtørhed som en bivirkning. Såsom lægemidler mod depression, epilepsi, forhøjet blodtryk eller kemoterapi. Mundtørhed kan lindres med sugetabletter eller mundgel, som fugter mundslimhinden. Vores spyt er en vigtig del af vores mundhygiejne. Den beskytter mund og tænder mod bakterier, indeholder stoffer som har betydning for nedbrydelsen af den mad vi spiser, betydning for vores smagsoplevelse, beskytter modsyre i mad og drikke og mod infektion i munden. 
Har man mistet sine tænder delvist eller helt, har mange ældre fået en tandprotese. Når et fremmedlegeme placeres i munden, kan det ofte give flere problemer. Det kan være svært at fremstille en protese, som passer 100% i mundhulen. Derfor vil det altid anbefales, at anvende en fastholdelsescreme, så man undgår eksempelvis tale- og tyggegener. Resterne af cremen er nemme at fjerne igen, ved at bruge et stykke vat eller bomuld som er fugtet med lidt madolie, f.eks. olivenolie eller rapsolie. Man kan også vælge at bruge Protefix rensetabletter som både fjerner madrester og desinficerer, samtidig med at det fjerner resterne af fastholdelsescremen. Resterne skal altid fjernes, for at undgå svamp i mundhulen. Daglig tandbørstning af protesen er stadig en nødvendighed. Tandbørsten bør være udformet således, at den kan komme rundt i alle protesens kroge og det anbefales, at anvende den flere gange dagligt, sammen med et proteserensemiddel, for at sikre en frisk ånde og et sundt tandkød. Tandkødet bør ligeledes rengøres med en tandbørste, da der nemt at gemme sig madrester. 
Når ældre opretholder en god mundhygiejne, mindsker det risikoen for underernæring og giver mere livskvalitet. 

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.