Derfor skal du bruge hjemmetest

Skrevet af
Stort billede - antigen hjemmetest - Med24.dk

Onsdag den 26. januar 2022 meldte Mette Frederiksen ud, at Covid-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom, og at alle restriktioner vil blive ophævet den 1. februar 2022. Dette betyder bl.a. noget for alle de testcentre, som ellers har været rundt i hele Danmark i de sidste 2 år.  

Testcentre lukker – Brug derfor en hjemmetest

På pressemødet den 26. januar 2022 blev der bl.a. udmeldt, at Covid-19 ikke længere ses som en samfundskritisk sygdom. Dette gør, at der vil blive skruet ned for testkapaciteten rundt i hele landet, da behovet for testcentre slet ikke er på samme niveau længere. Derfor anbefales det, fra regeringens side, at vi bruger hjemmetests, for at passe på de ældre og ekstra udsatte. Der vil dog stadig være mulighed for at få fortaget en PCR-test i forbindelse med en mulig positiv hjemmetest. 

Situationer, hvor regeringen anbefaler, at du bruger en hjemmetest for corona

  • Hvis du skal være sammen med mange mennesker på én gang.
  • Hvis du skal besøge særlig udsatte personer, herunder f.eks. ældre personer.
  • Hvis der har været flere smittede medarbejdere på din arbejdsplads.
  • Hvis du har modtaget en besked om nærkontakt i din smittestop-app.

Hvordan er isolationsreglerne efter den 1. februar 2022?

Mange har været i tvivl om, reglerne for isolation stadig gælder, når alle restriktioner bliver ophævet efter den 1. februar 2022. Nedenfor kan du læse om, hvilke anbefalinger der er for isolation, hvis du er testet positiv på en hjemmetest eller en PCR-test. Disse anbefalinger gælder lige meget om du er vaccineret, har været smittet tidligere og/eller ikke har symptomer. 

Hvad skal du gøre, hvis du får en positiv hjemmetest?

Hvis du står i situationen, at du har fået en positiv hjemmetest, skal du gå i selvisolation. Hvis din hjemmetest er positiv, er det stadig vigtigt at få foretaget en PCR-test hurtigst muligt. PCR-testen kan herefter be- eller afkræfte om du er smittet med corona eller ej.  

Hvad skal du gøre, hvis du får en positiv PCR-test?

Hvis du tester positiv på en PCR-test, skal du straks gå i selvisolation. For selvisolationen gælder følgende: 

  • Har du ingen symptomer, må du bryde din isolation 4 dage efter din positive test.
  • Har du lette symptomer så som løbenæse, kriller i halsen og enkelte host, men egentlig ikke føler dig syg, må du bryde din isolation 4 dage efter din positive test.
  • Har du betydelige symptomer så som feber, vedvarende hoste, vejrtrækningsproblemer, og hvor du føler dig syg, må du bryde din isolation når du ikke længere oplever betydelige symptomer. Dog tidligst 4 dage efter din positive test. Dette gælder også, hvis du efterfølgende oplever lette symptomer.

Isolationen tælles fra den dag du fik foretaget din positive test. Hvis du har fået foretaget både en hurtigtest/selvtest og en PCR-test, som alle er positive. Regnes din isolation fra første positive test.

Hvornår du kan bryde din isolation afhænger af, hvornår du fik din første positive test. Tid fra testtidspunktet regnes fra hele klokkeslæt til hele klokkeslæt f.eks. fra test tirsdag kl. 15:20 til ophævelse af selvisolation lørdag kl. 15.00.

Kilde: Sunhedsstyrelsen.dk

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.