Probiotika i hudpleje - læs alt om den nye ingrediens!

Mange forbinder formentlig probiotika med mælkesyretabletter, som man tager for at berolige maven. Nyere forskning peger dog på, at probiotika ikke kun kan have fordele for tarmsystemet. Faktisk har probiotika potentiale til at dæmpe inflammation i huden, ligesom der allerede nu kan købes et spændende produkt fra danske Bak Skincare, som har en gavnlig effekt på gule stafylokokker. Bliv meget klogere på probiotika, døde og levende bakterier samt meget mere her! 


Hvad er probiotika?

kvinde bruger håndcreme med24

Probiotika kendes også under navnet mælkesyrebakterier og er levende mikroorganismer. I dag kender de fleste probiotika fra kosttilskud, som kan have en gavnlig effekt på maven, hvis de bliver tilført i de rette mængder. Er du blevet behandlet med antibiotika, kan probiotika som kosttilskud være en måde at genoprette tarmfloraen, som antibiotika forstyrrer. Probiotika anvendes altså oftest indvortes gennem kosttilskud, mens det i hudpleje skal anvendes udvortes. 

Døde eller levende bakterier?

Når man taler om probiotika i hudpleje, kan der ofte opstå forvirring om hvorvidt, bakterierne er levende eller døde. Mange produkter på markedet indeholder nemlig et ekstrakt af døde bakterieceller, som er fermenterede. 

Disse kaldes for lysater og kan have en god effekt på bl.a. inflammation, rødme, træthed, fine linjer og uren hud. Det er lysater, som bruges i de prisbelønnede produkter fra Aurelia, der var blandt de første til at benytte probiotika i hudpleje. 

Der findes også mærker som eksempelvis Bak Probiotic Skincare, der bruger levende mælkesyrebakterier i deres serie af hudplejeprodukter. Det ene er ikke bedre end andet, så ønsker du probiotisk hudpleje, må du overveje hvilke produkter, der passer bedst til netop dine hududfordringer. 


Hvordan virker probiotisk hudpleje?

Probiotika er stadig en forholdsvis ny ingrediens i hudpleje, hvorfor dets mange spændende egenskaber og muligheder stadig bliver undersøgt. Probiotisk hudpleje har indtil videre vist sig at: 

  • Mindske problemer med tør hud
  • Give en bedre gennemfugtning af huden
  • Være med til at genskabe den naturlige, bakterielle balance i huden
  • Berolige huden og mindske inflammation
  • Mindske rødme

Derudover kan probiotika også booste den naturlige proces, som genopretter kollagen, elastin og sunde celler. Med andre ord er der altså mange muligheder med probiotisk hudpleje! Har du et specifikt hudproblem, anbefales du at undersøge de enkelte mærker og produkter, da de specifikke sammensætninger og bakteriestammer varierer. 


Mærker med probiotisk hudpleje

Vil du gerne prøve hudpleje med probiotika på egen hud? Hos Med24.dk finder du flere spændende mærker, som benytter mælkesyrebakterier i deres produkter! Læs meget mere om Aurelia Probiotic Skincare og Bak Probiotic Skincare her! 

Aurelia Probiotic Skincare

Aurelia Revitalise & Glow Serum - 30 ml

Aurelias produkter blev gennembruddet for probiotisk hudpleje, da brandet i 2013 lancerede de første produkter. Siden da er det blevet til mere end 100 priser til det fantastiske mærke. Aurelias produkter spænder bredt, da du bl.a. finder produkter som: 

  • Aurelia Cream Deodorant – innovativ, aluminiumsfri og prisvindende creme-deodorant
  • Aurelia Miracle Cleanser – banebrydende rensecreme med opstrammende effekt
  • Little Aurelia Sleet Time Pillow Mist – beroligende mist som understøtter en rolig nattesøvn hos børn
  • Aurelia Cell Revitalise Day Moisturiser – dagcreme til alle hudtyper

Fælles for de mange produkter er de unikke og innovative formler, som indeholder probiotika, planteekstrakter og andre naturlige ingredienser. En stor del af produkterne fra Aurelia er veganske og fri for parabener.  


Probiotika – fremtidens hudpleje?

Probiotika er stadig nyt i hudpleje og kan måske have endnu flere fordele for huden, end dem vi kender til nu. Når Bak Skincare på få år har formået at finde flere mælkesyrebakteriestammer, lover det i hvert fald godt for fremtidens probiotiske hudpleje. Flere af de store og etablerede mærker som Vichy og Urtekram anvender allerede probiotika i flere produkter, og meget tyder på at denne tendens kun lader til at forsætte. 

pil til toppe med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.