Hvad er Matcha Te? Få svaret her!

Skrevet af
Hvad er Matcha

Hvad er Matcha te?

Matcha te er ganske enkelt pulveriseret tørret blade. Matcha er fremstillet af friske og fine teblade fra årets første høst. Umiddelbart efter høsten bliver bladene dampet og nænsomt tørret over en længere periode. De tørrede blade bliver herefter malet til et meget fint pulver, som kaldes Matcha. Te bladende bliver skærmet for sollys og derfor sikre man en koncentreret dosis af klorofyl som giver teen den flotte karakteristiske grønne farve.

Ernæringsmæssigt svarer en kop Matcha te helt op til 12 kopper almindelig grøn te.

For at lave den populære Matcha te indebærer det en del forberedelse:

1. Der skabes skygge over planterne inden de bliver høstet, fordi det fremskynder væksten og bladende får en bedsre smag.
2. Bladene bliver nøje håndplukket og kun de bedste valgt ud.
3. Bladene bliver dampet kortvarigt, dette for at stoppe gæringen.
4. Bladene bliver herefter sat til side i et køligt rum hvor de bliver tørret.
5. Bladene males herefter fint i en stenmølle og dette giver en smag der er rund og fin samt en frisk duft.

Matcha pulver er udrensende og har flere sundhedsfremmende egenskaber. Matcha te er et generelt koncentreret sundhedsboost.


- Energi Boost (højt indhold af koffein)

Matcha pulver giver kroppen en god naturlig og god energi, da det har et naturligt indhold af koffein, ligesom andre grønne te`er. Matcha te er meget opkvikkende og fordi du får en koncentreret portion af matcha te, så får du mere koffein i teen end i en normal kop te. Den gode effekt af koffein understøttes af de andre gode næringsstoffer du finder i Matcha te.

- Højt indhold af antioxidanter

Matcha te har et rigtig højt indhold af antioxidanter, specielt polyfenoler er den beriget med. Polyfenoler har en positiv indvirkning imod hjerte-karsygdomme, højt blodsukker og blodtrykket.

- Udrensende effekt

Matcha te har en naturlig udrensede effekt og Matcha te er med til at hæve forbrændingen.

- Beroligende effekt

Matcha te har en beroligende effekt på nervesystemet. Dette skyldes at Matcha te indeholder aminosyren L-Theanine. Faktisk har de Buddhiske munke, i mange år, brugt Matcha te til at komme i den meditative tilstand, samtidig med de er vågne og bevidste.

Matcha te har en lidt mere fyldig konsistens og en mere dyb grøn farve end almindelig grøn te. Der er ingen bitter eftersmag og derfor gør den sig også rigtig godt i forskellige opskrifter såsom grød, Juicer, smoothies, chiagrød mm.


Hvis du vil lave en kop Matcha te, som de gør ved den traditionelle te-ceremoni i Japan, kan du gøre det således:

1. Opvarm skålen ved at tilsætte varmt vand. Tøm herefter skålen for det varme vand og tør skålen godt af med et rent klæde.
2. Afmål 1 1/2 tsk toppet matcha pulver, som hældes i skålen.
3. Tilsæt 50-60 ml varmt vand i skålen. Det varme vand bør ikke være kogende men have en temperatur på ca 70-80 c.
4. Tag bambuspiskeriset i den ene hånd og hold på kanten med den anden hånd. Før piskeriset i en W form i et hurtigt tempo.
5. Når pulveret er pisket godt ud, og der har dannet sig en let skum på toppen, er Matcha teen klar til at den kan nydes.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.