Få styr på lopperne! Læs om behandling her

Bid fra lopper kan være til stor gene for dit kæledyr med voldsom kløe, rødme og hudirritation til følge, og får dit kæledyr lopper, er de meget svære at komme af med igen. Men hvad er en loppe, hvordan får dit kæledyr lopper, hvad er symptomerne på lopper, og hvordan undgår du det? Det får du svaret på her.

Hvad er en loppe?

Loppen er en parasit, der lever på dit kæledyr og i de omgivelser, hvor dit kæledyr færdes og opholder sig. Den er den hyppigst forekommende parasit hos vores kæledyr, og den er aktiv året rundt.

Der findes omkring 3.000 forskellige loppearter, som lever af at suge blod fra deres foretrukne værtsdyr. Den mest hyppige loppe hos vores kæledyr er katteloppen, som formerer sig ved at indtage katte- eller hundeblod.

Hvornår på året er lopper et problem?

Dit kæledyr kan blive smittet med lopper året rundt, og er lopperne først kommet med indendørs, kan problemerne hurtigt tage fart. 95 % af loppeproblemerne udgøres nemlig slet ikke af lopper, men af loppens æg, larver og pupper i dit kæledyrs nære miljø. Lopperne kan derfor hurtigt blive spredt rundt omkring i hjemmet – til stor gene for hele familien.

Hvordan ser loppens livscyklus ud?

Den voksne loppe: Det er den voksne loppe, der lever af at suge blod på dit kæledyr.
Loppeæg: Hunloppen lægger efter parring omkring 50 æg om dagen i kæledyrets pels. Æggene falder herefter af pelsen ned på gulv, tæpper og andet i kæledyrets omgivelser, hvor de ligger indtil, de klækker.
Loppelarver: Larverne, der klækkes ud af æggene, er lyssky og opholder sig i revner, gulvsprækker, osv.
Loppepupper: Loppepuppen kan ligge længe i dvale. Den udklækkes, når den gennem vibrationer, som varme, udåndingsluft og bevægelse bliver opmærksom på, at et pattedyr er i nærheden.

Hvordan bliver mit kæledyr smittet med lopper?

Hunde og katte kan smittes med lopper, hvis de færdes et sted, hvor der tidligere har været et dyr med lopper. Lopper kan også overføres direkte til dit kæledyr fra andre husdyr, der er smittede med lopper. Dette er dog mere sjældent.

Hvordan undgår mit kæledyr lopper?

Du sikrer dig, at dit kæledyr ikke bliver smittet med lopper ved at behandle med et forebyggende middel, som dræber lopperne. Det kunne f.eks. være Advantage Vet, som er et fremragende loppemiddel og kunderne giver den hele 5 stjerner! 
Se alle produkter fra Advantage Vet her.

Ved at behandle med et forebyggende loppemiddel undgår du også, at dit hjem inficeres af loppernes æg, larver og pupper.

Hvad er symptomerne på lopper?

Dit kæledyr kan opleve hudirritation og kløe i forbindelse med loppebid. Det vil ofte slikke, gnave og kradse i huden for at lindre kløen. Selve loppebiddet er en rød plet.

Lopperne kan være svære at spotte i pelsen. Et sikkert tegn på et loppeangreb er dog fund af loppeafføring i pelsen, som ligner kaffegrums. Er der tale om afføring fra en loppe, vil grumset farve et fugtigt stykke papir rødt. Loppeafføring indeholder ufordøjet blod, som er kilden til den røde farve.

Hunde og katte kan udvikle loppeallergi, hvilket er en allergisk reaktion mod loppens spyt. Symptomerne på loppeallergi er kraftig kløe. Lopper kan også overføre bændelorm til dit kæledyr. Bændelormeled i afføringen er det mest almindelige tegn på dette.

Hvordan løser jeg mit loppeproblem?

Får dit kæledyr lopper, kan det selv med en aktiv indsats tage mange måneder at komme loppeproblemet til livs, fordi 95 % af problemet som nævnt findes i omgivelserne. Først og fremmest er det vigtigt, at alle dyr i husstanden bliver behandlet med et loppemiddel, og at behandlingen fortsætter minimum 3-6 måneder. Derudover kan grundig rengøring af dyrets omgivelser være med til at reducere mængden af æg, larver og pupper. Man bør derfor støvsuge gulve, tæpper og møbler grundigt samt vaske alle bløde kurve, tæpper, puder, betræk og øvrige underlag, som dyret har haft kontakt med, ved mindst 60 °C. 

Se alle vores loppemidler her.

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?