Få styr på lopperne! Læs om behandling her

Skrevet af
Stort billede - En kat der klør bag øret med en hund liggende bag sig

Lopper kan give stor irritation for dit kæledyr. Men lopper kan være svære at slippe af med, når de først er kommet. Derfor kan det være en rigtig god ide at give dit kæledyr forebyggende behandlinger, i stedet for kun at behandle når uheldet er ude.
Du kan læse meget mere om lopper og, hvordan du kommer dem til livs her.

Hvad er en loppe?

Loppen er en parasit, der lever på dit kæledyr og i de omgivelser, hvor dit kæledyr færdes og opholder sig. Loppen er den hyppigst forekommende parasit hos vores kæledyr, og den er aktiv året rundt.

Der findes omkring 3.000 forskellige loppearter, som lever af at suge blod fra deres foretrukne værtsdyr. Den mest hyppige loppe hos vores kæledyr er katteloppen, som trods navnet også er den vi ser på hunde. Katteloppen formerer sig ved at indtage katte- eller hundeblod.

Rundt billede - Hund klør sig bag øret

Hvornår på året er lopper et problem?

Dit kæledyr kan blive smittet med lopper året rundt, og er lopperne først kommet med indendørs, kan problemerne hurtigt tage fart. 95 % af loppeproblemerne udgøres nemlig slet ikke af lopper, men af loppens æg, larver og pupper i dit kæledyrs nære miljø. Lopperne kan derfor hurtigt blive spredt rundt omkring i hjemmet – til stor gene for hele familien.

Angreb fra lopper er dog særlig udbredt om sommeren, da lopper trives godt ved varme temperature.

Hvordan ser loppens livscyklus ud?

Den voksne loppe: Det er den voksne loppe, der lever af at suge blod på dit kæledyr.
Loppeæg: Hunloppen lægger efter parring omkring 50 æg om dagen i kæledyrets pels. Æggene falder herefter af pelsen ned på gulv, tæpper og andet i kæledyrets omgivelser, hvor de ligger indtil, de klækker.
Loppelarver: Larverne, der klækkes ud af æggene, er lyssky og opholder sig i revner, gulvsprækker, osv.
Loppepupper: Loppepuppen kan ligge længe i dvale. Den udklækkes, når den gennem vibrationer, som varme, udåndingsluft og bevægelse bliver opmærksom på, at et pattedyr er i nærheden.

Hvordan bliver mit kæledyr smittet med lopper?

Hunde og katte kan smittes med lopper, hvis de færdes et sted, hvor der tidligere har været et dyr med lopper. Lopper kan også overføres direkte til dit kæledyr fra andre husdyr, der er smittede med lopper. Dette er dog mere sjældent.

Hvordan undgår mit kæledyr lopper?

Du kan hjælpe dig selv og dit kæledyr ved at give forebyggende behandlinger med loppemiddel. Frontline laver flere forskellige populære produkter, når det kommer til loppemidler til hund og kat.  
Ved at behandle med et forebyggende loppemiddel hjælper du også til at undgå, at dit hjem inficeres af loppernes æg, larver og pupper.

Hvad er symptomerne på lopper hos hunde og katte?

3 meget almindelige symptomer på lopper:

  1. Dit kæledyr kan opleve hudirritation og kløe i forbindelse med loppebid. Det vil ofte slikke, gnave og kradse i huden for at lindre kløen. Selve loppebiddet er en rød plet.
  2. Lopperne kan være svære at spotte i pelsen. Et sikkert tegn på et loppeangreb er dog fund af loppeafføring i pelsen, som ligner kaffegrums. Er der tale om afføring fra en loppe, vil grumset farve et fugtigt stykke papir rødt. Loppeafføring indeholder ufordøjet blod, som er kilden til den røde farve.
  3. Din hund eller kat virker urolig eller trist

Hvordan løser jeg mit loppeproblem?

Får dit kæledyr lopper, kan det selv med en aktiv indsats tage mange måneder at komme loppeproblemet til livs, fordi 95 % af problemet som nævnt findes i omgivelserne. Først og fremmest er det vigtigt, at alle dyr i husstanden bliver behandlet med et loppemiddel. Derudover kan grundig rengøring af dyrets omgivelser være med til at reducere mængden af æg, larver og pupper. Du bør derfor støvsuge gulve, tæpper og møbler grundigt samt vaske alle bløde kurve, tæpper, puder, betræk og øvrige underlag, som dyret har haft kontakt med, ved mindst 60 °C. 

Se alle vores loppemidler her.

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.