Hvornår kan jeg bruge en hjemmetest?

Skrevet af
Stort billede - pige der venter svar på sin hjemmetest

En hjemmetest er et rigtig godt hjemme redskab, for at skabe en sikkerhed og tryghed for dig selv, og dem du har omkring dig. Der er flere situationer, hvor en selvtest kan være en god idé. Læs med og finde ud af i, hvilke situationer du kan bruge en selvtest, og hvilke du ikke kan bruge den i. 


Hvad er en selvtest?

Corona er desværre nok kommet for at blive, men det skal ikke påvirke vores hverdag mere end højst nødvendigt. Derfor bliver der hele tiden forsket og udviklet nye værnemidler, som kan hjælpe os til at få så normal og velfungerende hverdag som muligt. 

En selvtest er en mulighed for selv at teste dig for corona hjemme hos dig selv. Det giver en tryghed for dig og dem du har nær dig.  I hvilke situationer kan jeg bruge en hjemmetest?

I forskellige situationer kan det være en god ide at bruge en hjemmetest, for at teste dig selv for COVID-19. Det kan være en god ide at have nogle til at ligge i hjemmet, så du altid er forberedt, hvis der skulle opstå en situation, hvor en selvtest kunne være en god ide. Disse hjemmetests for corona er også i et vist omfang blevet tilbudt til elever på landets grundskoler, som et supplement til testsystemet.

En Corona antigen hjemmetest kan være en god ide hvis du: 

 • Skal, eller har været en del af større forsamlinger
 • Skal besøge udsatte personer, som er i øget risiko for at blive alvorligt syg af corona
 • Skal bruge en 0. dagstest inden skolestart
 • Skal til møder
 • Skal til din ugentlige sportsgren

I hvilke situationer skal jeg ikke bruge en hjemmetest?

Der er visse situationer, hvor en hjemmetest ikke er nok, og du enten skal have foretaget en hurtigtest eller en PCR-test. 

Du kan ikke bruge en corona hjemmetest hvis: 

 • Du skal bruge en negativ test til et grønt coronapas
 • Du har symptomer på COVID-19
 • Du har været i nærkontakt med en smittet

Er du testet positiv på din selvtest?

Hvis du står i den situation, at din selvtest viser et positivt resultat, er det vigtigt at du hurtigst muligt får foretaget en PCR-test. Dette vil enten bekræfte eller afkræfte dit svar. Hvis din efterfølgende PCR-test også er positiv, skal du gå i selvisolation.

 • Hvis du har lette symptomer, så som kriller i halsen, løbenæse, enkelte host, hvor du ikke føler dig egentlig syg, må du hæve din selvisolation 4 dage efter din test blev taget.
 • Hvis du har betydende symptomer på corona, må du bryde din isolation, når du er symptomfri, dog tidligst 4 dage efter din positive test.
 • Hvis du ikke har symptomer på corona, må du bryde din isolation 4 dage efter du er testet positiv.

En hjemmetest kan godt give et falsk positivt svar

Det vil sige at du tester positivt på din hjemmetest, selvom du ikke er smittet. Så derfor er det vigtigt med en PCR-test, hvis din hjemmetest er positiv. Kilde: Sundhedsstyrelsen.dk 

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.