Hvornår kan jeg bruge en hjemmetest?

Skrevet af
Stort billede - pige der venter svar på sin hjemmetest

En hjemmetest er et rigtig godt hjemme-redskab, for at skabe en sikkerhed og tryghed for dig selv, og dem du har omkring dig. Der er flere situationer, hvor en selvtest kan være en god idé. Læs med og find ud af i, hvilke situationer du kan bruge en selvtest, og hvilke du ikke kan bruge den i. 


Hvad er en selvtest?

Vi har nu længe oplevet et genåbnet Danmark, og vi begynder for alvor igen at kunne rejse. Men corona er nok desværre kommet for at blive, og der ses tilfælde i Europæiske lande omkring os, hvor corona begynder at blusse op igen. Udover dette forventes der også stigende antal smittede i Danmark nu, hvor vejret begynder at bliver koldere.

En selvtest er en mulighed for, selv at teste om du smitter med corona. Det giver en tryghed for dig og dem du har nær dig.  I hvilke situationer kan jeg bruge en hjemmetest?

I forskellige situationer kan det være en god ide at bruge en hjemmetest, for at teste dig selv for COVID-19. Det kan være en god ide at have nogle til at ligge i hjemmet, så du altid er forberedt, hvis der skulle opstå en situation, hvor en selvtest kunne være en god ide.

En Corona antigen hjemmetest kan være en god ide hvis du: 

  • Har symptomer på COVID-19 både lette og betydelige symptomer
  • Skal besøge udsatte personer, som er i øget risiko for at blive alvorligt syg af corona
  • Er syg, og samtidig er 65 eller derover, eller af andre årsager er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb som følge af corona
  • Er syg, og din læg har behov for at vide, om COVID-19 er årsag til symptomerne

I hvilke situationer skal jeg ikke bruge en hjemmetest?

Der er visse situationer, hvor en hjemmetest ikke er nok, og du skal have foretaget en PCR-test. 

Du kan ikke bruge en corona hjemmetest hvis: 

  • Du skal bruge en negativ test til et grønt coronapas. Dette kan f.eks. være i forbindelse med en rejse, og pågældende land stadig kræver coronapas ved indrejse (Du har brug for en negativ test, hvis du ikke er færdigvaccineret)

Er du testet positiv på din selvtest?

Hvis du står i den situation, at din selvtest viser et positivt resultat. Anbefales det at blive hjemme, til du er rask igen. Dette gælder dog kun, hvis du føler dig syg, og oplever symptomer som feber, hoste, hovedpine osv. Hvis du derimod ikke er syg, men har fået en positiv test, behøver du ikke at gå i selvisolation.Kilde: Sundhedsstyrelsen.dk 

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.