Hvor lang tid kan stoffer spores med en narkotest?

Hvor lang tid narkotika (et misbrugsstof) kan spores i en persons urin er forskelligt i forhold til hvilket misbrugsstof der er tale om, hvor meget der er indtaget og hvilken grænseværdi den pågældende narkotest har.


Grænseværdier – cut-off på narkotest

Alle narkotest har en grænseværdi (cut-off) i forhold til hvor meget af det pågældende misbrugsstof der skal være i urinen for at testen giver et positivt resultat. Grænseværdien på en narkotest angives i ng/ml. Hvis man tager en narkotest der f.eks. tester for Hash/cannabis (THC) vil den typisk have et cut-off på 50 mg/ml. Det betyder at koncentrationen af cannabis i urinen skal være over 50 ng/ml for at testen giver et positivt resultat. Er koncentrationen af cannabis eksempelvis 80 ng/ml vil testen blive positiv mens en koncentration på 40 ng/ml vil resultere i en negativ test.


Typen af misbrugsstoffer og omfang af indtagelse

Ud over grænseværdien på den enkelte narkotest afhænger detektionstiden af, hvilket narkotika der testes for og hvor meget af det pågældende narkotika personen har indtaget. Cannabis/Hash (THC) kan f.eks. normalt spores i kroppen i væsentligt længere tid end de fleste andre stoffer. Metamfetamin/Ecstasy (MET) kan derimod normalt kun spores i relativt kort tid. Jo mere af det givne narkotika en person har indtaget desto længere tid vil det kunne påvises i urinen.


Typen af misbrugsstoffer og omfang af indtagelse

Skema med estimat over detektionstider
Nedenfor er angivet et estimat over hvor lang tid de forskellige narkotika vil kunne spores i en persons urin med en narkotest. Der er taget udgangspunkt i de grænserværdier (cut-off) som der er på vores narkotest. Disse er generelt de samme, som du vil finde på andre typer urin-narkotest. Som nævnt er der tale om et estimat, da individuelle fysiologiske forhold og omfanget af indtag vil kunne påvirke detektionstiden.

Narkotika Cut off (ng7ml) Detektionstid
Amfetamin 1000 2-4 dage
Kokain 300 2-4 dage
Cannabis 50 5-7 dage
Methamfetamin/Ectasy 1000 1-2 dage
Opiater 2000 2 dage
Benzodiazepin 300 2-30 dage**

* Cannabis/Hash (THC) binder sig til kroppens fedtvæv. Ved regelmæssigt brug (dagligt) vil mængden af THC derfor ophobes i kroppen og vil kunne spores i urinen i 3 til 4 uger. Den angivne detektionstid på 5-7 dage er derfor relateret til personer som kun anvender stoffet i enkeltstående tilfælde.

** Der findes mere end 20 forskellige benzodiazepiner og de har endnu flere forskellige navne. Detektionstiderne varierer derfor meget når det handler om Benzodiazepiner. De forskellige varianter har således varierende halveringstider. Sovemedicin er f.eks. typisk meget hurtigt ude af kroppen, hvorimod beroligende medicin kan spores i op til 30 dage efter indtag.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.