Hvad er holdbarheden på din solcreme?

Skrevet af
Stort billede - Kvinde i rød badedragt smører solcreme på sin arm

Vi kender det alle. Vi skal på ferie, og skal selvfølgelig have solcreme med til at beskytte os mod solens stærke stråler. Inde bagerst i skabet finder vi solcremen fra sommerferien sidste år, og det kan være dyrt at skulle ud og købe ny solcreme, hver gang du skal på ferie. Men kan din solcreme egentlig bruges igen, selvom den næsten er et år gammelt? 


Opbevaring af din solcreme

Mange opbevarer deres beauty produkter, herunder solcreme, på badeværelset, da de på den måde er nemme og tilgængelige at komme til, og det er ofte på badeværelset vi skal bruge dem. Men et godt husmorråd er, ikke at opbevare dine solcremer, parfumer osv. som du ikke bruger hver dag, på badeværelset. 

Holdbarheden på en creme eller lignende vil være længere, hvis den bliver opbevaret ved stuetemperatur f.eks. i dit soveværelse. Grunden til dette er, at solcremen ikke bliver udsat for mange forskellige og især høje temperaturer. Et badeværelse kan nemlig godt svinge meget i temperatur, når du går i bad og lufter ud. 


Holdbarhed af solcreme

Billede med krukkesymboler, som viser hvor lang tid en creme kan holde sig.

Hvis du er i tvivl om, hvor længe din solcreme kan holde sig efter åbning, vil det altid være angivet på emballagen. Du kan se det på det lille krukkesymbol på bagsiden af solcremen. Her vil der f.eks. stå 6M eller 12M, som angiver at solcremen kan holde sig 6 eller 12 måneder efter åbning. Vær dog opmærksom på, at dette kun er en retningslinje, og det handler meget om opbevaring, hvis den angivne holdbarhed skal kunne garanteres. 

For solcreme vil den typiske holdbarhed være 12 måneder efter åbning. Men dette gør sig kun gældende, hvis solcremen er blevet opbevaret ved stuetemperatur. Så hvis din solcreme har lagt meget ude i solen på en ferie, og er blevet udsat for høje temperaturer, kan du ikke nødvendigvis regne med holdbarheden. 

Hold derfor øje med om: 

  • Din solcreme lugter mærkeligt
  • Farven har ændret sig
  • Konsistensen er blevet anderledes (evt. mere tyk eller den skiller)

Hvis du er i tvivl om, at din solcreme er blevet for gammel, bør du købe en ny, for at være sikker på, at din solcreme beskytter dig optimalt. 

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.