Kundeservice
0 varer
Kurv

Hvad er gluten?



Hvad er gluten?

Gluten er et protein der udgør ca. 80 % af proteinerne i f.eks. hvede. Gluten er det stof, der gør æltet dej elastisk og forekommer primært fra kornsorter som hvede, byg og rug.

Hvad er symptomerne på glutenallergi?

Mange har måske oplevet at have oppustet mave og mavesmerter som følge af et måltid. Det er ikke nødvendigvis et tegn på glutenallergi, men kan skyldes en lang række andre faktorer som disse:

  • Dårlig fordøjelse
  • Forstoppelse
  • Oppustet mave
  • Træthed

Omvendt kan man også være glutenintolerant, uden at man mærker nævneværdige symptomer. Derfor mener man at det reelle antal glutenallergikere er højere end antallet af diagnosticerede danskere.

Kan man nikke genkendende til de førnævnte symptomer, har man muligvis glutenallergi eller er særlig gluten sensitiv. Derfor kan man som alternativ prøve at undgå glutenholdige produkter i en tid og selv mærke efter, om der sker en forbedring.

Hvis man er i tvivl, er det altid en god ide at få sin læge til at undersøge, om man er glutenintolerant. 

Lider man af cøliaki uden at få det diagnosticeret og behandlet, risikerer man nemlig at få ødelagt slimhinden i tyndtarmen. 

Behandlingsformen for cøliaki er en livslang diæt med glutenfri kost, så tjek med din læge inden du vinker farvel til øl, brød og pasta.

Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832