Gode råd til Hygiejne og Hudpleje | Med24.dk

Pas godt på dig selv og din hud med disse råd til god hygiejne og hudpleje

God hygiejne og daglig hudpleje er vigtigt for at vedligeholde et godt helbred og en sund hud.

Som en del af din daglige hygiejne kan det anbefales at vaske dine hænder, krop og ansigt med sæbe og supplere med håndsprit (desinfektion). Du kan gøre dette for at rengøre og fjerne udefrakommende trusler på din hud (f.eks. bakterier og virus), som kan påvirke dit helbred ved at overføre sygdomme.

Samtidig er det vigtigt også at pleje din hud, eftersom hyppig brug af sæbe og desinficerende produkter kan virke udtørende for huden og medvirke til at hudens naturlige beskyttende barriere svækkes.

Det er derfor vigtigt også at huske daglig hudpleje som en del af din daglige hygiejne.

Herunder kan du læse om gode råd til god hygiejne og hudpleje for rengøring og pleje af dine hænder, ansigt og krop.


Anbefalinger til dig


Rengøring og pleje af dine hænder

En god håndhygiejne er vigtig siden bakterier og virus nemt kan overføres fra dine hænder til dig selv og andre. Her er gode råd til en daglig rutine til rengøring og pleje af dine hænder:

Skyl først dine hænder med varmt vand. Brug herefter en sæbe som er skånsom mod huden og som respekterer hudens barriere. Vask dine hænder med sæbe i mindst 20 sekunder. Husk at vaske dine håndflader, håndryg samt mellem dine fingre og rundt om neglene. Skyl dine hænder med varmt vand og tør dem skånsomt med et rent håndklæde eller med papirservietter.

Når du vasker dine hænderne ofte har de brug for pleje og fugt så de forbliver bløde og behagelige. For efterfølgende pleje, anvend en håndcreme som tilfører fugt, styrker hudbarrieren og beskytter hænderne. Anvend så ofte som nødvendigt.

Et eksempel på en håndcreme som giver fugt, styrker og beskytter dine hænder er Lipikar Xerand Hand Cream fra La Roche-Posay. Læs mere om produktet her:

La Roche-Posay Lipikar Xerand Hand Cream

Fugtgivende, styrkende og beskyttende til tørre hænder

Daglig påføring af Lipikar Xerand Hand Cream fra La Roche-Posay hjælper til at give dine hænder fugt, styrker hudbarrieren og beskytter hænderne. Håndcremen masseres godt ind i huden og har en let konsistens, en mild duft og blødgører hænderne uden at fedte.

La Roche-Posay Lipikar Xerand Hand Cream indeholder blandt andet glycerin og La Roche-Posay termalsk kildevand. En formel der effektivt giver fugt til huden og beroliger hænderne.

Avendes dagligt på dine hænder efter behov - for eksempel efter at du har vasket dine hænder med sæbe for at give dem fugt og pleje. Oplever du eller dit barn tørre og irriterede områder kan du supplere med Cicaplast Balm B5 som beroliger og hjælper hudens genopbygning ved at beskytte og styrke den.


Rens og pleje til dit ansigt

At vaske sit ansigt med sæbe kan være effektivt i forhold til at fjerne snavs og udefrakommende trusler såsom bakterier og virus fra din hud. Nogle sæber kan dog medvirke til at huden også dehydreres. Det er derfor en god idé at rengøre sit ansigt med et produkt som er skånsomt mod huden.

En god start på din daglige ansigtsrutine kan derfor være at bruge en micellar-rensevand som både renser og fugter ansigtet.

Et eksempel på et produkt som både renser og fugter dit ansigt i ét trin er Pureté Thermale Minéral Micellar Water fra Vichy. Læs mere om produktet her:

Vichy Pureté Thermale Minéral Micellar Water

Rens og fugt til dit ansigt i ét trin

Ved at bruge Pureté Thermale Minéral Micellar Water fra Vichy kan du rense dit ansigt effektivt i ét trin, samtidig med at huden tilføres fugt i op til 4 timer*. På den måde kan du hjælpe til at forebygge tør og stram hud i ansigtet. Produktet fjerner skånsomt overskydende talg og makeup (både på ansigt, læber og omkring øjnene), og efterlader dit ansigt med en frisk følelse.

Pureté Thermale Minéral Micellar Water indeholder Vichy termalsk kildevand og pro-vitamin B5. En formel som hjælpe til at give huden et sundt og revitaliseret udtryk.

Anvendes dagligt om morgenen og aftenen. Påfør produktet på en vatrondel og rens dit ansigt skånsomt.

* Instrumental test, n = 26


Forebyg følelsen af tør og stram hud

At tage et bad er for de fleste en del af deres daglige hygiejne og rutine. Hvis du dagligt vasker din krop med vand og sæbe kan huden imidlertid komme til at opleves tør og stram. Et godt råd er derfor, at man husker at give fugtgivende pleje til sin hud.

Som en del af din daglige rutine bør du smøre din krop med en bodylotion som giver langvarig fugt og som styrker hudbarrieren. Du kan gøre dette efter du har taget et bad eller efter behov i løbet af dagen.

Et eksempel på et produkt som styrker hudbarrieren og giver langvarig fugt er Lipikar Lait Body Lotion fra La Roche-Posay. Læs mere om produktet her:

La Roche-Posay Lipikar Lait Body Lotion

Fugtighed til din krop i op til 48 timer

Ved at tilføje Lipikar Lait Body Lotion fra La Roche-Posay til din daglige hygiejne hjælper du med at styrke hudbarrieren og dermed til at beskytte huden. Produktet giver fugtighed til din hud i op til 48 timer efter påføring, og kan hjælpe med at reducere følelsen af stram og tør hud, da den beroliger og forbedrer hudens komfort. Produktet trænger hurtigt ind i huden uden at fedte, så du kan komme i tøjet hurtigt efter påføring.

Lipikar Lait Body Lotion indeholder karité smør, La Roche-Posay termalsk kildevand og Niacinamide. Produktet er uden parfume og er ideelt til sensitiv hud. Kan bruges af voksne, børn og babyer fra 3 måneder.

Anvendes dagligt på ren hud der fortrinsvist er vasket med et mildt vaskeprodukt - for eksempel Lipikar Syndet AP+.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.