Foam Roller

Hvordan virker en foam roller

Med en foam roller kan du give dig selv en let omgang massage. Er du øm i musklerne efter gårsdagens træning, så kan du med fordel løsne op i muskulaturen med en foam roller.
Det er et enkelt redskab at bruge og det eneste, der kræves, er at der rulles hen over foam rolleren med egen kropsvægt. Uanset om du er super atlet eller motionist, kan du lære at bruge en foamroller.

Hvad er en foam roller?

En Foam roller er hårdt presset skum eller plastic, som har en cylinderform, der kan bruges til at løsne op i muskulaturen efter endt træning eller når ømheden har indfundet sig i dagene efter træning. Det er super smart, at man kan udøve idrætsmassage på sig selv. Har du et specielt sted, der er ekstra ømt efter træning, så er det bare at give det lidt ekstra opmærksomhed med din foam roller i dagene derpå, og de fleste vil hurtigt mærke en forbedring.


Hvordan virker en foam roller?

En foam roller giver følgende fordele:

 • Mindsker din restitutionstid
 • Mindsker ømhed i dine muskler
 • Øget bevægelighed
 • Giver bedre blodgennemstrømning

At foamrolle er ret nemt, og det er også en af grundene til, at det er blevet meget populært.
Når du foamroller, skal du blot bruge din kropsvægt til at ligge pres på muskulaturen. Dette gøres ved at lægge dig ovenpå foamrolleren og rulle i et roligt tempo frem og tilbage over og omkring de muskler, som du ønsker skal berøres i 1-2 minutter. At foamrulle kan sagtens medføre lidt fysiske smerter samt ubehag i starten, men dette går hurtigt over og indenfor kort tid vil du hurtigt kunne føle, at det er godt givet ud. Du kan med fordel bruge lidt ekstra tid samme sted, hvis du møder et særligt ømt punkt.


Hvilken foam roller skal jeg vælge?

Der findes foam rollers i både bløde og hårde udgave. Om du skal vælge det ene eller andet afhænger af, hvor dyb en massage du ønsker. Er du ekstra spændt og helt nybegynder med en foamroller så kan det være en god ide at starte med en lidt blødere udgave. Jo bedre du får styr på teknikken og bliver vant til massagen, jo mere hård en foamroller kan du anvende.
Jo større knopper/mønster der i din foam roller, jo hårdere en massage kan du give dig selv. 
Det anbefales, at du starter stille og roligt ud, så du kan blive tryg ved anvendelsen af din foam roller.
Husk at gøre din foam roller ren efter brug - den kan sagtens tåle at blive tørt over med en klud.

Foam rollers findes i forskellige størrelser/længder. Inden du køber en foam roller, kan det være en fordel, at du har tænkt på hvilke øvelser du vil lave med foam rolleren. Den korte model bruges typisk til små specifikke områder, hvor den store anvendes hvis man ønsker massage af hele ryggen på en gang.

Vælg en blød foam roller hvis du:

 • hvis du er ekstra spændt og øm
 • er nybegynder i det at foam rolle

Vælg en hård foam roller hvis du:

 • Er vant til at bruge en foam roller

Køb din Foam roller ved Med24.dk

Vi har foam roller i både den bløde og den hårde udgave, du finder dem i kategorien her.

Foam roller øvelser

Du kan foam rolle på de fleste muskler på kroppen, dog er det nemmest at starte ud med de lidt større muskelgrupper som fx ben og baller.
Den måde du foam roller på er ved at lægge et tryk på de muskler, som du ønsker at berøre. Vil du gerne ramme dine baglår, så skal du ligge dig ned på ryggen med støtte på albuerne. Sæt foamrolleren under dine knæ og løft dig op, så du kan rulle frem og tilbage på din baglår. På den måde vil foamrolleren trykke på musklerne, så du får en massage.
De fleste muskler kan berøres, men ved nogle muskelgrupper så kræver det lidt snilde og smidighed for at ramme dem. Det kan tilføjes, at øvelse gør mester!


Øvelser med foam roller

 • Ben
 • Nakke
 • Ryg
 • Mave
 • Knæ
 • Hofte
 • Læg
 • Skulder
 • Lænd

Du kan ligeledes anvende en foam rolle og lindre de ømme punkter ved fx. løberknæ og skinnebensbetændelse.


Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.