Derfor skal du spise loppefrøskaller

Skrevet af
Loppefrøskaller - Med24.dk

Døjer du med forhøjet kolesterol, forstoppelse, diarré eller andre problemer med maven eller fordøjelsen? Så kan loppefrøskaller være din redning. Deres høje fiberindhold kan være netop det du mangler til at få balance i maven igen.


Hvad er loppefrøskaller?

Loppefrøskaller (Psyllium frøskaller) stammer fra planten Plantago Ovata og består af 85% vandopløselige fibre. Netop derfor kan du nemt anvende frøskallerne i dine nuværende madvaner og dermed få en sundere kost med højere fiberindhold.

Frøskallerne har på grund af deres høje fiberindhold en række store fordele for vores kroppe. I 1996 blev HUSK, som består af loppefrøskaller, godkendt som naturlægemiddel i Danmark og har dermed en dokumenteret effekt i mod:

  • Forhøjet kolesterol
  • Forstoppelse
  • Diarré
  • Hæmorider
  • Irritabel tyktarm

Få maven og fordøjelsen i balance med loppefrøskaller

Loppefrøskaller består hovedsageligt af kostfibre, men hvad er kostfibre egentlig godt for? Kostfibre er grove kulhydrater, som ikke bliver nedbrudt, når de passere gennem kroppen. Dermed stimulerer de grove fibre tarmenes bevægelser, hvilket er med til at give en sund fordøjelse. Helt overordnet set er en fiberrig kost med til at beskytte dig fra mange alvorlige helbredsproblemer – sund fordøjelse, forebygger hjertekarsygdomme, undgå hæmorider og irritabel tyktarm.

Udover at frøskallerne består af 85% kostfibre, er disse fibre også vandopløselige. Det gør, at de er gode til at suge væske til sig og dermed kan de bidrage til at din afføring ikke bliver hård og du undgår forstoppelse. Det gør samtidig, at du føler dig mæt i længere tid, da fibrene er med til at binde væsken i maven til sig. Vær opmærksom på at frøskallerne faktisk ikke opløses i vand. At det er vandopløseligt betyder, at frøskallerne suger væske til sig – minimum 40 gange deres egen vægt.

Et stor plus ved kostfibre er, at de ikke feder. Da de ikke bliver nedbrudt ligesom almindelige kulhydrater, bliver de ikke omsat til kalorier. Er du på slankekur, kan loppefrøskaller altså være en god og nem ting at bruge i din kost.

Se alle vores populære varer med loppefrøskaller lige her!


Hvordan indtager jeg frøskallerne?

Loppefrøskaller kan indtages på mange måder. Den mest almindelig form er pulver, men findes også som kapsler. I kapsler kendes det oftest fra produkterne fra HUSK. Du kan tilsætte pulveret til din mad. Prøv for eksempel at drysse pulveret på din morgengrød eller tilsæt det til et glas vand.

God til glutenfri bagning

Loppefrøskaller kan også med fordel anvendes, hvis du er interesseret i low-carb eller glutenfri bagning, da skallerne fungerer rigtig godt til at binde ingredienser sammen. Gluten er egentlig det som giver brød og kager luftigthed og spændstighed. Uden gluten kan brød og kager godt virke lide flade og tunge i det. Med hjælp fra loppefrøskaller kan du stadig bage lækkert brød, som er luftigt og spændstigt.

Vigtigt før indtagelse!

Hvis du begynder at indtage loppefrøskaller eller andre produkter, hvor skallerne er en ingrediens – fx HUSK, så er det vigtigt, at du altid følger anvisningerne på pakken og husker at drikke rigelig med væske til. Er du i tvivl, så start med en lille dosering eller kontakt din egen praktiserende læge.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?