Chlorella – Den Grønne Perle

Skrevet af
Chlorella pulver

I løbet af de sidste par år er kosttilskuddet Chlorella blevet yderst populært hele verden over, men hvad er Chlorella egentlig? Og hvad gør det for vores sundhed og velvære?

Hvad er Chlorella?

Du har måske hørt udtrykket ”den grønne perle”, men har aldrig gjort dig sikker på, hvad udtrykket egentlig indebærer. Der er faktisk tale om en art af en encellet grøn alge ved navn ”Chlorella”, hvilket er en ferskvandsalge. Chlorella startede sin berømmelse i Asien på grund af dens efter sigende høje og gode sammensætning af næringsstoffer.

Den grønne farve, som giver Chlorella sit særpræg, stammer fra det høje indhold af klorofyl i algen. Klorofyl er et stof, der dannes ved sollys, og er det som giver planterne deres grønne farve. Derudover er det med til at omdanne sollys til kemisk energi i fotosyntesen, hvilket skaber forudsætningen for god vækst af den enkelte plante.

Selvom algen har været særdeles populær indenfor forskning, kan man endnu ikke konkludere omfanget af dens potentielle fordele, men mest af alt er den kendt for et højt indhold af proteiner, mineraler, vitaminer m.m. som vi ud fra nuværende forskning kan konkludere har en positiv effekt på vores sundhed bl.a. angående styrkelse af immunforsvaret.

Et verdenskendt kosttilskud

De har i Asien længe været ellevilde med indtaget af Chlorella, og det er på nuværende tidspunkt det mest anvendte kosttilskud i Japan. I løbet af de senere år har rygtet om det fantastiske kosttilskud, dog bevæget sig yderligere ud i verden, men menes, til trods for dets fornemme reklame, stadig at være undervurderet af mange.

Du har måske bemærket de mange billeder på diverse sociale medier af yoghurt-lignende morgenmadsprodukter i et hav af friske farver? Her er de anvendte ”midler” til farvningen ofte kosttilskud som Chlorella, der er med til at skabe en spændende og samtidig sund kreation af fødeindtagelsen.

Flere og flere indenfor fitness- og helseverdenen er begyndt at inddrage Chlorella som et fast inventar i deres kost, vægttab og diæt. Både unge som ældre og gamle har dog også begivet sig ud i daglig indtagelse af den grønne perle, for at lade sig berige af dens mange gode egenskaber.

Hvad er Chlorella godt for?

Som det forekommer ved de fleste kosttilskud og produkter, der endnu ikke er 100% veldokumenterede i deres gavnlige egenskaber, kan man ikke begynde at love guld og grønne skove, men ud fra indholdet og de nuværende påvisninger af Chlorella, kan der dog konkluderes at være mange vigtige næringsstoffer m.m. i algen, som kan bidrage til, at kroppens funktioner kan fungere optimalt.

Vegetar- og veganervenlig

Da Chlorella er 100% naturligt og stammer fra en grøn alge, er kosttilskuddet velegnet for både vegetarer og veganere. Det er således en helt fornem kilde til protein, som forekommer nyttigt for både dem, der indtager kød og mælkeprodukter, og dem der ikke gør. Protein er nemlig kroppens byggesten, men kroppen kan ikke selv danne stoffet, og det skal derfor indtages gennem kosten eller tilskud. Indholdet af B12 i den grønne perle er desuden interessant for vegetarer og veganer, da det kan være svært at få nok B12 gennem en plantekost.

Chlorella bivirkninger

Selvom algen ikke er farlig, findes dog nogle enkelte forbigående symptomer i starten, der kan vise sig i form af maverumlen, øget luftdannelse samt løs afføring. Hvis du tager en stor daglig dosis af Chlorella, kan det også medføre grøn urin eller afføring, men dette skyldes blot algens klorofylindhold og er derfor heller ikke farligt.

Dosering samt former af Chlorella

Man ser sjældent Chlorella på sin naturlige form – som den encellede alge. Stort set alt Chlorella bliver tørret og lavet om til pulver eller tabletter. Dette har dog ingen betydning for dens fantastiske egenskaber, de bevares stadig, men optagelsen lettes blot for forbrugeren.

 • Chlorella pulver: Pulveret kan anvendes på flere måder. Der anbefales 1-2 spsk dagligt, som man kan komme i en smoothieopskrift, opskrift med juice eller mad, da smagen af Chlorella kan virke kraftig, og de fleste vil derfor foretrække at indtage den sammen med en anden drikke- eller fødevare.
 • Chlorella tabletter: Det er forskelligt alt fra produkt til produkt med mængden af tabletter pr. dag, da indholdet af det koncentrerede Chlorella kan variere. Tabletterne indtages evt. i forbindelse med måltiderne – det er helt op til en selv.

Indholdet i Chlorella

Som påpeget, indeholder algen mange gode næringsstoffer såsom vitaminer og mineraler. Din krop har hver dag brug for disse, grundet de sammen bidrager til at kroppens funktioner fungerer optimalt.

Nedenfor ses en række eksempler på disse:

 • Protein
 • Vitamin A
 • Vitamin B2
 • Vitamin B3
 • Vitamin C
 • Jern
 • Magnesium
 • Zink
 • Kalium
 • Calcium
 • Selen

Chlorellas næringsindhold pr. 100g:

Energi 1450 kJ/343 kcal 
Fedt 2,3g
Protein 60,7g 
Kulhydrat 13,8g, heraf sukkerarter 0,4g 
Kostfibre 12,4g 
Salt 0,2g

Spirulina vs Chlorella

Folk hører ofte om Spirulina i forbindelse med Chlorella, og det er ikke helt uden grund, for de to tilskud minder meget om hinanden, men er den ene så bedre end den anden?

Før vi konkluderer på det, vil vi hurtigt dykke ned i deres ligheder og forskelle.

Ligheder:

Spirulina er ligesom Chlorella encellet, men hvor Chlorella er en alge er Spirulina en organisme indenfor en gruppe af bakterier. Spirulina er desuden en altafgørende faktor for dyrelivet i havet, da den leverer alle de nødvendige næringsstoffer for opretholdelse af vandmiljøet og livet deri.

Begge er sågar rige på protein og klorofyl. De er vegetar- og veganervenlige og kan købes på både pille- og pulverform. Hvad angår protein indeholder Spirulina 57g protein pr. 100 g, mens Chlorella indeholder 60,7g pr. 100 g.

Forskelle:

Cellernes opbygning er forskellige og indholdet af klorofyl er forskelligt, hvilket viser sig i form af at Spirulina er blå-grøn, mens Chlorella har en ren grøn nuance. Spirulina har desuden eksisteret i længere tid end Chlorella og kan vokse sig op til 10 gange større.

Desmer er der forskellige høstbetingelser grundet cellernes forskellige vækstbetingelser. Fordøjelsesmæssigt er Spirulina også nemmere at fordøje. Chlorella skal nemlig gennem en lang behandlingsprocedure førend algen er acceptabel for fordøjelsesystemet at fordøje.

Konklusion:

Konklusionen er til trods for de to fantastiske kosttilskuds forskelle, at de hverken kan placere sig som vindere eller tabere overfor hinanden. Selvom Spirulina er nemmere at fordøje, er Chlorella stadig lige så god, når den købes på pulverform eller som tablet, da den således er blevet behandlet og nedbrudt (hvilket som nævnt ikke har betydning for indholdet af næringsstoffer).

Begge har et særligt og godt indhold af vigtige nærringstoffer, der kan bidrage til dit velvære og en bedre sundhed, så hvorfor vælge imellem dem, når du kan få gavn af begge? Lad dem komplimentere hinanden, så du sikrer et komplet tilskud med masser af protein, vitaminer, klorofyl og meget mere!

Snup en opskrift med Chlorella smoothie den ene dag, og få Spirulina i dit glas vand til morgenmaden den anden – man kan aldrig få for mange glæder og goder i livet!

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?