Bukkehornsfrø - Har de nogen virkning?

Skrevet af
Bukkehornsfrø - Med24.dk

Bukkehorn er en særdeles interessant plante, som vi først for nyligt er begyndt at få øjnene op for her i Danmark. Selvom bukkehornsfrø har været brugt i tusinde af år andre steder i verden, er det her i Danmark stadig et relativt nyt og ukendt produkt for mange.

Mange skriver artikler på nettet, hvor de beskriver “bukkehornsfrøs gode egenskaber og fordele” men ingen af disse egenskaber er blevet bevist. Dog kan du få bukkehornsfrø, som kosttilskud, hvor det kan have nogle gavnlige fordele at indtage. Læs mere i denne artikel. 


Hvad er bukkehornsfrø?

Bukkehorn stammer fra ærteblomstfamilien, og har det latinske navn trigonella foenum-graecum. Planten har grønne blade og hvide blomster, og vokser i Nordafrika, Mellemøsten og Sydøsteuropa.

Bukkehornsfrøene har en kraftig krydret duft, og bruges ofte som krydderurt i mange forskellige retter. Frøene kender vi bedst herhjemme fra karry, da de er en fast ingrediens i de fleste karryblandinger sammen med gurkemeje. Faktisk er det bukkehornsfrø, som giver karryen dens specielle duft.  


Hvordan indtages bukkehornsfrø

Frøene kommer hovedsageligt i form af hele frø, pulver eller knuste frø. Dog er der også enkelte firmaer, der tilbyder kapsler som bl.a. indeholder bukkehorn. 

Bukkehornsfrø kan derfor indtages på flere måder. Hvis du skal bruge bukkehornsfrø, som krydderi, er det en god ide at riste dem på en tør pande, for at bringe smagen frem og gøre dem nemmere at knuse. Bukkehornsfrø er nemlig meget hårde, så medmindre opskriften siger noget andet, bør du knuse dem inden brug.  

Bukkehornsfrø pulver

Du kan også få bukkehornsfrø pulver, hvor du ikke selv skal til at knuse frøene. Pulveret kan f.eks. bruges ovenpå din grød, skyr eller i din favorit smoothie. Du kan også nyde en varm kop te med bukkehornsfrø. Her kan du enten komme lidt sukker eller honning i, hvis du godt kan lide en sød te. Hvis du gerne vil indtage bundfaldet af teen, altså selve bukkehornsfrøene, er det vigtigt at teen har trukket i mindst 10 minutter. 

Nedenfor kan du se et udvalg af de kosttilskud, som vi har, der primært indeholder bukkehornsfrø. 


Bukkehornsfrø virkning - kosttilskud

Udover pulver og hele frø kan du også få bukkehornsfrø i form af kapsler. Det kan være en smagssag i, hvilken form du har det bedst med at indtage dine bukkehornsfrø.

Billede med link til bukkehorns kapsler fra Natur-Drogeriet

Understøtter fordøjelsen

Mange har oplevet problemer med fordøjelsen, og du har måske prøvet lidt af hvert til at få tarmene i balance. Hvis dette er noget du kan nikke genkendende til, kan det være at bukkehornsfrø er noget, som du skal prøve. Natur-Drogeriets Bukkehorn er et kosttilskud, som understøtter fordøjelsen. Udover dette bidrager Bukkehornsfrø kapsler fra Natur-Drogeriet også til: 

  • Bidrager til et normalt blodsukkerniveau
  • Understøtter fedtstofskiftet
  • Understøtter fordøjelsen
  • Understøtter mælkeproduktion efter fødsel

Bukkehornsfrø kapsler er nemme at have med på farten. 


Bivirkninger

Hvis indtaget af bukkehornsfrø er i normale mængder, er der ikke nogen bivirkninger.

Er du gravid anbefaler vi dog at du rådfører med din læge, inden du begynder at indtage bukkehornsfrø i store mængder. Indtagning af bukkehornsfrø, som krydderi til din mad, kan du sagtens uden at være nervøs. 

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.