Appelsinhud – Hvad er det, og hvordan slipper man af med det?

Skrevet af
Appelsinhud vil mange gerne undgå. Fjern appelsinhud med disse råd

Mange kvinder har, på et tidspunkt i deres liv, stiftet bekendtskab med den såkaldte appelsinhud – en bulet og ujævn hud, der oftest findes på lår, baller og hofterne, og som til en vis grad minder om overfladen på en stor appelsin.  

Hvad er appelsinhud?

Appelsinhud eller cellulite, som det også hedder, er små depoter af fedt, der ligger i underhuden. Der findes nemlig små hulrum i bindevævet, hvor fedt kan ophobe sig, og det kommer til syne som en ujævn og bulet hud, som kan ligne en appelsin, deraf kommer navnet appelsinhud.

Med alderen bliver bindevævet også stivere i det, og derfor oplever mange kvinder også, at mængden og graden af deres appelsinhud stiger, efterhånden som de bliver ældre. Appelsinhud er heldigvis ikke farlig, og det er helt almindeligt blandt kvinder, da op imod 80-90% af alle kvinder har oplevet at have appelsinhud. 

Hvorfor får man appelsinhud?

Der er mange forskellige grunde der spiller ind, når det kommer til udviklingen af appelsinhud. For det første er der genetisk forskel på, hvor nemt man udvikler appelsinhud. Derfor vil nogle kvinder opleve en stor tendens til appelsinhud, selvom de følger de råd, der siges at kunne afhjælpe appelsinhuden. Hvis din mor og mormor har meget appelsinhud, kan du højst sandsynligt se frem til selv at få appelsinhud på sigt.

Kvinder udvikler generelt nemmere appelsinhud end mænd på grund af kvindekroppens høje produktion af østrogen. Mænd producerer også østrogen, men blot i en meget mindre mængde. Hermed er det ikke sagt, at mænd ikke kan opleve appelsinhud. Det ses bare ikke så ofte som hos kvinder.

Der er dog forskellige faktorer, som du med fordel kan forsøge at undgå, hvis du vil mindske din udvikling af appelsinhud: 

  • Stress
  • Rygning
  • Overvægt
Appelsiner, appelsinhud - når huden ligner overfladen på en appelsin

Stress kan gøre bindevævet mere slapt, og på samme måde som ved rygning bliver huden generelt mindre spændstig og modstandsdygtig. Dette kan få appelsinhud til at træde tydeligere frem, og det samme kan overvægt, da det giver en øget belastning af bindevævet.

Når der sker store hormonelle forandringer i kroppen – som fx ved graviditet, ser mange kvinder også, at der opstår mere appelsinhud på kroppen. Dette hænger sammen med, at kroppen ved graviditet forbereder sig selv på amning og derfor kan oplagre mere fedt end sædvanligt. Du kan læse mere om graviditet og amning her.

En anden stor faktor i udviklingen af appelsinhud er fedtprocent og kost. Hvis du har en høj fedtprocent, har du større chance for at udvikle mere tydelig appelsinhud, da der oplagres mere fedt på hele kroppen. En høj fedtprocent kan ofte hænge sammen med en usund kost og evt. lavt stofskifte.

Hvis du ikke spiser efter de officielle kostråd, kan du nemmere udvikle overvægt og for høj fedtprocent, og det er derfor altid en god idé at spise varieret og mere frugt, grønt, fisk og fuldkorn og samtidig skære ned på sukker, salt og mættet fedt.  

Slip af med appelsinhud

Mange kvinder er kede af deres appelsinhud, og de ønsker derfor at slippe af med den. Det er dog langt fra alle, der rent faktisk har mulighed for at fjerne deres appelsinhud, men du kan heldigvis gøre forskellige ting for at mindske og reducere den. Der findes heller ikke en dokumenteret behandling, der effektivt kan fjerne appelsinhud, men mange har altså oplevet gode erfaringer med forskellige råd og metoder. 

Træning

Ved at styrke- og konditionstræne jævnligt opnår du forskellige fordele, og nogle af dem har også en effekt i forhold til appelsinhud.

Musklerne, der ligger under huden, kan med fordel trænes stærkere, fastere og større, da det får den overliggende hud til at se strammere ud. Da musklerne har en jævn overflade, kan de få bulerne i huden til at virke mindre synlige, og på den måde indirekte mindske appelsinhuden.

Muskler er desuden super effektive til at forbrænde fedt ved aktivitet, og en større muskelmasse er derfor mere effektivt i kampen mod appelsinhuden end blot at være tynd. Forskellige målrettede træningsøvelser kan være med til at udjævne appelsinhuden på lårene, ballerne og maven som fx lunges, squat og forskellige maveøvelser. Husk dog, at du ikke kan punktforbrænde fedt væk, men at det i dette tilfælde er de underliggende muskler, der kan få huden til at fremstå mere glat. Fedtforbrændingen er generel i kroppen, og kan ikke målrettes på fx lårene, selvom man laver nok så mange øvelser til benene.

Hvis du er ny i træningsverdenen, kan du her finde en række træningsudstyr, der kan bruges i hjemmet. Efter du har startet træningen, kan du godt forberede dig på ømme muskler, og du kan lindre ubehaget ved en massage med fx et massageapperat, massageolie eller med en kølende creme som Perskindol Gel

Kost og væske

Kost er som sagt et af de områder, hvor du har mulighed for at påvirke din generelle sundhed, oplagring af fedt og appelsinhud. Der findes et utal af forskellige diæter og kure, som alle menes at være den bedste til at holde en sund vægt og få nok næringsstoffer.

Hvis du er lidt tilbageholdende overfor at bevæge dig ind i junglen af kostråd, kan du altid starte ud med at forsøge at følge de officielle kostråd, som overordnet går ud på at spise varieret, ikke spise for meget og at være fysisk aktiv. Du kan her finde en række artikler om kost og forskellige diæter og fødevarer, der menes at have gode egenskaber.

Mange mener at have oplevet, at dehydrering kan være en medspiller, der øger mængden af appelsinhud, og at du derfor bør drikke rigeligt med vand hver dag. I den forbindelse kan vanddrivende midler som kaffe også øge appelsinhud og bør derfor undgås så vidt som muligt. Vand har dog ikke nogen direkte forbindelse eller påvirkning af fedtstrukturen i huden, men har stor betydning i forhold til mæthedsfølelsen og kosten, og kan derfor være en vigtig faktor i et vægttab eller et forsøg på at holde den slanke linje.  

Hudpleje

Sugekop fra Sard - til bekæmpelse af appelsinhud. Slip af med appelsinhud

En god hudpleje kan have stor betydning for synligheden af appelsinhud, og derfor findes der mange ting du kan gøre, for at holde din hud jævn og flot.

Mange har god erfaring med at benytte forskellige bodyscrubs, der udover at fjerne døde hudceller også giver god cirkulation og stimulering af huden. Appelsinhud er nemlig med til at gøre blodtilførslen til huden dårligere, og derfor er det en god idé at øge cirkulationen gennem en god skrub eller massage.

Du kan også med fordel holde din hud fugtig og smidig ved brug af en lækker bodylotion, der giver næring og nyt liv til huden. En sund og frisk hud vil have en blød overflade, hvor ujævnheder som appelsinhud er mindre tydelige. Du kan med fordel massere din bodylotion lidt ekstra grundigt ind de steder, hvor du døjer med appelsinhud, så du også på denne måde sætter gang i blodcirkulationen.

Beauté Pacifique laver en cellulite gel, som reducerer forekomsten af appelsinhud. Den indeholder bl.a. en række ekstrakter, der hjælper med at forhindre ophobning af fedt under huden samtidig med, at den virker dejligt kølende på huden. For optimal effekt bør du påføre gelen ved hjælp af fingermassage.

Cupping

En speciel behandlingstype til appelsinhud er cupping, hvor en sugekop bevæges i forskellige mønstre overhuden for at stimulere. Cupping kan med fordel kombineres med brugen af en olie, og hos Med24.dk kan du finde sugekopper fra SARD Kopenhagen og Cellu-Cup, der også har hver deres olie til at bruge ved cupping.

Mange kvinder er kede af deres appelsinhud, men det er en helt almindelig ting at have. Hvis du ønsker at gøre en ekstra indsats for at komme appelsinhuden til livs, har vi hos Med24.dk en lang række produkter, der sammen med en sund livsstil menes at kunne mindske tilstedeværelsen og tydeligheden af appelsinhud.  

Gå til top

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.