Amning og smertestillende - Påvirker det dit barn?

Skrevet af
Stort billede - Mor ammer sin baby

Er du mor, kan du sikkert godt stå med følelsen om, at alt du gør, kan påvirke dit barn. Især hvis du er ammende mor da alt, hvad du indtager, kan gives videre til dit barn igennem modermælken, og det kan ofte være svært at finde ud af, hvad du må og ikke må. 


Indtagning af smertestillende når du ammer

Hvis du anvender smertestillende, mens du ammer, er der stor sandsynlighed for, at en del af det kan udskilles i modermælken. Dette kan betyde at dit barn er i risiko for at få bivirkninger af det pågældende præparat, eller på anden vis tage skade. Men der er stor forskel på, hvor høj en koncentration af medicinen, som rent faktisk ender i modermælken, og der vil også være stor forskel på, hvor godt medicinen kan tåles af dit barn. Men små mængder kan have stor betydning for spædbørn, da de har svært ved at nedbryde lægemidler. 

En anden ting der er værd at tænke på, er at alt smertestillende, som f.eks. Ipren og Panodil, skal ud af kroppen igen. Her er det vores lever, som gør arbejdet for os. Medicin og smertestillende kan virkelig sætte leveren på overarbejde, hvilket godt kan tåles en gang imellem, når du er voksen. Men for din babys vedkommende er det langt mere hårdt og krævende, da babyers lever er umoden og hermed ikke klar til alt det overarbejde, som medicinen eller smertestillende kan give. 

At leveren hos en baby ikke er fuldt udviklet, gør også at en dosis af smertestillende eller andet medicin, vil være i kroppen i længere tid end hos en voksen. Da leveren hos en voksen langt mere effektivt kan udskille medicinen igen.  

Smertestillende og alt anden form for medicin bør kun anvendes, imens du ammer, hvis det virkelig er en nødvendighed. Dette gælder også smertestillende du kan købe i håndkøb så som Panodil og Ipren. Snak derfor altid med din læge før du påbegynder medicin og smertestillende som ammende. Er du nødsaget til at tage smertestillende, imens du ammer, kan det være en fordel at amme lige inden du tager dem. Du kan også bruge en brystpumpe og malke ud, inden du tager smertestillende. Så din baby undgår påvirkningen af smertestillende i modermælken så meget som muligt. 

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.