Rosacea - Sådan behandler og forebygger du rosacea

Skrevet af
Forebyg og behandl rosacea - den brændende hudlidelse der giver røde kinder og rødme i huden

Røde kinder, en brændende fornemmelse i ansigtet og udvidede blodkar er alle symptomer ved den udbredte og almindelige hudlidelse rosacea. Rosacea rammer rigtig mange danskere hvert år - og især kvinder i alderen 30 – 50 år får hudsygdommen, som du kan læse meget mere om her. 


Hvad er Rosacea?

Rosacea er en form for betændelsestilstand i huden i ansigtet, der viser sig som rødme, udvidede blodkar på næsen og kinderne og i svære tilfælde knopper og bumser på næsen, kinderne, panden og hagen og eventuelt betændelse i øjnene. Mange beskriver rosacea som om at huden og kinderne brænder, og at det strammer og prikker i ansigtet.

Rosacea er en forholdsvis normal lidelse, for faktisk får 3 – 5 % af befolkningen rosacea, og det er typisk når de er mellem 30 og 50 år gamle. Generelt får kvinder oftere rosacea end mænd, men for mange mænd med rosacea, fører sygdommen også til, at talgkirtlerne på næsen bliver større og næsten får et større og mere klumpet udseende.  


Rosacea i forskellige stadier

Du kan opleve at have rosacea i ét af fire forskellige stadier, hvor forskellig grad af rødme, inflammation, karsprængninger, bumser og blussen ses. Det første stadie er som regel et forstadie, hvor du kun i korte periode oplever et udbrud af varme og rødmen i ansigtet i forbindelse med fx stærk mad, stress, kulde eller varme. 
Næste stadie er en vedvarende rødmen i ansigtet - særligt på kinderne, i panden og på hagen, og du kan risikere at se små spredte udvidelser af blodkarrene i ansigtet. 
Hvis du begynder at opleve røde og gule betændte knopper samt flere udvidede kar, er det rosacea i sit næste stadie, men du vil sjældent opleve flere hudorme end normalt – som man fx ser ved akne. Rosacea i sit sidste stadie kan vise sig som kraftigere udgaver af symptomerne fra de tidligere stadier, og så kan du risikere at opleve knudeagtige fortykkelser af huden samt hævelser bestemte steder i ansigtet.  


Hvorfor får man rosacea?

Der er endnu ingen, der har fundet ud af, præcis hvorfor man får rosacea, og det er højst sandsynligt en kompliceret kombination af arv og miljø, der giver sygdommen. Gennem tiden har man dog fundet frem til en række forskellige faktorer, der kan få rosacea til at blive værre eller bryde ud, hvis du ikke har døjet med det før. Disse faktorer er: 

  • Sol
  • Varme og kulde – ekstreme temperaturer
  • Alkohol
  • Stærk og krydret mad
  • Medicin, der udvider blodkarrene
  • Binyrebarkhormon
  • Psykisk stress

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.