Neglesvamp - slip for fortykkede og misfarvede negle

Skrevet af
kvinder kigger på tæer med neglesvamp med24

Har du fortykkede eller misfarvede negle? Så kan du meget vel have neglesvamp. Selvom denne svampeinfektion ikke er farlig, er mange generet kosmetisk, da de oplever at have grimme negle. Neglesvamp optræder hyppigst på tåneglene og kræver en langvarig indsats. Bliv klogere på neglesvamp her, hvor du kan læse om symptomer, behandling og meget mere. Hvad er neglesvamp?

Neglesvamp er svampeinfektion i neglene, der ses hos 2-8% af befolkningen. Forekomsten af neglesvamp stiger med alderen, og næsten halvdelen af personer over 70 år vil opleve neglesvamp. Svamp på tånegle er hyppigst, mens svamp på fingerneglene er mere sjælden. Svampeinfektionen angriber neglepladen, hvorefter den langsomt nedbryder bestanddelene i neglen.  

Hvordan ser neglesvamp ud?

Behandlingen af neglesvamp kan være langvarig og krævende. Derfor er det godt at opdage svamp i tåneglene tidligt, så du hurtigt kan begynde behandlingen. Neglesvampen vil oftest starte på det yderste af neglen eller på siden af den. 

Over tid vil infektionen brede sig indover neglen, der vil blive gul og misfarvet. Du vil desuden opleve ujævne negle, der bliver fortykket. Neglen vil med tiden blive grim og løsne sig fra underlaget, hvor den til sidst vil være helt ødelagt. Du kan risikere, at dine tånegle falder af i sidste ende. 

I nogle tilfælde er der også svampeinfektion i huden mellem tæerne, omkring neglene eller i fodsålerne. Neglesvamp kan også være startet som fodsvamp, der har spredt sig til neglene.  

Smitter neglesvamp?

Neglesvamp er heldigvis meget lidt smitsom. Dog kan du over tid smitte dine andre negle med neglesvamp, hvis du ikke får behandling. Stammer neglesvampen fra fodsvamp, kan fodsvamp smitte andre. Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle negleforandringer skyldes neglesvamp. Negleforandringer kan også udløses af eksem med neglerodsbetændelse, forstyrrelser i neglevæksten samt psoriasis.  


Hvordan ved jeg, om jeg har neglesvamp?

Inden du kan påbegynde din behandling af neglesvamp, er det vigtigt, at du får en læge til at kigge på dine negle. Her vil man ofte tage en prøve, inden du går i gang med din behandling. Efter et par uger med behandlingen af neglesvamp kan lægen tage en ny prøve, hvor neglesvampen så kan påvises. 


Behandling af neglesvamp

kvinde med tæer fri for neglesvamp med24

Har du opdaget, at du har svamp på en af dine negle? Såfremt neglesvampen er begyndende og ikke har bredt sig til flere negle, kan du drage fordel af de mange svampemidler i håndkøb. Hos Med24.dk finder du et væld af neglemidler, der kan smøres på neglen. Disse effektive, medicinske neglelakker modarbejder svampen, så dine negle igen kan få sine almindelige form og farve tilbage. 


Receptpligtig behandling af neglesvamp

I tilfælde, hvor flere negle er inficerede eller hvor neglesvampen er mere fremskreden, kan det være nødvendigt at få behandling ved lægen. Her kan du både få hjælp til den rette behandling, ligesom du kan få udskrevet en recept på en tabletbehandling eller en stærk medicinsk neglelak.  


Hvad er udsigterne efter behandling af neglesvamp?

Mens det tager en fingernegl cirka 3 måneder at vokse ud, tager det hele 6 måneder for en tånegl. Du skal derfor være tålmodig og vente længe på resultatet af din behandling. For tånegle kan der gå op til et år før, at du kan se, hvorvidt behandlingen af neglesvamp har virket. Ikke alle bliver kureret for neglesvamp, ligesom du kan få neglesvamp flere gange. 


Hvad kan jeg selv gøre for at undgå neglesvamp?

Det er vigtigt, at du følger behandlingen og væbner dig med tålmodighed. Lider du af diabetes eller har du svækket immunforsvar, skal du altid rådføre dig med egen læge.

Derudover kan du selv følge nogle hverdagsråd, som kan hjælpe med at forebygge neglesvamp: 

  • Tør huden mellem dine tær grundigt efter bad
  • Skift hyppigt sokker
  • Undgå sokker af kunststof
  • Brug badesandaler i offentlige baderum
  • Giv dine fødder luft
  • Undgå lukkede sko hvis du har problemer med fodsved

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.