Nani Omega-3 fiskeolie - Kan fiskeolie produceres bæredygtigt?

Skrevet af

Kan fiskeolie produceres bæredygtigt?

En diskussion om bæredygtighed er altid enormt kompliceret at indgå i. For hvordan definerer vi bæredygtighed og hvilke parametre skal opfyldes for, at vi kan forsvare de produktionsmetoder, der indgår i en industri, som fiskeri. Der kan være et stort ressourcespild forbundet med fiskeri og mange fiskearter lider under en stor tungmetalforurening. Dog anbefales vi at spise fisk flere gange om ugen, fordi det er sundt for vores led, hjerne, hjerte og kredsløb.

Her vil vi dele med jer, hvorfor vi hos NANI mener man kan tage nogle bevidste valg og navigere i en ellers meget udskældt industri. Er vi i mål? - Nej ikke endnu, men vi arbejder på det.

Bæredygtig fiskeolieproduktion - Hvordan?

Bæredygtigt fiskeri handler om at høste fisk på det helt rigtige tidspunkt i fiskens livscyklus. Således belaster man ingen naturlige processer, der er nødvendig i bevaringen af et sundt økosystem. Alaska vildlaks gyder i juni og juli måned, hvorefter fiskene dør – det er på dette tidspunkt i fiskens livscyklus, at man fanger fiskene, der anvendes til spisefisk. Olien presses udelukkende af hoveder og afpuds fra de friskfangede spisefisk. Hovederne har nemlig det højeste indhold af omega 3 i forhold til resten af fisken. Vi bruger hverken indvolde eller organer, da disse indeholder flest tungmetaller.

Dette er hvad vi kalder bæredygtigt fiskeri – fisken fanges på et tidspunkt i sin livscyklus, hvor den efter gydning alligevel dør. Vildlaks er et bevidst valg i forhold til bæredygtighed, da der er færre ressourcer forbundet i forhold til opdræt. Og vi anvender hele fisken uden madspild. Derefter renses olien forsigtigt for spor af tungmetaller og pesticider – skånsom håndtering og opbevaring sikrer en yderst frisk og ren olie. 

Vildlaksolien er certificeret i USA for renhed og bæredygtighed af MSC og NSF.

Men…

Så langt så godt. Det største problem vi forsøger at løse, er selvsagt transporten. Vildlaks olien har en lang vej fra Alaska til Europa og efterlader derfor et CO2 aftryk. Dette ekspliciterer netop, at bæredygtigt tit er en opvejning; at nogle af processerne i at producere, fragte og distribuere et produkt er opfyldt, mens der er andre dele af processen, hvor det enten ikke er rentabelt eller af andre grunde ikke er muligt at træffe de bedste valg. Sådan viser det sig at være for langt største delen af verdens produktion.

Hos NANI er vi meget optaget af at følge med i udbuddet af mindre klima belastende transporter, blandt andet skibstransport, så vi kan reducere CO2 aftrykket ved hjemtagelse af vores vildlaks olie. 

Vildlaks fra Alaska – det reneste, flydende guld

Vildlaks fra Alaska lever i koldvand og hovedsageligt af små krebsdyr, blandt andet krill. Alaska vildlaksen indeholder derfor en naturligt høj mængde astaxanthin, som er en af de stærkeste antioxidanter vi kender til.

Vores fiskeolie er af reneste og mest friske kvalitet, da vi respekterer naturen og behandler råvarerne så skånsomt som muligt. Vildlaksolien bevarer derfor sin naturlig koncentration og form, nemlig triglyceridformen. Fiskeolien tappes i de helt rigtige omgivelser og vi kan derfor sikre jer et bemærkelsesværdigt lavt totox tal på 2-3 efter tapning og indkapsling.

Totox tal angiver oliens friskhed og harskningsgrad – jo lavere tal, jo bedre.

Hvorfor vælge fiskeolie?

Fiskeolie har en dokumenteret gavnlig effekt på vores hjerne, hjertekar system og vores øjne. Fiskeolie smører vores led, hvilket kan bidrage til mindre ubehag i forbindelse med en aktiv livsstil, men forskning har også bevist, at fiskeolie dæmper inflammationer og lindrer ømme led. Faktisk er fiskeolie et af de mest undersøgte kosttilskud man har forsket i.


Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.