Marietidsel – til afgiftning af leveren

Skrevet af

Marietidsel (Silybum marianum) er en plante, som vokser vildt i den danske natur. Den har igennem mange år været anvendt som naturmedicin. Her er det især frøene fra planten, som anvendes til naturlægemidler.

Tidslen er opkaldt efter jomfru Maria, som ifølge myten blev forskrækket af en løve, mens hun ammede jesusbarnet og dermed spildte mælken ud over en tidsel. Derved fik marietidslen sine hvidplettede blade, sit navn og sine medicinske virkninger. 

Virkning

Planten bidrager især med gode egenskaber og virkninger på leveren, og det er disse egenskaber, som har gjort, at den har været anvendt til naturmedicin i flere århundreder.

Det er endnu ikke blevet dokumenteret, at marietidslen har egentlige positive virkninger på kroppen. 

Tyske forskere i 1970’erne har påvist, at stoffet silymarin - som marietidslen indeholder - kan have gavnlige virkninger på leveren ved at opretholde en normal funktion heri samt beskytte den mod skadelige stoffer.   

Marietidsel bivirkninger

Marietidsel giver sjældent - hvis nogensinde - bivirkninger. Studier har vist, at det er sikkert at tage i op til 41 måneder. Skulle du alligevel opleve ubehag, er diarré en mulig bivirkning.

Også kvalme, oppustethed og urolig mave kan være tegn på, at du har indtaget for meget marietidsel. Oplever du nogle af disse tegn, skal du stoppe med at indtage planten til symptomerne er væk. Herefter kan du igen begynde med planten, men dog i en mindre dosis.

Kontakt egen læge, hvis du er i tvivl om, du skal tage eller prøve marietidsel, samt hvis du oplever ubehag ved brug.  

Marietidsel som kosttilskud

Som med flere andre lægeurter og planter fås marietidsel også som kosttilskud. I vores webshop finder du f.eks. knust marietidsel fra Natur-Drogeriet eller Marietidsel kapsler fra Solaray.

Indholdet i kapslerne er udvundet fra marietidsel planten, men kan ligeledes være komplimenteret af andre gavnlige og naturlige urter eller planter. Det marietidsel pulver, der gemmer sig i kapslerne, kan i Natur-Drogeriets tilskud tages ud og oprøres i en væske, såfremt man ønsker den bitre smag i en drik.  

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.