Marietidsel – til afgiftning af leveren

Marietidsel – til afgiftning af leveren

Marietidsel

Marietidsel (Silybum marianum) er en plante, som vokser vildt i den danske natur og har igennem mange år været anvendt som naturmedicin. Her er det især frøene fra planten, som anvendes til naturlægemidler. Tidslen er opkaldt efter jomfru Maria, som ifølge myten blev forskrækket af en løve, mens hun ammede jesusbarnet og dermed spildte mælken ud over en tidsel. Derved fik marietidslen sine hvidplettede blade, sit navn og sine medicinske virkninger.

Virkning

Planten har især gode egenskaber og virkninger på leveren og det er disse egenskaber, som har gjort, at den har været anvendt til naturmedicin i flere århundreder. Marietidsel har f.eks. være brugt mod levergifte, som for eksempel alkohol og svampeforgiftning. Udover at hjælpe leveren med at fjerne giftstoffer fra kroppen benyttes marietidsel også til andre lever relaterede problemer som eksempelvis:

  • At sænke kolesteroltallet hos overvægtige
  • At reducere modstandsdygtigheden over for insulin hos diabetikere med skrumpelever
  • Minimere leverskader efter brug af steroider
  • Reducere tømrermænd
  • Reducere abstinenser ved afvænning fra opiater

Det er endnu ikke blevet dokumenteret, at marietidslen har egentlige positive virkninger på kroppen. Derfor er ovenstående potentielle virkninger heller ikke dokumenteret, men kun observeret som mulige gavnlige virkninger. Dog har tyske forskere i 1970’erne påvist, at stoffet silymarin - som marietidslen indeholder - kan have gavnlige virkninger på leveren ved at opretholde en normal funktion heri samt beskytte den mod skadelige stoffer. 

Bivirkninger

Marietidsel giver sjældent - hvis nogensinde - bivirkninger. Studier har vist, at det er sikkert at tage  i op til 41 måneder. Skulle du alligevel opleve ubehag, er diarré en mulig bivirkning. Også kvalme, oppustethed og urolig mave kan være tegn på, at du har indtaget for meget marietidsel. Oplever du nogle af disse tegn, skal du stoppe med at indtage planten til symptomerne er væk. Herefter kan du igen begynde med planten men dog i en mindre dosis.

Kontakt din egen læge, hvis du har i tvivl om, om du skal tage prøve marietidsel eller hvis du oplever ubehag ved brug.

Marietidsel som kosttilskud

Som med flere andre lægeurter og planter fås marietidsel også som kosttilskud. I vores webshop finder du f.eks. knust marietidsel fra Natur-Drogeriet eller Marietidsel kapsler fra Solaray.

Fri fragt over 200 kr.
Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering
14 dages fortrydelse
14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.
Medlemsbonus
Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.
Kundeservice
Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.
Spar endnu flere penge på dine sunde indkøb!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive tilbud, gratis fragt kampagner og eksperttips til en sund livsstil.