Lav dit eget duftlys - Find opskrift her!

Stort billede af duftlys, der står på marmorbord, Med24.dk

Skab en hyggelig og afslappende stemning med duftlys! Efteråret er på vej og dermed også de mørkere tider, og hvad er så bedre end en eftermiddag under et tæppe, med en kop te i hånden og velduftende lys omkring sig? Duftlys findes med en masse forskellige skønne dufte, og du kan også lave dit eget personlige duftlys med din yndlingsduft! 


Duftlys der skaber hygge!

Hyggelige stunder er vigtige for os, og hvad kan gøre en situation mere hyggelig end et skønt duftlys? Med dets dejlige duft spreder det en afslappende stemning, hvilket er perfekt, når du skal trække stikket efter arbejde, i weekenden eller ferien. De populære duftlys, såsom Meraki duftlys, findes med mange forskellige dufte, så du selv kan vælge, hvilken duft der passer til dig og dit hjem. En sommeraften i drivhuset er du måske mest til en frisk duft, mens december indbyder til jule duftlys med varme og krydrede dufte.

to duftlys i grønne glas

Mere end hygge!

Dit duftlys behøver ikke kun tændes, når du skal slappe af og hygge på sofaen. Duftlysene findes også med friske dufte, der fx passer godt på badeværelset, eller når du stille og roligt skal vågne om morgenen. Samtidig kan du også bruge duftlysene som en smuk del af indretningen i dit hjem, fx har Merakis duftlys i glas et stilrent design, der passer godt ind i skandinaviske hjem. 

Køb duftlys hos Med24.dk

Hos Med24.dk kan du købe skønne og billige duftlys fra bl.a. Meraki. I vores store udvalg finder du mange forskellige dufte – alt fra vanilje til white tea & ginger. Mon ikke du kan finde din favoritduft blandt de mange gode duftlys! 

Lav dit eget duftlys

Elsker du at lave DIY’s (Do It Yourself), eller kan du ikke finde det bedste duftlys med din yndlingsdufte på butikshylderne eller her hos Med24.dk? Så kan du heldigvis lave dit eget personlige duftlys, hvor du helt selv vælger de æteriske olier, der giver den skønne duft.  

Vælg den rette duft til dit duftlys

Når du skal vælge den bedste duft til dit duftlys, kan det være en god ide at tænke over i hvilket rum, duftlyset skal stå. På badeværelset er en frisk duft som eukalyptusolie at foretrække - denne duft giver en fornemmelse af spa og velvære. Til soveværelset er den beroligende duft af lavendel et godt valg. 

Ønsker du at lave et jule duftlys, kan vi anbefale dig at bruge følgende æteriske olier, som emmer af jul og hygge: Kanelbarkolie Appelsinolie Kryddernellikeolie

Opskrift på lav selv duftlys:

Her får du opskriften på et hjemmelavet duftlys. Det tager omkring 2 timer at lave duftlyset (inkl. tørre tid), og det kan brænde i ca. 22 timer. 

billede med ingredienser til juleduftlys fra Urtegaarden

Du skal bruge:

 • 100 g lysvoks
 • 1 væge på fod (vægetypen er afhængig af beholderens diameter)
 • 1-5 ml æterisk olie eller duftolie
 • 1 ildfast målebæger
 • 1 ske
 • 1 lysbeholder i glas med diameter 6-8 cm
 • Lim
 • 1 pind/træspartel
 • 1 saks

Sådan gør du:

 1. Vej lysvoksen op i et ildfast målebæger
 2. Smelt lysvoksen ved lav varme, rør indimellem. Voksen kan også smeltes i mikrobølgeovnen ved lav intensitet.
 3. Lim vægen fast i bunden af lysbeholderen.
 4. Rul toppen af vægen om en pind/træspartel, der hviler på lysbeholderens kanter, så vægen holdes på plads.
 5. Når lysvoksen er smeltet, tages den af varmen.
 6. Efter et par minutter tilsættes den ønskede duft, bland duften godt med voksen.
 7. Hæld forsigtigt voksen i lysbeholderen.
 8. Lyset størkner på et par timer.
 9. Når lyset er helt tørt, klippes vægen ned til ca. 5 mm
 10. Nu er dit duftlys klar til brug!

Kilde: Urtegaarden


Har du lyst til flere DIY-projekter, eller er du ikke fan af levende lys i hjemmet? Så prøv vores opskrift på lav selv duftfrisker! 

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.