Kom i gang med skridttælleren - Sådan måler du din skridtlængde

hvordan måler man skridtlængde

Når du har købt din skridttæller, skal den indstilles, så den passer til dig. Det vigtigste i denne sammenhæng er at måle din skridtlængde. Vi giver dig her en guide til, hvordan du får indstillet din skridttæller korrekt.


Mål din skridtlængde

Det vigtigste er at måle din skridtlængde, det kan ske på flere måder. En af dem er ”de våde fødders metode”: Du hælder noget vand ud på et fortov eller en flisegang. Du går herefter gennem det våde område, så dine sko bliver våde. Når du fortsætter med at gå en halv snes skridt på det tørre fortov eller flisegang i normal ganghastighed, afsætter dine fødder fugtige mærker. Ved at måle afstanden mellem mærkerne, får du din gennemsnitlige skridtlængde.

Hvis du går på blød jord, kan du lave et lille hul i jorden med hælen, gå 10 skridt og lav et nyt hul med hælen. Når du måler afstanden mellem de to huller og dividerer med 10, har du din skridtlængde.

Du kan også måle over en længere distance og derved beregne skridtlængden mere nøjagtigt: Hvis du kender afstanden mellem to punkter, kan du beregne din skridtlængde ved at gå fra det ene til det andet punkt, tælle dine skridt og dividere op i afstanden mellem punkterne. Du kan f.eks. gå fra den ene ende af en fodboldbane til den anden (hvor du kender fodboldbanens mål), og dividere antal skridt op i afstanden.

Når du kender din skridtlængde, kan du lægge den ind i skridttælleren. I vejledningen står, hvordan du gør det.


Skridttællere med flere funktioner

Hvis din skridttæller har flere funktioner, og måske endda kan tilkobles din PC, er det nyttigt at bruge lidt tid på at få overblik over alle dens muligheder og lægge de nødvendige oplysninger ind. Det gør du bedst ved at følge brugsanvisningen samtidigt med, at du prøver tingene på skridttælleren.


I gang

Hvordan du med størst udbytte kan gøre brug af din skridttæller, afhænger af flere ting: Din alder, helbred, træningstilstand og ikke mindst dine ambitioner og mål. Som med så meget andet er det en god ide at starte i det små, så du bevarer motivationen. Sørg også for at bruge passende sko og beklædning. Der er skrevet bøger om brug af skridttæller og der findes mange hjemmesider om emnet, hvor du kan finde tips og inspiration.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.