Hvorfor snorker vi? Få svaret her!

Hvorfor snorker vi? Få svaret her!

Hvorfor snorker vi

Hvem snorker?

Snorken er et af de mest forekomne søvn-relaterede problemer. Ca. 42% af befolkningen snorker. 60% af mænd og 40% af kvinder mellem 40 og 65 år snorker. Snorken kan forekomme alene og betegnes her som social snorken. En mere alvorlig snorkelidelse betegnes som obstruktiv søvnapnø-syndrom. Det er kun ca. 2% af befolkningen der lider af obstruktiv søvnapnø.


Hvorfor snorker vi?

Det er almindeligt accepteret, at almindelig snorken ikke påvirker helbredet. Årsagen til snorken skal findes i en sammentrækning af de øvre luftveje. Når tungen slapper af under søvn, synker den tilbage mod bagvæggen i svælget og indsnævrer derved for luftpassagen, hvorved luftens hastighed stiger. Dette sætter gang i en vibration af den bløde gane og drøblen.


Er der nogen, der snorker mere end andre?

Snorken forstærkes af overvægt eller når man har drukket alkohol eller brugt sovemedicin. Man har desuden konstateret, at snorken er dobbelt så hyppigt hos rygere som hos ikke-rygere. I værste tilfælde når snorkelyden op i styrke svarende til lyden af en dieselmotor eller en gøende hund.


Faktorer som kan forværre snorken:

Alkohol: Med alkohol i blodet hæmmes respirationscentret i hjernen, musklerne i svælget bliver mere slappe samtidig med at vævet i svælget bliver mere hævet. Der bliver altså mindre plads i svælget og vævet bliver mere slapt.

Medicin: Muskelafslappende medicin, beroligende medicin og søvnmedicin har alle en grad af samme påvirkning som alkohol så længe det findes i kroppen.

Fysisk træthed: Efter en langvarig fysisk anstrengelse er man mere træt end sædvanlig. Ved hvile mindskes muskelspændingen. Dette gælder også svælgets muskulatur.

Overvægt: Overvægt øger risikoen for snorken og søvnapnø. Ved overvægt øges fedtdepoterne på halsen så halsomfanget øges samtidigt som svælgets diameter (lumen) mindskes, særligt når man ligger ned. En reducering af vægten kan mindske både apnøtendens og snorken.

Fri fragt over 200 kr.
Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering
14 dages fortrydelse
14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.
Medlemsbonus
Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.
Kundeservice
Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.
Spar endnu flere penge på dine sunde indkøb!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive tilbud, gratis fragt kampagner og eksperttips til en sund livsstil.