Hvad er Moringa? Bliv klog på mirakeltræet

Moringa træet er fuld af vitaminer, mineraler, næringsstoffer og antioxidanter - læs om fordele ved den nye superfood


Morgina Oleifera, som er Moringa-træets fulde latinske navn, er et tropisk træ, der typisk gror i Indien, men som også dyrkes i resten af Asien, i Afrika og i Sydamerika. Træet er i nogle kredse kendt som “mirakeltræet” eller “livets træ”, fordi det gennem mange år er blevet brugt som naturlægemiddel, og fordi det har et stort indhold af vigtige næringsstoffer.  

Der findes faktisk 13 forskellige arter af Moringa, men det træ, hvis forskellige bestanddele bruges i de fleste kosttilskud, teer og andre produkter, er Moringa Oleifera. Dette træ kan blive utrolig stort, faktisk kan det hos farmere bruges som overdække og ly for dyr, hvis man lader flere træers grene vokse tæt nok sammen. 

Det er nærmest hele træet, der kan spises eller bruges på en eller anden måde, for både blade, frugter(Behannødder), stængler, bark, rødder, frø, frøolie og harpiks indeholder mange næringsstoffer og er gennem tiden blevet brugt både som naturmedicin og almindelig føde.  


Moringa træ - den nye superfood

Barken fra Moringa indeholder gode stoffer - faktisk kan både blade, nødder og bark fra Moringa træet bruges!

Moringa frø, blade og rødder er af nogle blevet udråbt som en ny såkaldt superfood på grund af plantens fantastiske ernæringsmæssige egenskaber. Både Moringa blade og kapsler/bælge indeholder calcium, jern, magnesium, C-vitamin, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitamin og A-vitamin. 

De forskellige plantedele fra Moringatræet kan du bruge i din madlavning, hvor bladene har spinatlignende karakter og bælgene kan bruges og tilberedes som grønne bønner. 


Moringa som kosttilskud

Du kan finde økologisk Moringa pulver fra Unik Food her hos Med24.dk, som egentlig ikke er et kosttilskud, men en fødevare bestående af pulveriseret moringa. Dette er en nem og enkel måde at tilføre kroppen vigtige næringsstoffer, uden at du behøver tænke særligt meget over det i din normale madlavning. Du kan nøjes med blot at blande 3-5 g pulver i vand, juice eller smoothie, og på den måde tilføre ekstra vitaminer, mineraler og næringsstoffer til din diæt. 
Hvis du har mere mod på at lave nye opskrifter med moringa, kan du fx bruge pulveret til is, sunde müslibarer, pandekager, havregrød, guacamole eller i kager som muffins og cupcakes. 

Moringa findes også som pulver i kombination med andre særlige ingredienser som hvedegræs, byggræs, spirulina, spinat, brændenælde og chlorella. Alle ingredienserne er certificerede økologiske, og pulveret indeholder kun de naturlige og pulveriserede planter og urter.  


Moringa te

Hvis du elsker at sidde med en varm kop te mellem hænderne, vil du helt sikkert nyde godt af Teministeriets Supertea moringa organic. Denne økologiske te med moringa og citrongræs har et højt indhold af antioxidanter, men hvis du er til en mere krydret og varm smag, er English Tea Shops Cinnamon & Moringa et godt valg. 
Denne te har med ingredienser som moringa, kanel og ingefær en unik varm smag. Alle ingredienserne er økologiske, og både urter og krydderier er dyrket med fokus på bæredygtighed og respekt for både omgivelser, miljø og arbejdere.  


Hvad er moringa godt for?

Moringa pulver har en flot grøn farve og kan bruges i grød, smoothies, te og meget andet - læs mere her!

Plantedelene fra moringa har været brugt i mange år for deres sundhedsmæssige fordele, men det er kun i nyere tid, at man er begyndt at forske rigtigt i det særlige træ, og der er derfor ikke megen dokumentation for de mange gavnlige virkninger. De oplevede og påståede fordele, som man især har fokus på i undersøgelserne af moringa er: 

  • Et lavere blodsukker – dermed mindre risiko for at udvikle diabetes type 2
  • Et lavere kolesteroltal
  • Et lavere blodtryk
  • Bedre og hurtigere heling af sår
  • Forhindret hårtab ved stimulering af naturlig hårvækst
  • Forbedret nattesøvn
  • Mere energi som følge af bedre ernæring

Disse mange gode egenskaber ved moringa har endnu ikke noget videnskabeligt belæg, men det er gode egenskaber, som folk i mange år har indtaget moringa i håb om at nyde godt af. Der er en lang tradition i bl.a. Indien og Afrika for at bruge moringa det som et naturlægemiddel og i naturmedicin, fordi man mener, at moringa besidder disse sundheds- og helbredsmæssige fordele. 

Det er dog helt sikkert, at moringa er en fremragende kilde til vitaminer, mineraler, næringsstoffer og antioxidanter, og at træet og dets forskellige dele kan supplere kosten med mange gode stoffer. 


Hudpleje med moringa

Moringa er også en populær og virksom ingrediens i mange hudplejeprodukter og hårprodukter. I mange cremer, sprays og renseprodukter har moringa en særlig effekt, da det beskytter mod forurening og dermed passer godt på den sarte hud i ansigtet. Vores hud bliver hver dag udsat for mange forurenende stoffer og faktorer, som kan gøre skade på huden.  

Derudover kan moringa i kombination med de andre gode ingredienser i disse hudplejeprodukter være med til at fugte og berolige huden. 

Hvis du døjer med, at din læbestift tørrer læberne ubehageligt meget ud, bør du kaste blikket på Jane Iredales Naturally Moist Lipstick, der indeholder moringa-olie. Olien beroliger, blødgør og udglatter læberne, og du kan på den måde nyde en langtidsholdbar læbestift, der efterlader læberne dejligt bløde og smukke. 


Moringa optager i øjeblikket mange forskellige mennesker - både sundhedsfaglige, forskere og almindelige folk på jagt efter særligt gode fødevarer, på grund af dets rige historie som naturlig medicin og gode ernæringsmæssige egenskaber. Hvis du vil læse mere om andre fantastiske fødevarer, kan du læse denne artikel om superfoods, eller du kan gå på opdagelse blandt vores mange andre artikler om kost

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.