Kundeservice
0 varer
Kurv

Hjemmelavede Bolcher

Hjemmelavede bolcher

Lav selv frugtbolsjer eller slikkepinde med tuttifrutti eller blåbærsmag.



Tuttifruttibolsjer

Du skal bruge:
1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker (gerne økologisk)
1 tsk citronsyre
0,5 ml orange slikfarve
3 ml tuttifruttiaroma
Lidt madolie (neutral smag)
Evt. talkum eller magnesiumstearat
til, at vende bolsjerne i.

Blåbærbolsjer

Du skal bruge:
1 dl vand
450 g sukker
125 g druesukker
1 tsk citronsyre
2 ml azulen
2 ml blåbæraroma

Sådan gør du:

  1. Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør bolsjevævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
  2. Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
  3. Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
  4. Kog op til nøjagtigt 162 °C og hæld massen ud på bolsjevævet.
  5. Vent et ½ min. Drys citronsyre over massen og tilsæt farve. Ælt med plastskraberne fra side til side, så citronsyre og farve fordeles og massen flyttes rundt på bolsjevævet. Du kan også ælte massen med bolsjevævet.
  6. Når massen er lidt fastere, tilsæt smagsstoffet. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
  7. Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
  8. Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølet. Bolsjerne klistrer mindst hvis de kommer i køleskabet umiddelbart efter emballering.

Holdbarhed: 1-3 mdr. i lufttæt emballage

Redskaber du kan anvende:
1 lille gryde med låg (ikke aluminium)
1 vægt
1 deciliter mål
1 termometer (200 °C)
1 håndklæde
1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner)
1 bolsjevæv
1 pensel
2 plastskrabere
1 sprøjte
1 teske
1 saks pr. bolsjeklipper

Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832