Hælrevner - forebyggelse & behandling af tørre hæle

Skrevet af
nærbillede af hælrevner med24

Har du problemer med tør, revnet hud omkring dine hæle? Så kan du meget vel have hælrevner, der både kan være en ubehagelig eller direkte smertefuld oplevelse. Bliv klogere på hvad en hælrevne er, årsagerne til dem samt behandling af hælrevner i denne artikel. 
Hvad er hælrevner?

Hælrevner er sprækker bag på din fod ved hælen. Du vil opleve sprukne hæle med mere eller mindre dybe hælrevner. Er der tale om dybe hælrevner, der går igennem den sunde hud, kan du opleve hælrevnerne som smertefulde. Nogle får ondt af blot en kort gåtur på grund af de sprækkede hæle, hvilket kan føles både pinligt og invaliderende.  

Hælrevner er ikke farlige normalt, men kan være forbundet med stort ubehag. Ikke nok med at de dybe revner i hælen kan gøre ondt, mange er også kede af at gå i åbne sandaler og andet fodtøj, hvor hælrevnerne bliver synlige. Udvikler de sig til dybe revner i hælen, kan du i nogle tilfælde opleve betændelse fra bakterier. Det er derfor en god idé at forebygge og behandle hælrevner tidligt. 


Hvorfor får man hælrevner?

kvinde plejer fødder og ben med24

Der kan være flere forskellige årsager til, at du får hælrevner. Hælrevner opstår som sagt ved meget tørre hæle, hvorfor pleje af fødderne er et godt udgangspunkt. Nogle af de hyppigste årsager til hælrevner kan du blive klogere på nedenfor. 

Dehydreret hud

Blandt de hyppigste årsager er dehydreret hud og fødder. Når dine fødder bliver tørre, vil særligt din hæl begynde at producere tykkere hud, så den forsat kan beskytte sig selv. Mange er derfor glade for fodfile, der kan skrabe døde hudceller væk. En fed fodcreme særligt til tørre hæle kan desuden være et godt udgangspunkt til at forebygge hælrevner. 

Hudsygdomme og andre lidelser

Nogle hudsygdomme kan øge risikoen for bl.a hælrevner, hvis lidelsen generelt forårsager tør hud, fodsvamp eller eksem. Andre sygdomme, som øger risikoen for hælrevner er diabetes og lavt stofskifte. Kontakt din læge ved vedvarende problemer med dine fødder. Nogle personer med eksempelvis sukkersyge går i langvarig behandling hos en fodterapeut. 

Underskud af vitaminer

Din hud og krop har brug for de rette næringsstoffer, så den kan forblive sund og blød. Er du i underskud er visse mineraler eller vitaminer, kan du opleve tør hud eller hælrevner. Din læge kan hjælpe dig med at finde ud af,
hvilke vitaminer du i så fald er i underskud af.  


Fodtøj uden hælkappe

Om sommeren er mange glade for åbne sko som sandaler, badetøfler og træsko. Denne slags åbne fodtøj ude hælkappe kan dog være dårligt for dine hæle. Når din fod slipper sålen af din sko ved hvert skridt, kan det give et stød op i hælen. Dette kan resultere i, at fedtet under dine hæle udvider sig sidelæns, hvilket i sammenspil med stødene kan give tørre hæle og hælrevner. Du skal derfor være ekstra opmærksomme på pleje af dine hæle, hvis du går i åbne sko. 


Symptomer på hælrevner

Det er som sagt vigtigt at tage hælrevner i opløbet, så de ikke bliver for dybe eller smertefulde. At kende symptomerne inden selve hælen begynder at revne kan derfor være en stor fordel. 

Hold øje med symptomer som:

  • Udpræget kløe under fødderne
  • Generel irritation, eventuelt rødme
  • Tørhed og ømhed omkring hælen
  • Brun eller gullig hud, der er hårdere end resten af din hud
  • Begyndende, små sprækker

Forebyggelse og behandling af hælrevner

Hvis du gerne vil tage hælrevner i opløbet, kan du med fordel inddrage en effektiv hælcreme i din almindelige hudplejerutine. Du kan benytte fodcremen morgen og aften, ligesom du drage fordel af et beroligende og varmt fodbad, hvor den hårde hud efterfølgende kan files af hælen. Afslut med en god creme. Mange med tørre og sprukne hæle benytter en ekstra fed creme inden sengetid, så fugten kan få lov til at arbejde med huden hele natten. 

Har du allerede fået hælrevner, gælder det om at reagere hurtigt. Benyt en tyk creme særligt til hælrevner med et højt indhold af urea/karbamid. Undgå fodtøj uden hælkappe og lad være med at pille ved revnerne. Dette kan nemlig forårsage betændelse.  

Farmakonomernes favoritter

Vores mest populære hælcreme er Scholl Creme til hælrevner K+. Med ingredienser som keratin og 25% karbamid hjælper cremen med at genopbygge huden, så fugten indkapsles og hælen blødgøres. 

Når Flexitol Hæl Balm har fået styr på dine hælrevner, kan du skifte over til Flexitol Fugtgivende Fodcreme, der er velegnet til dagligt brug. Denne creme kan også bruges forbyggende. 

Mange er desuden glade for Ecooking Alt i Én Balm, der er et multifunktionelt produkt til tør hud på både krop og ansigt. Den lille alukrukke gør det nemt at have balmen med i løbet af dagen. 

Se de fire favoritter her:Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.