Guide til gravidmassage - afspænding og ro i kroppen

Skrevet af
kvinde bliver lasseret på lænden med24

I dag er de fleste gravide bevidste om, at de skal passe godt på deres kroppe under graviditet. Dette indebærer både fysisk aktivitet og en sund kost, men afstresning og mentalt velvære er mindst lige så vigtigt. I denne artikel guides du til en behagelig og afslappende gravidmassage derhjemme, hvor du kommer helt ned i tempo og virkelig får slappet af. 


Bliv forkælet med en afslappende gravidmassage

Som gravid kan man føle sig nervøs og spændt - både over at være gravid, ved tanken om fødslen og livet som mor. Derfor er det vigtigt, at du får slappet af og er god ved dig selv under din graviditet. Mange gravide oplever øget træthed og ømme fødder, hvorfor en afslappende gravidmassage kan være helt fantastisk lindrende. 

Få din partner til at forkæle dig med en afslappende massage. Det kan være en god anledning til at snakke om drømme og forventninger, samt nyde hinandens selskab. Mange oplever massage som en personlig og intim ting, der styrker båndet og kærligheden i parforholdet. 


Skab en afslappende atmosfære

Inden I begynder gravidmassagen, er det vigtigt at have de rette redskaber og en god stemning. Hvis du skal slappe helt af, kan varmt lys og et blødt tæppe skabe nogle gode omgivelser til en gravidmassage. En lækker og velduftende olie er desuden perfekt til kropsmassage. Olien sørger for, at hænderne nemt glider over de ømme områder af kroppen samtidig med, at den efterlader huden gennemfugtet og blød.  

Du kan f.eks. prøve en af nedenstående massageolier. Natur-Drogeriets Fede Mandelolie dufter og smager dejligt sødt, og er vurderet med den grønne A-kolbe af Forbrugerrådet Tænk. Olien er altså det perfekte valg til dig, som gerne vil undgå problematiske og uønskede kemikalier.  


Sådan får du den perfekte graviditetsmassage

Start med at hælde olie ud i hånden og varm det op mellem dine hænder. Når olien er varm, kan hænderne blidt lægges på det område, der skal masseres. Hvor meget olie, der bruges, kan variere. Både hudens tørhed og området, der masseres, er med til at afgøre mængden, men det vigtigste er, at hænderne let glider over huden. 

I kan starte hvor som helst på kroppen. Mange gravide har hævede og ømme fødder, hvorfor massage af disse engang i mellem også vil være lindrende og behageligt. Ved fodmassage kan væskeophobning mindskes, ligesom de ømme fødder kan få lov til at slappe af. Masseres arme og ben skal du huske altid at massere mod hjertet. 

Vil du gerne have masseret hele kroppen, kan disse områder være særlig skønne at få masseret:

  • Nakken
  • Lænden
  • Hævede og ømme ben

Som gravid er der mange følsomme zoner på kroppen. Når du bliver masseret af din partner, er det vigtigt, at I ikke får trykket hårdt på de sensitive områder og ikke giver en dybdegående massage. Lad i stedet hænderne forsigtigt over kroppens ømme punkter 

Vil du gerne have en mere dybdegående massage, kan du få en gravidmassage hos diverse jordemoderhuse. Din jordemoder kan ofte hjælpe dig med at finde en massør, der har fået et specialkursus i gravidmassage. 


Mavestøttebælte: Slap af i lænd og hofter

Vil du støtte dine hofte og mindske det nedadgående pres? Selvom en gravidmassage kan lindre og afspænde din krop, skal du som gravid stadig bære rundt på ekstra kilo, der kan tynge din krop. Med det behagelige Carriwell Overbelly Støttebælte får du et dejligt modpres på lænden, så du ikke løfter den tunge mave med ryggen. Dette kan nemlig resultere i rygsmerter, der kan gøre dagligdagen uoverskuelig. Bæltet fås i flere størrelser og kan desuden justeres til netop din størrelse. 

Fordele ved Carriwell Overbelly Støttebælte:

  • Støtter lænden og den nederste af ryggen
  • Fjerner tyngde og støtter hofterne
  • Lavet i blødt og åndbart elastisk mikrofiber stof
  • Udviklet til sensitiv hud

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.