Epsom Salt - Magnesium mineral

Skrevet af
Epsom salt

Hvad er epsom salt?

Epsom salt er på trods af navnet ikke salt, men magnesium. Magnesium er et mineral som har flere gavnlige egenskaber og er uundværlig for kroppens processor. Epsom salt bliver brugt som blandt andet badesalt og til fodbade.  Hvis du tilsætter Epsom Salt, når du gør klar til et kar -eller fodbad, kan du via huden optage dette mineral og dermed igangsættes en proces der mindsker affaldsstoffer og andre skadelige stoffer i kroppen og huden.


Hvordan bruger jeg Epsom salt?

Epsom salt kan bruges i blandt andet karbad, fodbad og spabad. Mange mener at hvis du bader i vand med Epsom salt ca. 3 gange om ugen, vil det give dig mere energi og et bedre velbefindende. Dette er dog ikke en dokumenteret effekt af Epsom saltet, men mange benytter sig alligevel af det gavnlige mineral.

Epsom Salt er et godkendt kosttilskudssalt med mange forskellige anvendelsesmuligheder. Saltet kan både benyttes indvortes eller udvortes. Udvortes kan det bruges som badesalt eller til fodbad samt til anvendelse i hjemmelavet scrub, hvis man tilsætter en god olie eller lotion. Indvortes kan det bruges som salt ovenpå din mad.


Virkning af Epsom salt

Der foreligger endnu ingen officiel dansk forskning på området, men flere udenlandske undersøgelser har vist at magnesium optages bedre igennem huden end ved indtagelse. Derfor kan du med fordel tage et fodbad med magnesiumholdige salte og på den måde optage magnesium.

Alle vitaminer og mineraler er afgørende for et godt helbred - også magnesium. Calcium er yderst vigtigt for dine muskler og magnesium hjælper med at regulere dette. Så sammenspillet mellem magnesium og calcium er vigtigt – specielt for musklerne.


Epsom salt og magnesiumsulfat

Epsom salt indeholder som skrevet ovenover magnesium. Magnesium store rolle i vores generelle sundhed stammer fra at magnesium bidrager til at regulere mere end 300 kemiske processer i kroppen. Også kaldet for hjælpe-mineralet da dets egenskaber hjælper vores kroppe til at forblive i balance, undgå sygdomme, præstere under pres og generelt beholde et godt helbred. Herudover er magnesium også ansvarlig for to af de mest vigtige cellefunktioner: produktion af energi og dannelse af nye celler.

Magnesium har blandt andre følgende gavnlige indvirkninger på kroppen:

  • Bidrager til energiproduktionen
  • Normal funktion af musklerne
  • Bidrager til en normal metabolisme
  • Vedligeholdelse af knogler
  • Bidrager til nervesystemets normale funktion

Du kan læse mere om magnesium her.


Magnesiumsmangel

Det er vigtigt at du sørger for, at du får den rette mængde magnesium, for at din krop kan fungere optimalt. Det kan du, som skrevet ovenover, få gennem enten din kost eller som kosttilskud. Hvis du ikke får den passende mængde til din krop, kan du risikere at komme i underskud af magnesium og opleve forandringer i dit helbred.

Symptomer på magnesium mangel er følgende:

  • Sammentrækninger i musklerne i form af små tik
  • Træthed og udmattelse
  • Koncentrationsbesvær
  • Appetitnedsættelse

Det er ofte kvinder der mangler magnesium i kroppen, hvorfor vides ikke. I forbindelse med strenge slankekure, detox, nogle sygdomme og vanddrivende medicin, ses mangel på magnesium også.

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?