10 gevinster ved rygestop

Skrevet af
mor og datter er glade over rygestop med24

Der er mange gode grunde til at stoppe med at ryge! Dit helbred, din økonomi, dine omgivelser og din tid. Skal du til at påbegynde et rygestop eller kæmper du dig igennem et, kan det af og til være rigtig svært at se alle de positive ting ved rygeafvænningen. Derfor giver vi dig 10 gevinster ved rygestop, som du kan vende tilbage til, når det bliver ekstra svært.

1. Du får renere tænder, friskere ånde og lugter ikke af røg

Måske kan du ikke selv lugte det længere, men der hænger ofte en lugt af røg efter personer, der ryger. Lugten sidder ikke bare i håret og tøjet, den sidder faktisk også på huden og i munden. Når du stopper med at ryge, vil du hurtigt forbedre din ånde, ligesom du ikke længere vil belaste dine tænder med røg og nikotin.

2. Du får bedre kondition og mere energi

Rygning giver dårligere iltoptagelse, hvilket går ud over din sundhed, kondition og energi. Når du stopper med at ryge, vil din krops evne til at optage ilt forbedres over tid, så du kan deltage i alle de aktiviteter, du gerne vil.

3. Du bliver fri og uafhængig af det vanedannende stof nikotin

Rygning kan være en stor begrænsning i hverdagen, hvis du normalt ikke kan gå længere end et par timer uden en cigaret. Det kan være en forhindring for lange flyveture, eksamener, arrangementer og andre situationer, hvor rygning ikke kan lade sig gøre. mærk din bevægelsesfrihed blive større og nyd lange ture uden rygetrang!

4. Du får flere penge til rådighed

En pakke cigaretter koster over 50 kr., så på en måned kan det nemt løbe op i mere end 1000 kr. Et rygestop kan give dig en mere sikker og forbedret økonomi med plads til uforudsete udgifter og selvforkælelse. Alle de penge, du sparer på cigaretter, kan du med fordel bruge på et fitness abonnement, god mad eller skønne oplevelser med din familie.

5. Du nedsætter din risiko for mange sygdomme

Efter et rygestop nedsætter du risikoen for at få blandt andet kræft, lunge- og hjerte/karsygdomme og andre sygdomme, som rygning kan medføre. Efter de første måneder vil risikoen for at dø af en en blodprop i hjernen falde, ligesom du efter 5 år vil have halveret den risiko for lungekræft, som du ville have haft som ryger.

6. Din evne til at klare daglige gøremål bliver bedre

Som vi bliver ældre, får vi ofte brug for mere hjælp til de daglige gøremål. En sund og frisk krop kan dog udsætte behovet for hjælp med flere år, hvilket giver frihed og selvtillid. Stopper du med at ryge, vil sandsynligheden for at du har brug for hjælp, når du er 75 år eller ældre nedsættes.

7. Du undgår at skade din familie

Røgforurenet luft, også kendt som passiv rygning, er en af de bedste grunde til at stoppe med at ryge. Du undgår at skade din familie, børn, børnebørn og andre i dine omgivelser, hvis du lægger cigaretterne fra dig en gang for alle.

8. Er du gravid, har du større chancer for at undgå problemer under graviditeten

Rygning kan være skadeligt for dit ufødte barn, ligesom det kan øge risikoen for en spontan abort. Vil du give dit barn den bedste start på livet, bør du stoppe med at ryge. Kontakt din læge hvis du har brug for hjælp til dit rygestop som gravid. Mange kan tilbyde dig et forløb med rygeafvænning særligt til gravide, så du kan få ekstra hjælp.

9. Hvis du får støtte til dit rygestop, har du større chance for at gennemføre det

Selvom et rygestop er hårdt, kan du selv gøre en masse for at komme nemmere igennem det. Benytter du håndkøbslægemidler til rygestop eller deltager du i et rygestopskursus, kan du øge din chancer for at blive røgfri for altid,

10. Er du over 65, er din chance for et gennemføre et rygestop 10% større

Har du røget i mange år, tænker du måske, at det er for sent at stoppe. Men faktisk kan din alder netop være en god grund til at kvitte den dårlige vane. Hvis du er over 65 år, har du 10% større end for andre rygere til at gennemføre et rygestop. 

pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.