Druesukker Flormelis Honning Kokossukker Manuka Honning Rørsukker Sirup Stevia Sukker Sødemidler og søde stoffer

Sukker & Sødemidler

Skal din søde tand forkæles? Der findes mange lækre måder at søde desserter og retter, og du kan her udforske alt fra kaloriefattige sødemidler fra Easis til Manuka honning med en høj koncentration af GMO. 

Hvad er sukker? | Populære sukkerprodukter | Sødemidler | Råd og vejledning

145 Produkt(er)

Hvad er sukker?

Sukker er simple kulhydrater, der naturligt kan forekomme i mælkeprodukter i form af laktose og i frugt som fruktose. Simple kulhydrater dækker over monosakkarider og disakkarider, som er de to slags kulhydrater, der hurtigst optages i kroppen. Der findes mange forskellige sukkerarter, og de har ofte flere navne. Det helt almindelige sukker fra sukkerrør og sukkerroer hedder for eksempel både sakkarose og sucrose. Det er disse planter, man bruger til fremstilling af sukker. 

Selvom sukker optræder helt naturligt i en lang række planter, kan du også få tilsat sukker. Det findes både i kage og slik, og du kan bruge det i madlavning og bagning for at skabe en sødere smag.  

Tomme kalorier eller næring?

Tilsat sukker bidrager ikke med nogen form for næring, og det omtales derfor ofte som tomme kalorier. Tilsat sukker indeholder nemlig ingen eller ubetydelige mængder af vitaminer og mineraler. Til gengæld reagerer din krop på sukker, fordi det fører til en stigning i blodsukkeret og en kortvarig glædesfølelse med sig. Det er derfor en god idé at tænke på tilsat sukker som en nydelsesvare, man spiser, fordi det smager godt. 

Skal man følge de danske sundhedsmyndigheders anbefalinger, skal du maks. få 10% af din daglige energi fra tilsat sukker. For kvinder svarer det til ca. 50 gram om dagen, mens det for mænd er ca. 60 gram. Du kan derfor sagtens spise tilsat sukker, så længe du er opmærksom på mængden og derudover spiser sundt. Hvis du gerne vil blive klogere på sukker, kan du læse meget mere i denne artikel. 


Vores mest populære sukkerprodukter

Hos Med24.dk kan du finde en lang række forskellige produkter med sukker eller sødemidler. Det kan være lidt af en jungle, og derfor får du her et overblik over nogle af vores mest populære produkter. 

Druesukker

Druesukker har mange navne, og du kender det måske under navne som glukose, glucose eller dextrose. Du forbinder måske druesukker med lynhurtig energi under træning. Det er ikke uden grund. Glukose er et af de mindste sukkermolekyler, der findes, og netop derfor er det molekyle, som giver alle cellerne i din krop energi. Det bliver hurtigt optaget i dit blod, og du kan i løbet af få minutter mærke effekten, hvilket også er grunden til, at det bliver benyttet af sportsudøvere. Du kan få gode råd og vejledning til energiindtag i konkurrence her. 

Rørsukker

Hvor raffinerede produkter som melis og flormelis bliver udvundet fra sukkerroer, kommer rørsukker fra sukkerrør. Rørsukker er i sin tekstur grovere end almindeligt sukker, og har en lidt mørkere farve på grund af sirupsrester og karamellisering. Rørsukker har en lidt mere nuanceret og nøddeagtig smag end hvidt sukker. 

Sirup

Som et biprodukt af fremstillingen af raffineret hvidt sukker og rørsukker dannes sirup. Det er en flydende sukkeropløsning, der både indeholder glukose, fruktose og andre sukkerarter. Sirup kan dog også komme fra andre planter og frugter. Blandt de mest populære er agavesirup og ahornsirup. Sirup er perfekt som topping på pandekager, skyr og lignende. Du kan også prøve vores opskrift på et lækkert bananbrød med kokossirup og uden tilsat sukker. 

Kokossukker

Kokossukker, også kendt som palmesukker, kommer fra blomsterne på kokospalmerne. Denne type sukker er populær blandt personer med sukkersyge, da det har en lav glykæmisk værdi. Det påvirker dermed blodsukkeret mindre end almindeligt, hvidt sukker. Du kan læse mere om Glykæmisk Indeks og se udvalget af kokossukker her. 

Honning

Honning smager fantastisk og bruges ofte mod ondt i halsen eller i de klassiske honningkager. Honning bliver lavet af honningbier med nektar fra diverse blomster. En af de mest populære slags honning er den newzealandske Manuka honning. Blandt de danske varianter er Urtekrams flydende Vildblomst honning og Søbogaards uopvarmede honning blandt kundernes fortrukne. 


Sødemidler og sødestoffer

Vil du gerne have den søde smag, men samtidig spare på kalorierne? Så er sødemidler og sødestoffer lige noget for dig! Sødemidler efterligner smagen af sukker, men med et meget lavere indhold af kalorier end honning, sirup, rørsukker mm. 

Sukrin er et af mest populære mærker indenfor sødemidler, men Stevia er også blevet mere og mere udbredt, og der kan du finde helt kaloriefrie alternativer til sukker. Et af mærkerne med det bredeste udvalg af sødemidler er Easis, der har følgende produkter: 

  • Perfect Sødetabs
  • Perfect Strø
  • Perfect Florsød
  • Perfect Fit
  • Perfect multisød
  • Perfect sød

Du kan bruge sød midler og sødestoffer, som du ellers ville bruge sukker, dog med den forskel at du ofte skal bruge en mindre mængde. 


Råd og vejledning til dit køb

Har du spørgsmål i forhold til produkter, ingrediensliste eller næringsindhold? Kontakt vores uddannede og professionelle eksperter og få hjælp til dit køb. Du kan møde dem alle sammen her

pil til top

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.