Kokossukker

Den eksotiske og karamelagtig smag af kokossukker er perfekt til desserter, kager og anden madlavning. Udforsk udvalget af kokossukker fra bl.a. Urtekram og Biogan.

Hvad er kokossukker? | Kokossukker vs. hvidt sukker | Dessert for diabetikere | Glykæmisk Indeks | Sukkererstatning 

6 Produkt(er)

Hvad er kokossukker?

Kokossukker stammer fra blomsterne på kokospalmen og bliver ofte også kaldt for palmesukker. Sukkeret bliver primært produceret på Filippinerne, hvor bønderne indsamler nektaren og varmer det i et stort kar. Her fordamper væsken og til sidst er der kun sukker tilbage. Du kan sagtens bruge kokossukker i stedet for brun farin eller almindeligt, hvidt sukker. Det har blot en mere rund og karamelagtig smag, der giver din mad et lækkert twist. 

Raffineret eller uraffineret sukker?

Hos Med24.dk kan du købe uraffineret kokossukker. Denne slags er mindre forarbejdet end raffineret sukker, og derfor er flere mineraler og antioxidanter bevaret. Ønsker du at spise så lidt forarbejdet mad som muligt, er uraffineret kokossukker et godt alternativ til raffineret hvidt sukker. 

Kokossukker vs. hvidt sukker - er kokossukker sundere?

Der er cirka 400 kalorier pr. 100 gram kokossukker, hvilket er samme antal kalorier som hvidt sukker. Sukker er generelt en temmelig kalorierig madvare. Til sammenligning indeholder honning cirka 300 kalorier pr. 100 gram, og er rent kaloriemæssigt sundere end begge sukkerarter. Kokossukker er dog endnu sødere i sin smag end almindeligt sukker, og du vil derfor ofte anvende mindre af det. 

Som med alle andre former for sukker anbefales det, at du indtager kokossukker i moderate mængder. Selvom det indeholder mineraler og er naturligt, er det stadig sukker og dermed ikke noget, du skal spise for meget af. 

Faktisk anbefales det, at maksimalt 10% af din daglige energi kommer fra tilsat sukker. For kvinder kan dette omregnes til cirka 50 gram, mens det for mænd er cirka 60 gram. I disse 10% er naturlige kilder til sukker som mælk og sukker ikke medregnet. 

Vil du vide mere om sukker? Læs en artikel om forskellige sukkerarter her, der kan gøre dig klogere på de forskellige former for sukker. 


Dessert for diabetikere

Mange diabetikere er glade for at bruge kokossukker i stedet for hvidt sukker eller brun farin. Dette skyldes ikke kun sukkerets gode smag. Kokossukker har nemlig en mindre påvirkning på dit blodsukker end mange andre slags sukker. Det skyldes, at det har en lav værdi i det glykæmiske indeks. 

Hvad er Glykæmisk Indeks?

Glykæmisk Indeks (GI) blev opfundet til personer med diabetes som et værktøj til at regulere blodsukkeret. GI er et udtryk for, hvor meget dit blodsukker stiger i løbet af 2-3 timer efter, at du har spist eller drukket noget bestemt. 

Lav GI kost kan også benyttes af dig, som har fokus på sundere kost, forebyggelse af livsstilssygdomme og vægttab. Når du spiser mad med lav GI, vil du typisk få en kost med mange kostfibre og med et lavt indhold af sukker. Der er dog mange faktorer, der påvirker stigningen i dit blodsukker. Derfor er lav GI kost ikke nødvendigvis sund.  

Glykæmisk Indeks inddeles således: 

Højt GI Over 70
Middel Mellem 55 og 70
Lavt GI Under 55

Kokossukker har et glykæmisk indeks på 35, mens eksempelvis hvidt sukker har et på 73. Det påvirker altså dit blodsukker væsentligt mindre, hvis du spiser kokossukker. Det er dog vigtigt at huske på, at det feder cirka lige så meget som almindeligt sukker. 


Sukkererstatning

Vil du gerne undgå kalorier og styre dit blodsukker? Så kan du overveje at skifte sukker, sirup og honning ud med sødemidler. Mange sødemidler indeholder sødestoffer, som ikke påvirker dit blodsukker og som indeholder 50% færre kalorier end sukker. Du kan se hele udvalget af sødemidler, herunder sukrin og stevia lige her! 


Køb kokossukker hos Med24.dk

Hos Med24.dk kan du finde økologisk kokossukker fra blandt andre Urtekram og Biogan. Som medlem af vores gratis medlemsklub kan du altid finde gode tilbud og få rabat på en stribe produkter herunder kokossukker. Du kan læse meget mere om alle fordelene her.  

til toppen pil

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.