Manuka Honning

Hvad er Manuka Honning?

Manuka honning er en hel særlig type honning. Manukaen stammer fra New Zealand, hvor bierne indsamler pollen fra Manukabusken. Manukaen adskiller sig fra andre typer honning på grund af sine særlige helbredende egenskaber. Manuka honning er kendt for at være særlig god til at bekæmpe bakterier og have en helende effekt på sår og skrammer.

Det er honningens høje indhold af MGO (metheylglyoxal), som adskiller den fra andre lignende produkter og det er også dette stof, som giver honningen dens helbredende egenskaber. MGO findes egentlig i alle typer honning, men dog kun i små koncentrationer, som ikke er nok til at give helbredende virkninger. Jo større koncentration af MGO i honningen, desto flere antibakterielle egenskaber har honningen også. Og her er Manukaen i en klasse for sig. Det gælder om at have et MGO niveau på over 100 og helst 400+ for at få en rigtig god antibakteriel virkning.

Hos Med24.dk finder du, blandt andet, Manuka honning med følgende koncentrationer:
•    MGO 400+
•    MGO 550+
•    MGO 100+

I dag bruges Manuka honning også på Bisbebjerg Hospital til behandling af bestemte typer sår. Her er dog tale om honning med medicinsk godkendelse og ikke den du kan købe i butikkerne. Dog beviser dette, at manukaen er et helt særligt produkt med helt særlige helbredende egenskaber.

Manuka honningen er en 100% naturlig fødevare og er derfor velegnet til både brug i køkkenet og på huden. Du kan anvende manuka til rifter, forkølelse, forkølelsessår og infektioner og til at pleje din hud!

Sådan anvender du Manuka honning

Manuka kan anvendes både indvortes og udvortes. Indvortes kan du bl.a. spise det direkte fra glasset, bruge det i te, på brød og generelt i madlavning.

Udvortes kan du anvende manuka til sårbehandling direkte på et inficerede sår. Smør det her på såret og dæk det til med gazebind i mindst 20 minutter eller så længe kroppen tolererer det. Herefter skyller du såret med varmt vand og gentager behandlingen hvis nødvendigt. Det er netop manukaens antibakterielle egenskaber, som går ind og bekæmper bakterier og betændelse i såret og gør det til et fremragende midler at have stående, hvis du eller dine nærmeste får sår eller skræmmer.

VIGTIGT! Vi gør opmærksom på, at du kun må anvende dette ved små sår og rifter. Ved alvorlige sår skal du altid søge lægehjælp.

Manuka honning tåler opvarmning

Modsat andre typer honning tåler Manukaen faktisk opvarmning og er derfor bedre egnet til madlavning og i for eksempel te. Normal honning mister mange af sine antibakterielle egenskaber, når det bliver udsat for varme. Det skyldes, at enzymerne bliver dræbt ved temperaturer over 40 grader. Det er dog ikke gældende for Manuka honning, som netop tåler opvarmning. Derfor kan du nyde din Manuka i en kop dejlig varm te og stadig få gavn af alle de gode antibakterielle egenskaber fra honningen.

Er honning sundt?

Honning består af ca. 80% sukker og derfor er det egentlig usundt at spise i store mængder – ligesom almindeligt hvidt sukker. Dog indeholder honning færre kalorier end almindeligt sukker - nemlig 334 kcal og sukker indeholder 406 kcal pr. 100 gram. Bruger du honning i stedet for sukker i din madlavning, kan man argumentere for, at honning er sundere end sukker, da det kan give en god sødme men med færre kalorier, hvis du bruger det i forholdet 1:1.

Udover kalorier og sukkerindhold indeholder sukker som sagt også nogen egenskaber, som også kan tages med i regnestykket. Honning indeholder bl.a. en række gavnlige vitaminer og mineraler, som er gode for os. Men det er især dets helbredende egenskaber, som taler for honning.

Det anbefales, at du kun bruger honning i moderate mængder. Når alt kommer til alt, så er honning nemlig flydende sukker og et stort forbrug vil kunne lede til forskellige sygdomme.

Holdbarhed – kan honning blive for gammelt?

I teorien kan honning holde sig stort set evigt. Det kræver dog, at det bliver opbevaret i tætlukket emballage, hvor luft og fugt ikke kan komme ind. Honningens egenskab til at holde længe skyldes tre ting – dens høje sukkerindhold (ca. 80%), dens lave vandindhold og så nogle særlige enzymer, som bierne tilføjer. Disse enzymer spalter nemlig noget af druesukkeret i honningen og laver det om til druesukkersyre og brintoverilte, som har den egenskab, at det kan dræbe bakterier og svampe.

Dog kræver det som sagt, at honning opbevares i en luft- og fugttæt beholder. Overholdes dette ikke, giver du honningen mulighed for at suge fugt fra luften og det giver bakterier og svampe bedre vækstforhold.

Vi anbefaler altid, at du følger anvisningerne på produktet om holdbarhedsdato og gode råd til opbevaring.

Bivirkninger og forbehold

Manuka honning er et 100% naturprodukt og det anses derfor som sikkert at spise for stort set alle.

Må ikke gives til spædbørn under 1 år

Sundhedsstyrelsen fraråder, at spædbørn under 1 år spiser honning af nogen form. Det gælder derfor også Manuka honning. Dette er fordi honning kan øge risikoen for botulismeforgiftning (pølseforgiftning) hos de helt unge spædbørn, da deres fordøjelsessystem endnu ikke kan bekæmpe disse bakterier.

Børn fra 2 år og op efter må gerne spise honning.


Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.