Tandpasta

Tandpasta indgår for de fleste som en naturlig del af den daglige tandpleje – og det med god grund. Der findes efterhånden mange forskellige slags tandpasta, og nedenfor kan du blive klogere på de forskellige variationer og brands samt læse om, hvorfor tandpasta egentlig er så vigtigt. 

Hvorfor bruger vi tandpasta? | Tandpasta med eller uden fluor?

173 Produkt(er)

Hvorfor bruger vi tandpasta?

Vi børster tænder for at holde mængden af skadelige bakterier omkring tænderne nede samt fjerne plak og madrester. Bakterierne omkring tænderne kan nemlig være med til at gøre miljøet surt, hvilket kan medvirke til, at tænderne bliver opløst. Det er selve tandbørstningen, der sørger for at munden og tænderne vaskes rene, og derfor bør du også bruge en tandbørste, som passer til ens behov. Du kan her se vores store udvalg af tandbørster, og under kategorien er det også muligt at læse omkring de forskellige typer af tandbørster og finde hjælp til valget af tandbørste.

Når du bruger tandpasta, er det for at lette tandbørstningen, som uden tandpasta kan være besværlig og ubehagelig. Som supplement til tandbørstningen kan tandpastaer dog have specielle ingredienser, som kan give tandpastaen forebyggende effekt overfor fx huller i tænderne, tandsten, tandkødsbetændelse eller isninger i tænderne.

På grund af mange tandpastaers forebyggende egenskaber, anbefales de også som en del af den daglige mundhygiejnerutine sammen med tandbørstning og rensning med tandstikkere, tandtråd eller mellemrumsbørster


Hvordan bruges tandpasta?

Når du har fundet din tandbørste frem, er du klar til at fordele tandpastaen på børsten. Det er kun nødvendigt at anvende en lille mængde tandpasta – ca. hvad der svarer til en ært eller lillefingernegl – og det er altså slet ikke nødvendigt at fylde hele tandbørsten med en stribe tandpasta.

Mange tandpastaer indeholder skummemiddel, som får pastaen til at skumme ved tandbørstningen. Skummet er mest til at give en behagelig frisk fornemmelse, og det har kun en lille optimerende rolle i forhold til rengøringen af tænderne.

Typisk er der også tilsat smag til tandpastaen, som også kan give en frisk og ren fornemmelse i munden efterfølgende. Smagen kan i visse tilfælde bidrage til at modvirke dårlig ånde, men det har ingen rengørende effekt på tænderne. Denne smag er typisk mint, men der findes også tandpasta med smag af granatæble, citrus, ingefær, enebær, hindbær, appelsin, vanlilje, jordbær, fennikel, kanel, jasmin, kirsebær, æble/banan eller blåbær, så det skal nok kunne lade sig gøre at finde noget, der passer til din smag. 


Tandpasta med aloe vera

Hos Med24.dk kan du også finde tandpasta med aloe vera, som er en plante kendt for sine fugtgivende og beroligende egenskaber. Dette er fx Dr. Organic Aloe Vera Toothpaste eller AVIVIR Aloe Vera tandpasta u. fluor. Desuden tilbyder Urtekram også tandpasta med aloe vera foruden en variant med euclyptus og green tea.


Flour eller ingen flour?

Mange er blevet skræmte af fluor på baggrund af artikler og nyhedsindslag om stoffets giftighed. De fleste tandlæger anbefaler dog at bruge tandpasta med fluor, fordi fluor har hæmmende og forebyggende virkning mod huller i tænderne. Fluor er først giftigt, når det indtages i særdeles store mængder, og for alle tandpastaer, der følger lovgivningen, er fluor-indholdet slet ikke højt nok til at være til fare ved almindelig tandbørstning.

Du skal dog være opmærksom på, at børn kan tåle en mindre mængde fluor end voksne, og at du derfor skal holde tandpasta ude af børns rækkevidde. Man bør desuden forsøge at lære børn at spytte tandpastaen ud, efter man er færdig med at børste tænder, for ikke at indtage en større mængde fluor end nødvendigt.

Hvis du vil vide mere omkring fluor i tandpasta og hvilke fordele og ulemper der er ved stoffet, kan du læse artiklen tandpasta – med eller uden fluor? 


Populære mærker

Her på siden findes en lang række af de mest populære mærker indenfor tandpasta som Oral b, Zendium, Colgate, BioRepair og Sensodyne.

Disse mærker har gennem mange år specialiseret sig i at tilbyde optimal pleje til tænder, tandkød og resten af munden, og de er favoritter hos mange. De forskellige tandpastaer er fx særligt beskyttende mod isninger i tænderne, nedbrydning af emaljen, eller så har de forebyggende effekt mod huller i tænderne eller tandsten.  


Farven på tænderne

De fleste danskere har en eller flere vaner, som kan give misfarvning af tænderne som fx rygning eller stort indtag af kaffe, te eller rødvin. Derfor ønsker mange at bekæmpe disse misfarvninger og få hvide tænder igen. Til dette formål findes også forskellige tandpasta som fx iWhite Instant Tandpasta, som både modvirker misfarvning og pletter og som desuden har forebyggende effekt.  


Vegansk tandpasta

For alle veganere har vi hos Med24.dk fundet flere tandpastaer, som har certificeringerne Vegan Reg. Trademark, Vegan Friendly eller Leaping Bunny. Dette betyder, at tandpastaerne er fri for animalske produkter og ikke er testede på dyr. De veganske tandpastaer fås både til voksne og til børn, så alle kan børste tænder med ekstra tanke på dyrevelfærd. 


Tandpasta til børn

Det er mindst ligeså vigtigt for børn at have god mundhygiejne, som det er for voksne. Derfor kan du hos Med24.dk finde en lang række tandpastaer til børn, som tager hensyn til, at børn kan have andre behov og øsnker end voksne. Fx har tandpasta til børn mildere ingredienser, så man ikke irriterer det følsomme væv i barnets mund eller de nye og mere sårbare tænder. Mange børn bryder sig desuden ikke om de stærke smage fra voksentandpasta, og de kan ved brugen af stærk tandpasta få dårlige oplevelser og erfaringer med tandpasta, som kan gøre det svært at etablere gode vaner omkring mundhygiejne. Du kan læse meget mere om valget af tandpasta til børn samt se vores store udvalg af børnevenlig tandpasta lige her! 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.