ProduktmærkningerAB-Agriculture Biologique

AB-Agriculture Biologique


Allergy Certified | Med24.dk

Allergy Certified

Én verden - ét mærke. Kontaktallergi er i kraftig stigning verden over.

AllergyCertified er et internationalt allergimærke, der certificerer kosmetiske produkter i hele verden. AllergyCertifieds motto lyder: One world - one label.

Kriterierne er udarbejdet af en toksikolog, der tjekker alle indholdsstoffer og koncentrationer af hvert enkelt produkt og sikrer, at det er så mildt og skånsomt for huden som overhovedet muligt.

Læs mere på www.allergycertified.com (engelsk)


Aloe Vera IASC

Aloe Vera IASC

International Aloe Science Council er en organisation, der består af branchens ledende avlere, producenter og forskere. IASC stiler høje krav til sine medlemmer og arbejder intensivt med bl.a. certificering af råvarer, samt forskning omkring Aloe Veraens berømte egenskaber. IASC's symbol garanterer dig et reelt Aloe Vera-produkt der virker. 


Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark

Fokus på dig og din sundhed. Ingen parfume, produktsminke og andre unødvendige indholdsstoffer, så du har så lille risiko for at udvikle allergi som overhovedet muligt. Alle indholdsstoffer er blevet grundigt risikovurderet i forhold til allergi og sundhed. Den blå krans handler altså om, hvad der er bedst for dig og din sundhed.


BCS ÖKO-GARANTIE

BCS ÖKO-GARANTIE

BCS ÖKO - GARANTIE GMBH er licenseret som et privat kontrollerende organ efter den 11. maj 1992, der gennemfører EU-forordningen om økologisk produktion. Målet er at støtte seriøse økologiske landbrug! Kontrol og certificering er nødvendigt for at beskytte den seriøse producent, konsekvente erhvervsdrivende og tillidsfulde forbruger.


BDIH

BDIH


Biologisk nedbrydelig

Biologisk nedbrydelig

Mærket viser at produktets emballager er biologisk nedbrydelige og miljøvenlige.


Bio Siegel

Bio Siegel


BPA fri

BPA fri

Bisphenol A (BPA) er et organisk stof, som indgår i blandet andet produktionen af polycarbonatplast.Vi udsættes hovedsagelig for stoffet gennem kosten, da BPA kan vandre over i fødevarer fra beholdere fremstillet af polycarbonatplast. Børn spiser og drikker mere på vægtbasis end voksne og belastes derfor relativt mere, hvis en fødevare indeholder BPA. Ved lave doser af BPA er der, ligeledes i dyreforsøg, fundet effekter på nervesystemet, adfærd, ændret udvikling af prostata og urinrør og mulige forstadier til kræft i prostatakirtlen og brystkirtlen. Der er altså ingen tvivl om, at BPA har hormonforstyrrende effekter.


CE mærkning

CE mærkning

CE-mærket er en erklæring om, at produktet lever op til direktivernes og standardernes krav. CE-mærket er altså ikke et kvalitetsmærke. Men kravene i lovgivningen tager udgangspunkt i miljøhensyn og forbrugernes sikkerhed og sundhed. Her er det vigtigt at bemærke, at CE-mærkning ikke i alle tilfælde betyder, at produktet er blevet testet. For nogle produkter er der ikke krav om prøvning, mens der for andre produkter, fx farlige maskiner, er krav om, at de skal prøves af en uafhængig instans – en tredjepart. Et CE-mærke betyder nødvendigvis heller ikke, at produktet er produceret inden for EU/EFTA.


Certified Manuka Honning

Certified Manuka Honey

Certified Manuka Honey (CMH) er en uafhængigt verificeret standard, der sikrer kvaliteten, renheden og den rette kemiske sammensætning i manuka honning.


Cosmetique Bio

Cosmetique Bio

Cosmetique-BIO-mærket garanterer, at min. 95% af de   ingredienser, der fås økologisk er det.

Min. 95% af ingredienserne skal være naturlige.

Cosmebio-logoerne er udviklet af en gruppe franske laboratorier, bl.a. Phyt’s. Standarderne er de samme som for Eco-cert-mærket. Certificering og kontrol udøves af Eco Cert og Qualite de France.


Cosmetique Eco

Cosmetique Eco

Cosme-bios Eco-mærket er fransk og garanterer, at min. 50% af de ingredienser, der fås økologiske, er det. Min. 5% af det færdige produkt (inkl. vand) skal være økologisk. Min. 95% af ingredienserne skal være af naturlig oprindelse. Parabener og syntetisk parfume er forbudt. Naturlig parfume er tilladt. Produkter med logoet certificeres og kontrolleres af Eco Cert og Qualite de France.


CSE Certified Sustainable Economics

CSE Certified Sustainable Economics


Debio Øko

Debio Øko

Debio kontrollerer og godkender økologiske produktioner i Norge. De er garant for de punkter, der er markeret med godkendelsesmærket produceres på en organisk måde. Alle økologiske fødevarer produceret i Norge har godkendelse fra Debio. Denne godkendelse er en forudsætning for at kunne sige, at et produkt er økologisk, og at bruge Ø-mærket i markedsføringen.

Begrebet økologisk er beskyttet, og alle, der producerer økologiske fødevarer skal overholde reglerne om offentlige indkøb, der findes på dette område (økologi forordninger) . I dag de fleste af Debio aktiviteter fokuseret omkring tilsyn af en økologisk produktion.


Demeter mærket

Demeter mærket

Demetermærket er et mærke, der kommer på fødevarer, som er produceret biodynamisk og efter demeterprincipperne.

Biodynamisk jordbrug er en detaljeret anvisning på, hvordan man som landmand kan styrke det levende på alle områder i jordbruget. Rent biologisk er mangfoldighed på alle områder en vigtig faktor: afgrødevalg, sortsvalg, sædskifte, husdyrhold, jordbehandling og naturpleje.


EcoCert

EcoCert

EcoCert mærket er oprindeligt et fransk økologimærke, men siden 1991 har mærket bredt sig internationalt. EcoCert mærket kan ses på produkter fra hele verden, blandt andet kosmetik, fødevarer og tøj. EcoCert-mærket bruges både på økologiske og naturlige produkter og har fokus på fair trade og bæredygtighed. EcoCert er en privat, fransk standardiseringsvirksomhed, der er certificeret til at kontrollere og udstede mærket. Det fremgår dog ikke klart på EcoCerts hjemmeside, hvem der står bag kriterierne.


EcoControl

EcoControl


EK sertifisering

EK Sertifisering


EU's økologimærke

EU's Økologimærke

EU's økologimærke indebærer at fødevareproducenter - og de landmænd, de har fået deres ingredienser fra - har overholdt EU's regler for økologiske fødevarer. Reglerne - og logoet - har til formål at hjælpe EU's økologiske landmænd med deres pleje af arealer samt at opretholde biodiversiteten samt en høj standard indenfor dyrebeskyttelse.

Det er obligatorisk at anvende EU-logoet på økologiske produkter, der er mærket/pakket/tilberedt i EU. Omkring 2% af alle fødevarer købt af forbrugerne i EU er certificerede som økologiske, og omkring 200.000 landbrug i EU er certificeret som økologiske producenter.

Nationale økologiske certificeringsmærker kan også bruges sammen med EU 's logo - som man nogle gange ser det med det danske Ø-mærke.


Fairtrade

Fairtrade

Fairtrade-mærket er en international mærkningsordning som betyder, at bønder og plantagearbejdere i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika betales en mere fair pris. Når du køber produkter med Fairtrade-mærket, er du med til at skabe en bedre fremtid for både småbønder og plantagearbejdere. Læs mere om hvad Fairtrade er og hvordan mærket fungerer her på siden.

Læs mere på fairtrade-maerket.dk


Friend of the Sea

Friend of the Sea


Fuldkorn

Fuldkorn

Fuldkornslogoet er det logo, der gør det nemt at vælge fuldkorn. Fuldkornslogoet sikrer dig en vare med masser af fuldkorn. Det betyder, at alle kornets dele er med, også kim og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder. Fuldkorn kan være helt, knækket eller malet til mel, men uanset formalingsgraden rummer det stadig alle de vigtige næringsstoffer, som et korn består af.

Herudover stiller fuldkornslogoet krav til indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre i produkter med fuldkornslogoet. Læs mere på www.fuldkorn.dk


Glutenfri segl

Glutenfri segl


GOTS certificering

GOTS certificering

I 2011 anerkendte den amerikanske regering GOTS som det eneste økologiske miljømærke på tøj og tekstiler i USA Mærket giver dine produkter en troværdig garanti for en miljømæssigt og socialt ansvarlig produktion gennem hele forsyningskæden. GOTS (The Global Organic Textile Standard) er en standard for økologiske fibre. Den er kendt og anerkendt i hele verden.

Den Internationale Arbejdsgruppe bag GOTS består af Organic Trade Association (USA), Japan Organic Cotton Association (Japan), International Association Natural Textile Industry (Tyskland) og Soil Association (Storbritanien). GOTS omfatter uafhængig certificering af hele forsyningskæden. GOTS kontrollerer indholdsstoffer fra produktion og høst af råvarer, gennem forarbejdning til færdigt produkt, og giver en troværdig garanti for en miljømæssigt og socialt ansvarlig produktion til den endelige forbruger.

STANDARDEN INDEHOLDER EN OPDELING I TO PRODUKTMÆRKNINGER:
Label-grade 1:, Økologisk ≥ 95% certificerede økologiske fibre, ≤ 5% ikke-økologiske naturlige eller syntetiske fibre

Label-grade 2:, lavet med X% Økologisk ≥ 70% certificerede økologiske fibre, ≤ 30% ikke-økologiske fibre, men højst 10% syntetiske fibre (op til 25% for strømper, leggings og sportstøj)

KRITERIER
Kriterierne består af krav til: Miljø på alle stadier af fremstillingen. Spildevandsbehandling Kvalitet af det færdige produkt Sociale krav baseret på de vigtigste normer fra Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO) Tekstil producenter er i stand til at eksportere deres økologiske tekstiler og beklædning med en certificering accepteret på alle større markeder.

MILJØKRITERIER
På alle stadier af fremstillingen skal økologiske fiberprodukter adskilles fra konventionelle fiberprodukter, de skal klart kunne identificeres. Al kemi (fx farvestoffer, hjælpestoffer og øvrige kemikalier) skal evalueres, og opfylde grundlæggende krav til toksicitet og bionedbrydelighed / nedbrydelighed Der er forbud mod visse indholdsstoffer såsom giftige tungmetaller, formaldehyd, aromatiske opløsningsmidler, funktionelle nanopartikler, genetisk modificerede organismer (GMO) og deres enzymer Anvendelsen af ​​syntetiske bindemidler er begrænset, slette og spindeolier må ikke indeholde tungmetaller Blegemidler skal være baseret på ilt (ingen klorblegning) Azo-farvestoffer som frigiver kræftfremkaldende aminoforbindelser er forbudt Æts-trykkemetoder der anvender aromatiske opløsningsmidler, samt plastisol-trykkemetoder der anvender phthalater og PVC er forbudt Restriktioner for tilbehør (fx er PVC, nikkel eller krom ikke tilladt, og polyester skal være fremstillet af regenererede fibre fra år 2014 og fremefter) Alle aktører skal have en miljøpolitik, herunder mål og procedurer for at minimere spild og udledninger Vådbehandlingsenheder skal føre fuldstændige optegnelser over brugen af ​​kemikalier, energi, vandforbrug og spildevandsbehandling, herunder bortskaffelse af slam. Spildevandet fra alle våde forarbejdningsenheder skal behandles i et funktionelt rensningsanlæg. Emballage må ikke indeholde PVC. Fra 1. januar 2014 skal papir eller pap som anvendes i emballage, hænge mærker osv. være lavet af genbrugsfibre eller være certificeret efter FSC og PEFC.

TEKNISKE OG HUMANTOKSISKE KRITERIER
Tekniske kvalitetsparametre skal være opfyldt (ægtheder på gnid, sved, lys og vask samt krymp.) Råvarer, mellemprodukter og færdige tekstilprodukter samt tilbehør skal opfylde strenge krav til restkoncentrationerne

SOCIALE MINIMUMSKRITERIER
Krav til sociale kriterier er baseret på de vigtigste normer fra Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO) og skal opfyldes af alle producenter. Producenterne skal have defineret en Social politik på området for at sikre, at de sociale kriterier kan opfyldes.


Grüne Punkt

Grüne Punkt


HH Simonsen garanti

HH Simonsen Garanti


IFOS

IFOS


KRAV miljømærkning

KRAV miljømærkning

KRAV er Sveriges mest berømte miljømærkning af fødevarer KRAV mærket angiver, at et produkt er fremstillet på økologisk grundlag med særligt høje krav til dyrevelfærd, sundhed, social ansvarlighed og miljøpåvirkning.

Det produkt, der bærer KRAV mærket overholder KRAV standarder, er det kontrolleres mindst én gang om året. KRAV er økologisk, og mere - Det betyder, at dyrene lever et godt liv, dyrkning miljøvenlig uden kemiske pesticider eller kunstgødning, landmanden får et bedre arbejdsmiljø, er maden ikke indeholder mærkelige sammenblandinger eller er fremstillet af GMO'er.

Sammenlignet med EU minimumsstandarder for økologisk produktion, EU økologiske mærke eller EU ekko, så har KRAV strengere regler som dyrevelfærd. KRAV har også regler for klima og sociale hensyn. Det har ikke EU ekko. KRAV etiket findes på mad fra hele verden - Det er ikke nok, når maden kommer fra, det handler også om, hvordan det er produceret. Denne måde kan du gøre en forskel for dyr, miljø og mennesker i både nær og fjern.


Latex fri

Latex fri

Er du allergisk overfor latex, så hold øje med dette mærke. Det er din garanti for, at produktet ikke indeholder latex.


Leaping Bunny

Leaping Bunny / Ikke testet på dyr

Den Leaping Bunny Logo er den eneste internationalt anerkendte logo der garanterer forbrugerne, at der ikke er blevet brugt dyreforsøg i udvikling / produktion af alle varer, der bærer logoet fra en fast skæringsdato.


Melamin fra Rice

Melamin fra Rice

Hverdagsmagi... Lige her på dit bord. Printede, ensfarvede, stribede, blomstrede, prikkede, skåle, tallerkner, fade eller kopper... Der ligger en 12 år gammel kærlighedshistorie bag RICE og melamin. Vi elsker materialet og alle de muligheder, det giver, og det understreger grundstenen i vores filosofi; Fun, Funky & Functional. Med køkkenskabe eller hylder fyldt med disse vidunderlige produkter, kan du altid dække et farverigt bord, som garanterer smilende ansigter hver eneste gang.Natrue Certificering

Natrue certificering

Det er muligt at få certificeret produkter på basis af NATRUE-kriterierne for naturlig og økologisk kosmetik uafhængigt af medlemskab af NATRUE eller andre institutioner. For at anvende NATRUE-mærket er det nødvendigt at mindst 75% af alle individuelle færdige produkter (dvs recepturer) i en given serie af kosmetiske produkter af samme mærke (defineret som varemærke /mærkevare samt mærkevarekommunikation) kan certificeres som naturlig eller økologisk kosmetik. Dette krav er ikke gældende for kosmetiske råvarer. Læs mere


NSF Standard

NSF Standard


Nøglehulsmærket

Nøglehulsmærket

Nøglehullet er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, der gør det nemmere for dig at finde de sundere fødevarer på hylderne i supermarkedet.

Hvad gemmer der sig bag Nøglehulsmærket?
Fødevarer med Nøglehullet lever op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre - derfor gør Nøglehullet det nemt at vælge sundere og bruge de officielle kostråd i hverdagen. Læs mere på www.noeglehullet.dk


Parabenefri

Parabenefri

Rigtig mange ved godt at langt de fleste parabener er hormonforstyrende og faktisk ikke er godt for ret meget hvad angår den personlige helse. Dog er der stadig nogle få som ikke helt ved hvorfor produkter uden parabener er bedre for sundheden end produkter med parabener. Derfor er det vigtigt at fortælle hvad det egentlig er parabaner er dårligt for.

Parabener er bare en betegnelse for en gruppe af konserveringsmidler, som hver især gør nogle forskellige ting for holdbarheden på produkterne. Det der er vigtigt at vide når man vil købe paraben-fri, er hvilke parabener som man helst skal undgå, og hvilke der ikke er sundhedsskadelige. Det er nemlig ikke alle parabener som er dårlige for dig som person, men omvendt er der tale om at over 60% af de parabener som bliver brugt, har eller kan have en hormonforstyrende effekt.

Brug Kemilex fra Astma & Allergi forbundet til at finde produkter uden kemi


PVC fri

PVC fri


Soil Association

Soil Association

Britisk certificeringsorgan, der blev dannet i 1946. Soil Association begyndte i 2002 at certificere produkter til personlig pleje og der findes nu mere end 2600 certificerede produkter, som æteriske olier, hudpleje, hårprodukter og babypleje.

Standarden bygger på forsigtighedsprincippet, det vil sige at findes der ikke et klart bevis for at en ingrediens er sikker, så må den ikke anvendes.

Hvis et produkt skal certificeres økologisk af Soil Association skal det indeholde minimum 95% økologiske ingredienser (vand tæller ikke med i regnskabet). Indeholder produkter mellem 70 og 95% økologiske ingredienser kan det også certificeres af Soil Association, men det må ikke kaldes økologisk, det må kun angives hvor stor en andel økologiske ingredienser der er i produktet. Det gælder altid at findes en given ingrediens økologisk så skal den anvendes. Alle andre ingredienser skal være bionedbrydelige og sikkerhedsgodkendte og Soil Association har udarbejdet en positivliste over hvilke ingredienser de tillader. I produkter certificeret af Soil Association findes der ikke parabener, sodium laureth sulfat (sæbestof), syntetiske farver og duftstoffer, alkylsulfater og antioxidanter (undtaget naturlig E- og C-vitamin). Konservering er begrænset til benzyl alkohol, sorbinsyre og dets salte, benzoesyre og dets salte, E-vitamin og askorbinsyre og der er strenge krav til hvordan ingredienserne må udvindes.

Mærket findes også på fødevarer. Soil Association har egne kriterier for økologisk produktion, som på visse punkter er mere restriktive end EU’s krav til økologiske produktion. Desuden har organisationen kriterier for fiskeopdræt, så måske du også kan støde på fisk med dette engelske mærke for økologi.


Solvent Free

Solvent Free

Mærket viser at produktet er fri for opløsningsmidler.


Svanemaerket

Svanemærket

Svanen er det nordiske miljømærke. Det blev etableret af Nordisk Ministerråd i 1989, og Danmark tilsluttede sig i 1997. Svanen anvendes i alle nordiske lande, dvs. Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

Målet med miljømærkerne er at mindske forbrugets samlede miljøbelastning. Derfor ser miljømærkerne på hele produktets rejse og de miljøproblemer der opstår undervejs -  til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer. Læs mere på www.ecolabel.dk


Toxic Free

Toxic Free

Mærket viser at produktet er giftfri.


USDA Organic

USDA Organic

USDA er forpligtet til at hjælpe økologisk landbrug vokse og trives. Oktober 2012 markerede 10-året for USDA Organic Seal, og de er stolte af, at det er blevet en førende global standard.

Hvad er økologisk landbrug? Økologisk landbrug producerer produkter ved hjælp af metoder, der bevarer miljøet og undgå de fleste syntetiske materialer, såsom pesticider og antibiotika. USDA økologiske standarder beskriver hvordan landmænd dyrker afgrøder og opdrætter husdyr og hvilke materialer, de kan bruge. Økologiske landmænd og fødevareproducenter følger et bestemt sæt af standarder for at producere økologiske fødevarer. Disse standarder dækker produktet fra jord til bord, herunder jordbunds- og vandkvalitet, skadedyrsbekæmpelse, praksis husdyr, og regler for tilsætningsstoffer.


Vegan Friendly

Vegan Friendly

Kig efter dette mærke hvis du ønsker veganske produkter.


Vegan reg. trademark

Vegan reg. trademark

Når du køber produkter, der er mærket med den veganske solsikke, ved du med det samme, at " verdens førende veganer myndighed har kontrolleret, at dette produkt eller service er uden animalske ingredienser og test ".


Ø-mærket

Ø-mærket

Det røde Ø-mærke blev indført i 1989. Ø-mærket er en garanti for, at et økologisk produkt er kontrolleret af de danske myndigheder, som jævnligt fører kontrol med de jordbrug og virksomheder der producerer, forarbejder, pakker eller mærker de økologiske varer i Danmark.

Ø-mærket kan frivilligt anvendes i mærkningen af fødevarer, når disse markedsføres som økologiske i varebetegnelsen. Det er en betingelse, at mærkningen med Ø-mærket foretages af en virksomhed, der er omfattet af de danske myndigheders økologikontrol. Læs mere på naturerhverv.dk

Du kan læse mere om fordelene ved at vælge økologisk på www.iloveoko.dkOeko-Tex

Oeko-Tex

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.