Tandbørster til voksne Tandbørster til børn Elektrisk tandbørste & børster Øvrige tandbørster

Tandbørster

Placeholder

Tandbørster er vigtige for at opretholde en god mundhygiejne og dermed undgå at få huller. Børst dine tænder med tandpasta med flour to gange om dagen i cirka to minutter per gang for at holde dine tænder og din mund sund og rask.

Læs mere:
Hvilken tandbørste skal jeg vælge? | Skal jeg vælge elektrisk tandbørste eller almindelig? | Hvor ofte skal jeg skifte tandbørste? | Rengøring af tandbørste | Skal jeg bruge tandtråd før eller efter tandbørstning?

196 Produkt(er)

Hvad sker der, hvis jeg ikke børster tænder?

Hvis du ikke børster tænder, kan plak bakterier dække dine tænder og det kan føre til betændelse i tandkødet og nedbrydelse af tænder. Når du børster tænder, rengør du dine tænder og forhindrer plak i at angribe dine tænder. Husk at børste alle overflader af alle dine tænder for at opnå det bedste resultat.


Hvilken tandbørste skal jeg vælge?

Tandbørster kommer i mange former, farver og størrelser. Det kan derfor være forvirrende at vide, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge en ny tandbørste.

Tandlæger anbefaler, at voksne vælger en tandbørste med et lille hoved. Det lille hoved gør det nemmere at manøvrere tandbørsten rundt i munden og nå ind i alle mellemrum mellem tænderne. Elektriske tandbørster har her en fordel her, da de oftest er kommer med et lille børstehoved.

Børstehårerne på tandbørsten skal helst være så bløde som muligt. Vores tænder er glatte i overfladen og plak sidder derfor ikke særlig godt fast på tænderne. Det er derfor ikke nødvendigt med hverken en hård tandbørste eller at børste med hård kraft. En blød tandbørste og bløde bevægelser hele vejen rundt i munden er fint til at rengøre tænderne.

Mærket på din tandbørste er ikke vigtigt for din mundhygiejne. Det anbefales at vælge en, som ligger godt i hånden, så du har god kontrol over børsten, når du børster tænder. Herudover er der frit valg i design og materialer. Hos med24.dk har vi et bredt udvalg af tandbørster i alle farver og flere materialer - for eksempel bambus. Vi fører samtidig de kendte mærker - blandt andet Oral-B, Colgate, Jordan og Zendium.


Skal jeg vælge elektrisk tandbørste eller almindelig?

Det er ikke så vigtigt, om du vælger en elektrisk tandbørste eller en almindelig - de er lige gode. Det vigtigste i forhold til din mundhygiejne er, at du børster dine tænder grundigt to gange om dagen i minimum to minutter hver gang med ordentlig tandpasta.

Dit valg mellem eltandbørsten og den almindelige er derfor mere et personligt valg; hvad foretrækker du? Nogle mennesker synes, det er rarere og nemmere at bruge en eltandbørste og at deres tænder dermed bliver mere rene. Tandbørstningen går dog ikke hurtigere ved at bruge en elektrisk tandbørste. Du skal stadig hele vejen rundt i munden og huske alle overflader på tænderne.

Er du i tvivl om, hvad der er bedst for dig, kan du bruge begge typer. På den måde kan du bruge den ene om morgenen og den anden om aftenen. Så har du også altid en almindelig tandbørste ved hånden, hvis den elektriske pludselig løber tør for strøm.

Spørg eventuelt din egen tandlæge til råds om valg af tandbørste til netop dine behov.


Hvor ofte skal jeg skifte tandbørste?

Det anbefales, at du skifter din tandbørste minimum hver tredje måned af hygiejniske grunde. Udskiftningen afhænger også af, hvor meget du bruger din børste. Se derfor på dine tandbørste - begynder den at se slidt ud og er hårene blevet skæve, trænger du til en ny tandbørste.


Rengøring af tandbørste

Det er vigtigt, at du efter hvert brug skyller din tandbørste, så eventuelle madrester ikke sidder fast mellem børstehårene.

Afhængig af hvor du opbevarer din tandbørste, kan det være nødvendigt at rengøre din tandbørste ekstra grundigt engang i mellem. Står din tandbørste for eksempel frit fremme, kan det  blive udsat for både fugt og andre bakterier fra badeværelset. Ønsker du at give din tandbørste en ekstra grundig rengøring, kan du give den en tur i vaskemaskinen. Du skal bare huske at skylle den grundigt bagefter, så eventuelle sæberester bliver skyllet væk. Du kan også skolde tandbørsten i kogende vand i nogle minutter for at dræbe eventuelle bakterier.


Skal jeg bruge tandtråd før eller efter tandbørstning?

Selvom du børster tænder to gange om dagen, er det en god idé også at bruge tandtråd eller tandstikker. Rækkefølgende for om du bruger tandtråd før eller efter tandbørstning er underordnet. Det vigtigste er, at du er grundig.

Tandtråden er et supplement til din tandbørstning og gør det nemligt muligt at rense godt ind imellem tænderne. Her kan det ofte være svært at nå ind med en tandbørste. Ved at bruge tandtråd minimerer du risikoen for ophobning af bakterier.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.