Tandtråd

Den tynde men stærke tandtråd kan hjælpe dig til en bedre mundhygiejne, fordi den renser mellemrummet mellem tænder og tandkød rent for madrester, bakterier og plak.

Hvilken tandtråd skal jeg vælge? | Tandtråd i holder | Hvordan bruger jeg tandtråd?  

49 Produkt(er)

Hvilken tandtråd skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige typer tandtråd, som varierer en smule i form, opbygning og materialer. Hvilken tandtråd, der passer bedst til dig, afhænger blandt andet af, hvor tæt dine tænder sidder samt hvilken tandtråd, du bedst kan manøvrere med hænderne. Typisk er tandtråd enten båndformet som tape eller trådformet med en rund form. Du kan blive klogere på de forskellige typer her:

En flad tandtråd som Oral-B Satin Tape Tandtråd er en bred tandtråd, som er smal og tynd på samme måde som tape. Denne type tandtråd består af en enkelt streng af plastik, som let kan klemmes ned mellem tænderne uden at flosse. Mange af disse typer tandtråd er PTFE-tandtråd, som er en særlig stræk og let-glidende tandtråd, der sjældent knækker og aldrig bliver flosset, når du bruger den. Du kan dog også finde tandtråd uden PTFE, hvis du er på jagt efter tandtråd af fx nylon eller uden plastik.

Den runde og mere trådformede tandtråd består typisk af små nylonsnore, som tilsammen udgør en større tråd. Derfor kan den risikere at begynde at flosse, når du bruger det samme stykke tandtråd mellem flere forskellige tænder, eller hvis dine tænder sidder særligt tæt. Med et langt stykke tandtråd, der er rundt og trådformet, vil du kunne skifte til et lille nyt stykke tandtråd hele tiden og på den måde undgå, at tandtråden bliver flænset eller knækker.

Mange typer tandtråd er betrukket med et tyndt lag voks, som har flere formål i forbindelse med brugen af tandtråden. Først og fremmest får voksen tandtråden til at glide mere ubesværet mellem tænder, hvilket især kan være en fordel, hvis mellemrummet mellem dine tænder er meget lille. Derudover sørger voksen for, at tråden ikke flosser, da voksen er et ekstra beskyttende lag udenom tandtråden, så tråden holder længere ved brug. 


Tandtråd i rulle

Den klassiske tandtråd kommer i en lille rulle, hvor du typisk får 30 m tandtråd i en pakke. Den lille æske med rullen med tandtråd har som regel en lille skarp kniv eller kant, som du bruger til at skære et stykke tandtråd af, hver gang du skal bruge et nyt stykke. Normalvis bruges der et stykke på 20-30 cm til at rense munden, men alt efter dine præferencer, kan du vælge et lidt mindre eller større stykke.

Tandtråden i rulle er smart, fordi du selv står for doseringen, men det kræver også, at du finder en god teknik til at holde tandtråden mellem fingrene, når du skal føre tandtråden ned mellem tænderne. Du kan læse mere om brugen af tandtråd længere nede på siden.  


Tandtråd i holder

En anden løsning er tandtråd i små holdere, hvor stykket med tandtråd kun er et par cm langt. Stykket med tandtråd er monteret på en lille holder – typisk i plastik, som gør det nemt og hurtigt at manøvrere tandtråden rundt i munden. Med tandtråd i en holder slipper du for at have dine hænder langt inde i munden, da plastikholderen gør, at du kan nå hele munden uden nogen problemer.

Tandtråd på bøjle eller i en plastikholder findes i mange forskellige modeller, hvor gaflen med tandtråd enten sidder i lige linje med skaftet eller vender på tværs. Hvilken metode og model, der passer bedst til dig, afhænger af, hvordan du bedst kan føre tandtråden kontrolleret ned mellem tænderne. Det kan derfor være nødvendigt, at du prøver lidt forskellige modeller, før du finder den type, som bedst opfylder dit behov.  


GUM flossbrush Dolphin

Fra GUM kan du finde en tandtrådsholder, der har indbygget 250 doser tandtråd af høj kvalitet. Tandtrådsholderen er nem at bruge på grund af dens kraftige håndtag og lille gaffel, der let kan nå ind i munden og rundt om tænderne. Når du er færdig med at bruge tandtråden, bruger du blot den lille knap på håndtaget til at udskifte det brugte stykke tandtråd med et nyt. 

Der sker en automatisk opsamling af den brugte tandtråd i et separat rum i håndtaget, og et nyt og friskt stykke tandtråd erstatter det gamle i gaflen. Med de 250 doser tandtråd har du tandtråd nok til mange ganges brug, og så får du desuden en beskyttende hætte med til gaflen ved køb, så stykket med tandtråd ikke bliver forurenet eller nusset af at ligge i skuffen eller toilettasken.

Tine har givet GUM Flossbrush Dolphin 5 stjerner og skriver i sin anmeldelse: “Fantastisk produkt. Gør det nemt at bruge tandtråd.” 


Miljøvenlig tandtråd

Hvis du er på udkig efter en miljøvenlig tandtråd, er Jordan Green Clean Dental Floss et godt valg. Selve tråden er fremstillet af veganervenligt materiale, beholderen og emballagen er 100% genanvendeligt pap, og kernen, hvor tråden sidder på, er FDA godkendt plastic.


Sådan bruger du tandtråd

Du bør inddrage brugen af tandtråd som en del af din daglige tandpleje, men selvom du kun husker tandtråden et par gange om ugen, er det stadig bedre, end hvis du slet ikke bruger tandtråd. Tandtråd kan fjerne rigtig meget plak i munden, og den tynde tråd kan komme ind mellem tænder og tandkød og nå de flader, hvor tandbørsten ikke kan komme til.

Når du skal bruge din tandtråd, kan du vælge at vikle et stykke på ca. 20-30 cm rundt om dine pegefingre eller langfingre, som du kan styre med de andre fingre. Hvis du har tandtråd i holder, er det bare at gå i gang med at bruge den, men sikr dig først, at tandtråden er ren og godt udspændt.

Før nu tandtråden hen mellem de to tænder, hvor du ønsker at bruge den – start gerne i den ene side af munden, så du ikke glemmer nogen tænder undervejs. Med en let savende bevægelse fører du tandtråden ned mod tandkødet langs den ene af de to tænder, så fladen på tanden renses for plak. Det er vigtigt, at du fører tandtråden helt tæt til tanden og ikke direkte ned i mellemrummet, da du ellers kan risikere at skade dit tandkød.

Gnid tråden forsigtigt op og ned langs tandens flade og ned under tandkødsranden, der fungerer lidt som en lomme om tanden. Du skal ikke gnide så hårdt, at det gør ondt i tandkødet, men du skal bruge så meget tryk, at plakken i mellemrummet løsnes og fjernes.

Herefter gnider du på samme måde tandtråden langs nabotanden og ned under tandkødsranden, så også denne tand får renset alle sine flader. Når du har renset begge tænders flade i mellemrummet, bruger du den samme savende bevægelse til at få tandtråden fri fra de to tænder, så du er klar til at gå videre til næste mellemrum.

Gentag denne fremgangsmåde i alle mellemrum i både over- og undermund. Kindtænderne har større flader end fortænderne, men mellem dine fortænder kan der stadig samle sig plak, der skal renses væk jævnligt.  


Køb tandtråd og produkter til tandpleje hos Med24.dk

Hos Med24.dk har vi et stort udvalg af forskellige typer tandtråd fra populære mærker som Jordan, Oral-B, GUM, Sensodyne og Johnson & Johnson, som kan blive en del af din daglige mundhygiejne. 
Du kan finde alle vores produkter til mund- og tandpleje her, og hvis du har spørgsmål omkring den bedste tandpleje, står vores uddannede personale altid klar til at hjælpe. Du kan møde alle vores eksperter her

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.