Kosttilskud – hvad er det?

Kosttilskud sælges om kosttilskud til den almindelige kost. Kosttilskud er ikke et lægemiddel.

Kosttilskud er defineret som produkter, der

  • sælges som tilskud til sædvanlig kost
  • produkter der har en ernæringsmæssig og/eller fysiologisk virkning
Kosttilskud bliver lavet til mange forskellige formål. Ofte bliver det lavet af ekstrakter fra planter, dyr og mineraler.

Det mest almindelige kosttilskud er multi vitaminpillen, som de fleste tager hver dag. Ellers er grænserne små. Man kan få kosttilskud til både vægttab, gravide, fitness osv. Kosttilskud fås også som proteinpulver, der ikke erstatter måltider, men som et tilskud til den almindelige kost. Kosttilskud er ikke godkendte lægemidler, derfor betragtes det som mad og går ind under fødevarestyrrelsen. Det betyder ikke at de ikke skal anmeldes til myndighederne, de får bare ikke godkendte indikationer.

Forskellen på naturlægemidler og kosttilskud

Naturlægemidler derimod skal anmeldes og godkendes før de kan sælges. Her får naturlægemidler godkendte indikationer. Dette betyder blandt andet, at naturlægemidlerne er godkendt til at have en effekt ved indtagelse af produktet. Se vores udvalg af naturlægemiddel her.

Når man enten forhandler eller producerer et kosttilskud må man ikke reklamere med, at det hverken lindrer, forbygger eller behandler en lidelse. Hvis man alligevel gør dette, kan fødevarestyrrelsen opkræve en bøde eller tage kosttilskuddet helt af markedet. Hvis man ønsker at have disse indikationer på kosttilskuddet, skal det først godkendes.

Det er dog lovligt ved salg af kosttilskud, at fortælle hvad de forskellige kosttilskud kan bidrage til. F.eks. vægttabs kosttilskud, kosttilskud til gravide, ingefærs kosttilskud, fitness kosttilskud osv.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.