Q 10 - Coenzym Q10

Hjælpestoffet Q10 er med til at sørge for en normal energiproduktion i kroppen. Du kan læse mere om det eneste godkendte lægemiddel til behandling af Q10-mangel her, ligesom du også kan blive klogere på kosttilskud med Q10. 

Hvad er Q10? | Hvad er Q10 godt for? | Q10 som lægemiddel | Bivirkninger

25 Produkt(er)

Hvad er Q10?

Q10 er hverken et vitamin eller mineral, men derimod et hjælpestof eller enzym, som indgår i cellernes energifabrikker, der kaldes mitokondrier. Q10 har derfor en betydning for en normal energiproduktion og dannes naturligt i kroppen. Dog får mennesker det meste Q10 tilført gennem kosten. 

Udover et hjælpestof fungerer Q10 også som en antioxidant, der hjælper med at beskytte kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler. Q10 går også under navne som Coenzym Q10, Ubikinon og Ubidecarenon. 

Q10 i fødevarer

Hjælpestoffet er naturligt til stede i en bred vifte af fødevarer. Det er svært at fastlægge præcis hvor meget Q10, man får gennem kosten, men en gennemsnitlig dansker menes at indtage cirka 10 miligram Q10 dagligt gennem kosten. 

Du kan bl.a. finde Q10 i: 

 • Sardiner
 • Oksekød
 • Svinekoteletter
 • Sild
 • Nødder
 • Bælgfrugter
 • Visse kornprodukter
 • Spiseolier

Hvad er Q10 godt for?

Meget tyder på, at Q10 kan være gavnligt i et væld af sammenhænge. Som tidligere beskrevet er Q10 vigtigt for energiproduktionen, hvilket har indflydelse på en lang række andre faktorer. Eksempelvis kan kosttilskuddet Pharma Nord Bio-Quinone Aktivt Q10 GOLD bidrage til: 

 • Et normalt energistofskifte
 • At reducere træthed og udmattelse
 • Beskyttelse af kroppens celler mod oxidativt stress
 • At vedligeholde normale slimhinder
 • Vedligeholdelse af normale røde blodlegemer
 • Et normalt jernstofskifte

Q10 som lægemiddel: Bio-Qinon Q10

Pharma Nord står bag det eneste lægemiddel på det danske marked, som er godkendt til behandling af Q10-mangel. Produktet kom på markedet i 1990 og har i flere årtier været et af de mest solgte Q10-produkt i verden – bl.a. på grund af Bio-Qinons høje optagelighed. 

Århus Universitet tester Q10 mod Covid-19-senfølger

naturlægemiddel pharma nord q10

Pharma Nords Bio-Qinon Q10 naturlægemiddel er blevet udvalgt til et forsøg hos Århus Universitet, hvor en forskergruppe undersøger, om Q10 som lægemiddel kan behandle senfølger af corona.  

Langt de fleste danskere oplever heldigvis, at covid-19's konsekvenser for kroppen forsvinder i tiden efter sygdomsforløbet er slut. Desværre findes der en mindre gruppe, som oplever senfølger, der har vidtrækkende konsekvenser for deres liv og generelle helbred. 

Indtil videre har senfølgeklinikkerne rundt om i landet ikke kunne finde en effektiv behandling på de forskelligartede senfølger. Derfor undersøges det i et nyt forsøg hos Århus Universitet, om Q10-mangel kan være årsagen til, at nogle patienter forsat oplever træthed, åndenød, koncentrationsbesvær og dårlig hukommelse. 

Håbet hos forskerholdet er, at Q10 i de rette doser kan forbedre energiomsætningen i cellerne og derved mindske de mange og ubehagelige senfølger af corona. 

Bio-Qinon Q10 og kolesterol

Q10 deler såkaldt syntese vej med kolesterol, som også dannes i leveren. Det er derfor relevant at vide, at man i flere studier har observeret visse kolesterolsænkende lægemidler, synes at hæmme kroppens egenproduktion af Q10. 


Er der bivirkninger ved Q10?

Hjælpestoffet Q10 anses for at være meget sikkert, og hjælpestoffet har været anvendt på det medicinske område i mange å. Der findes dog få og sjældne bivirkninger. 

Hvis du er gravid eller ammer, bør du tale med din læge, inden du benytter dig af kosttilskud eller medicin. Det samme gør sig gældende, hvis du får receptpligtig medicin eller benytter dig af håndkøbsmedicin i en længere periode.  

pil til toppen med24

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.