Q 10 - Coenzym Q10

Hjælpestoffet Q10 er med til at sørge for en normal energiproduktion. Q10 har betydning for hjertet, immunforsvaret og kredsløbet. Læs mere om Q10 her

Hvad er Q10?

Q10, også kaldet Coenzym Q10, er et hjælpestof, der findes i alle celler i kroppen. Cellerne bruger stoffet til at producere den energi, som din krop har brug for, og derudover fungerer Q10 som en antioxidant, der beskytter kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler.

Hjælpestoffet er naturligt til stede i små mængder i en bred vifte af fødevarer og findes i højere niveauer i især indmad som hjerte, lever og nyre samt i oksekød, sojaolie, sardiner, makrel og peanuts.

Coenzym Q10 kaldes også Ubikinon eller Ubidecarenon.


Q10 virkning?

Meget tyder på, at Q10 kan være gavnligt i et væld af sammenhænge. Blandt andet til  

  • at give immunforsvaret et ordentligt boost
  • på naturlig vis at udsætte ældningsprocessen
  • at styrke hjertet
  • at give kroppen ny energi.

Flere vælger at anvende kosttilskuddet Q10, til hjælp under behandling af lidelser som hjerterytmeforstyrrelser, forhøjet blodtryk, åreforkalkning og hjertesygdomme. Og forskning viser desuden, at patienter med brystkræft, diabetes og ufrivillig barnløshed kan have gavn af Q10 – både i forbindelse med forebyggelse af komplikationer og til behandling af symptomer.

Q10 spiller en væsentlig rolle i omdannelsen af rå energi fra de fødevarer, vi spiser, til den form for energi, som vores celler bruger. Desuden tyder meget på, Q10 kan være nyttigt for dem, der tager statiner som kolesterolsænkende medicin, da kosttilskuddet kan nedsætte de bivirkninger, statiner ofte forårsager.

Endelig er der meget, der indikerer, at Q10 kan sænke den aldersrelaterede stigning i DNA-skader, som helt naturligt påvirker os alle – herunder nedsat muskeltab, tegn på hudskader og knogle- og ledskader.


Q10 bivirkninger?

Hjælpestoffet Q10 anses for at være meget sikkert, og hjælpestoffet har været anvendt på det medicinske område i mange år. Men ligesom med alle andre kosttilskud kan der forekomme bivirkninger – dog i meget sjældne tilfælde. Bivirkningerne tæller:

  • Mild søvnløshed, forhøjede niveauer af leverenzymer, udslæt, kvalme, øvre mavesmerter, svimmelhed, lysfølsomhed, irritabilitet, hovedpine, halsbrand og træthed.
  • I nogle tilfælde kan Q10 kosttilskud nedsætte blodsukkeret og medføre lavere insulinbehov. Personer med diabetes, der tager medicin for at kontrollere blodsukkeret, bør overvåge deres tilstand, hvis de tager Q10.
  • Læs altid instruktionerne i indlægssedlen og start med lav dosis, hvorefter du kan arbejde dig op. Du kan minimere risikoen for bivirkninger ved at opdele din daglige dosis i mindre doser.
  • Hvis du er gravid eller ammer, bør du tale med din læge, inden du benytter dig af kosttilskud eller medicin.

Hos Med24.dk finder du et bredt udvalg af Q10 kosttilskud – blandt andet fra Pharma Nord, Fitness Pharma og Biosym – og du kan for det meste finde flere af produkterne på tilbud her på siden. Læs i øvrigt om andre kosttilskud hér.

Vi lægger stor vægt på fagkundskab og har både farmakonomer, kostvejledere og kosmetologer ansat til at kunne rådgive og hjælpe dig med eventuelle spørgsmål til vores produkter. Læs mere om vores team og kundeservice.

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.