Stjerneanis

Det lækre og karakteristiske krydderi stjerneanis har en lakridsagtig smag, og det kan bruges i mange forskellige retter.

Hvad er stjerneanis? | Hvad kan jeg bruge stjerneanis til?

3 Produkt(er)

Hvad er stjerneanis?

Stjerneanis er et lækkert men dominerende krydderi, som har en varm smag og duft at lakrids. Stjerneanis har fået sit navn på grund af frugtens karakteristiske udseende, der ligner en lille stjerne, hvor der ligger frø indkapslet i hver tak. Denne træagtige frøkapsel kommer fra en stjerneanis plante, som er et træ, der stammer fra områder i sydøstasien.

Stjerneanis har lidt samme smag som krydderiet anis, men de stammer slet ikke fra samme plante, og deres udseende er meget forskelligt. Stjerneanis bruges ofte hel, hvor frøene i den stjerneformede kapsel afgiver smag til diverse retter. Man kan dog også få knust stjerneanis, som er stjerneanis i mindre stykker, der også bruges til fx madlavning. 


Sådan kan stjerneanis bruges

På grund af sine lakridsagtige noter og kraftige smag, er stjerneanis et lækkert krydderi i mange forskellige opskrifter. Stjerneanis er meget brugt i kinesisk madlavning, og det er én af de fem krydderier i den klassiske krydderiblanding “de fem krydderier” sammen med peber, kanel, nelliker og fennikel.

I Danmark bruger vi mest stjerneanis omkring jul, hvor det smager fantastisk sammen med rødkål eller som stjerneanissnaps eller gløgg. Du kan forsøge dig med hjemmelavet gløgg og på den måde tilføje alle de krydderier, som du synes bedst om, og som giver god julestemning. Dette er fx kanelstænger, muskatnød, nelliker, allehånde og kardemomme. Det bliver dog mere og mere udbredt at bruge anis hele året rundt i forbindelse med fx syltede rødbeder og rødløg eller i marmelade med frugter og bær.

Generelt kan stjerneanis bruges som krydderi i både det salte køkken, hvor det fremhæver smagen af gris, and og gås, men det hører også godt hjemme i det søde køkken i forskelligt bagværk.

I varme drikke kan smagen og duften af stjerneanis give dejlig varme, og du kan fx nyde en te med stjerneanis. Du kan selv putte stjerneanis direkte i teposen, men også bruge teblandinger som indeholder stjerneanis.

Nogle mener at have oplevet, at stjerneanis har en slimløsende virkning og derfor kan bruges, hvis man døjer med slim i halsen.  


Køb stjerneanis hos Med24.dk

Du kan finde lækker økologisk stjerneanis her hos Med24.dk til skarper priser. Vi har et stort udvalg af krydderier på hel, knust og stødt form, så man nemt kan finde de bedste krydderier til enhver lejlighed. Vores stjerneanis fra Mill & Mortar, Natur-Drogeriet og Biogan er alle af fineste kvalitet, så de har den bedst mulige duft og smag. 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.